1 2 3 >  Last ›
1 of 5
‘Njihove’ reklame
Posted: 18 September 2008 08:54 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Prvo pročtah ovo (http://www.electronista.com/articles/08/09/17/microsoft.takes.back.pc/):

Microsoft ‘takes back’ PC character, new ads soon

a onda ovo (http://macdailynews.com/index.php/weblog/comments/18500/)

Report: Microsoft to cancel Gates+Seinfeld ads
Wednesday, September 17, 2008 - 09:53 PM EDT

‘Remember those awful Microsoft ads with Jerry Seinfeld and Bill Gates? Well, now you can forget them,’ Owen Thomas reports for Valleywag.

‘Microsoft flacks are desperately dialing reporters to spin them about ‘phase two’ of the ad campaign — a phase, due to be announced tomorrow, which will drop the aging comic altogether,’ Thomas reports.

‘Microsoft’s version of the story: Redmond had always planned to drop Seinfeld. The awkward reality: The ads only reminded us how out of touch with consumers Microsoft is,’ Thomas reports.

i strovalim se od smeha sa MDN-ovim komentarom:

MacDailyNews Take: We can almost hear this conversation:

See, we did the Burger King ads, so we know everything. So, what we’ll do is run a couple of indecipherable pieces of crap that are designed to drastically lower expectations.

Yeah, use Jerry as a decoy; pay him big money. Jerry loves cash even more than his Macs; he’ll do anything for it.

So, anyway, then, when it sucks, we ‘cancel’ the whole thing, so when we start running the regular Windows Vista campaign ads, everyone will think the things are as effing brilliant as, uh, Apple’s ads. Or something like that. Whatever. Microsoft’s paying us dump trucks full of cash which means that, after this all blows over, we can buy even more Macs and iPhones for the agency!

Post edited by: madamov, at: 2008/09/18 08:55

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 September 2008 09:46 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Pa vidi, ovi su stvarno cackali mecku sa getamac reklamama

ONI sad pa mogu komotno da takodje krenu po forumima i vide sta nervira ekipu na mekadziji, pa idemo isti fazon na TeVe, sobzirom da im nikad nije bilo frka da pokradu

E sad kolko ce to mentolski da bude takodje nije vazno…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 18 September 2008 01:04 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Znaš kako, ako krenu da se upoređuju sa Appleom u reklamama, to je ono što najviše odgovara upravo Appleu.

Slikovit primer: ja držim 90% tezgi sa jabukama na pijaci, a tamo neki lik ima dve tezge. I reklamira se kako su moje jabuke prskane, nemaju ukus i slično. Onda ja krenem da se reklamiram i umesto da govorim kako su moje jabuke super, bez pominjanja tog lika, ja krenem da ubeđujem ljude da ako njegove jabuke toliko valjaju zašto on ima samo dve tezge. E, vidiš, da ja treba da kupim jabuke, otišao bih posle takve reklame bar da probam jabuke tog lika koji ima samo dve tezge jer čm ih ovaj čje su jabuke po celoj pijaci pominje, mora da tu ima nešto da valja.

A kao što znamo iz istorije, jednom kad zagrizeš jabuku, gotov si. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 September 2008 02:16 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

ovako?
[IMG size=499]http://i37.tinypic.com/1hxk.jpg[/IMG]

Post edited by: madamov, at: 2008/09/18 17:39

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 19 September 2008 09:59 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

http://www.macrumors.com/2008/09/18/microsofts-im-a-pc-ad-airs/
Tu ima i linkova do svih reklama na youtube-u.

Anyway, stvarno su im jadno ispale reklame, posebno ona windowz pozadina na kraju svake koja je govno boje 😊

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 19 September 2008 12:56 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ove reklame su toliko jadne….sama ideja je jadna…

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 19 September 2008 01:03 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

madamov wrote:

ako krenu da se upoređuju sa Appleom u reklamama, to je ono što najviše odgovara upravo Appleu.

Tačno tako, sa aspekta brendiranja direktni odgovor na Get a Mac reklame predstavlja belu zastavu. Prosto ne mogu da verujem da su to uradili.

Nije ni njima lako, kako čtam, bili su prinuđeni na takav potez pošto su pustili prve dve reklame i bili ismejani - treću nisu ni pustili već su brže-bolje prešli na ovo novo :dry:

Inače, gledao sam samo prvu, onu sa cipelama i ne samo što je buđava u svakom pogledu nego mi je doslovce i odvratna zbog onog dela kada Bill Gejts zastane i namešta nešto na dupetu :sick:
Posle toga, više nisam imao snage.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 19 September 2008 01:21 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

du’ovto, nema sta
dobar mi je ovaj komentar sa jutjuba

Yes, you’re a PC. But you come with Vista, which is like a chick with herpes.

stvarno juce mi bio ortak sa nekim MSI laptopom sto lici na решo, i na njemu Glista.
pokusaj umrezavanja se zavrsio prebacivanjem preko usb flasha… ono je stvarno neverovatno djubre… providni prozori samo stvaraju utisak haosa. katastrofa.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 19 September 2008 02:22 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

madamov wrote:

ako krenu da se upoređuju sa Appleom u reklamama, to je ono što najviše odgovara upravo Appleu.

Tačno tako, sa aspekta brendiranja direktni odgovor na Get a Mac reklame predstavlja belu zastavu. Prosto ne mogu da verujem da su to uradili.

Ni ja. Ali uvek mogu da optuže agenciju da im je smestila, naime advertising agencija koja vodi kampanju koristi samo Macove. B)

Nego, sve na stranu što mi znamo šta je loše ili ne, ideja da Microsoft reklamira PC mi je glupava. Mislim, možete li da zamislite da British Petrol napravi reklamu u kojoj kaže ‘I am Rover, and all those Mercedeses, BMWs and Porsches made me look bad so I have to fight back’, u čemu je tu fora?

Post edited by: madamov, at: 2008/09/19 14:23

Signature 

Profile

Posted: 19 September 2008 02:44 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

drdra wrote:

ONI sad pa mogu komotno da takodje krenu po forumima i vide sta nervira ekipu na mekadziji, pa idemo isti fazon na TeVe, sobzirom da im nikad nije bilo frka da pokradu

E sad kolko ce to mentolski da bude takodje nije vazno…

Ovo oko krađe, sad mi pade napamet, mi imamo Geniuse, a Microsoft će uskoro u Best Buy i jš jednom lancu prodavnica po SAD da ima MIcrosoft Gurue. Čovek se zpita da li bar jendom mogu da budu originalni i da smisle nešto novo.

Signature 

Profile

Posted: 19 September 2008 02:58 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Da, s tim da je čtava fora u tome koliki udeo na tržištu imaju.

Zašto se uopšte reklamiraju? I to na takav načn, odgovarajući Apple-u, nije valjda Apple kriv za podbačaj? Ne znam kakve su cifre o prodaji Viste, da li su zaista toliko loše da mora ovako?

Podsećaju me na Aeroflot, osamdesetih godina prošlog veka, kada je bio jedini prevoznik na domaćim linijama u CCCP-u. Imali su slogan: ‘Napravili ste odličan izbor’.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 19 September 2008 03:17 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Ali odkud pravo MS-u da reklamira PC? Nema Bill pravo na PC već na Windows? Ipak ja mislim da ima kod PC-a i jedna mnogo lepa osobina a to je da mu Linux-i (manje ili više) lepo rade i to je nemoguće osporiti. Da li onda ispada da Bill i GNU programe stavlja pod svoje?

U svakom slučaju ovo je više nego promašaj agencije koja im vodi reklamiranje jer je na Apple agresivne reklame (koje mogu da budu mač sa dve oštrice) odgovorila takođe agresivnom reklamom ali se njima vratila kao bumerang. I to sve kada je čka Bill po peti put proglašen za najbogatijeg čoveka i odmah mu baš stoji M$

@DC: Dovoljan ti je pokazatelj da je Vista kasnila dosta i opet izašla sa velikim manama koje su hteli da srede se SP1 ali prilično bezuspešno. E onda su smislili da je bolje da ubrzaju razvoj 7-a umesto da popravljaju propuste. Izgleda da su barem malo naučli lekciju jer za Seven neće trebati opet novi hardver i slično kao što je tražila Vista. E sada, još ranije su najavli da će Seven biti samo 64-bitna verzija ali to se više nigde ne spominje pa verujem da su i od toga odustali.

Post edited by: LaMar, at: 2008/09/19 15:22

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 19 September 2008 11:45 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

LaMar wrote:

Ali odkud pravo MS-u da reklamira PC? Nema Bill pravo na PC već na Windows? Ipak ja mislim da ima kod PC-a i jedna mnogo lepa osobina a to je da mu Linux-i (manje ili više) lepo rade i to je nemoguće osporiti. Da li onda ispada da Bill i GNU programe stavlja pod svoje?

Da li imaju pravo, to nikog ne zanima a posebno njih. Pogledaj dokumentarac ‘The True Story Od The Internet’ (ima ga na djavoloidu) - preporucujem srdacno, lepo je predstavljen nacin poslovanja MSa.
A zasto to rade - iz prostog razloga. Lopovska logika.
Iako PC znaci personal computer, sto ce reci da je i Mac neki PC, oni poistovecuju Windows i PC, stvarajuci utisak PODRAZUMEVANJA da je na PCu windows, cime se kulturno uvaljuje Linuxu i ostalim alternativama.

A sto se tice geniusa i gurua, ne znam koliko ste se bavili Glistom, ako niste pogledajte malo.
Kolicina kradje je prosto neverovatna. Gadgets, WinCal, jos gomila direktnih kradja… cak bi covek pomislio - sve je tu… ali fora je sto ne radi.
Sama cinjenica da toliko kradu meni dovoljno govori o inferiornosti MSa… Lice mi na Topalovice… Za 20 godina niste napravili ni jedan nov sanduk, sve je to moja roba… jel tako il nije?

Post edited by: drdra, at: 2008/09/19 23:58

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 20 September 2008 04:57 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Hahaha… em što koriste Adobe doftver, em što rade na Mac-ovima…

http://www.appleinsider.com/articles/08/09/19/microsofts_im_a_pc_campaign_created_with_macs.html

[img size=150]http://www.roughlydrafted.com/wp-content/uploads/2008/09/pasted-graphic-1-10-tm.jpg[/img]

Post edited by: LaMar, at: 2008/09/20 17:00

Signature 

Profile

Posted: 28 March 2009 12:58 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Možda sam trebao ovde da postujem, ali je ipak ovo pre za ‘Bad taste’ nego za ‘reklamu’:
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&catid=33&id=21405#21405

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 28 March 2009 10:21 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Ja na svom PC-u koristim linux (da se primetiti da je u avatar jabuci ustvari pingvin B)); i ljudi bespravno misle da ima nešto što nije u redu sa njim.

Linux radi savršeno, stabilan je, brz i pouzdan. Koristi malo resorsa, brzo se butuje i baziran je na unix platformi isto kao i MacOS pa je osećaj raditi na njemu jako sličan osećaju rada na Mac-u.

Jedina stvar koja stvarno fali Linx-u je podrška za komercijalni softver. To je jednostavno van njegovog domašaja i računam da će tako i ostati. To povlač kao manu da ćete se povremeno bakćati sa lošim softverima i zapetljanim interfejsom da bi uradili jednostavnu stvar. Čak je i veći problem sa profesionalnim aplikacijama…

To što Bill misli da je PC = Windows, to je njegova lična zabluda. Svi oni silno razočarani u prokleti Windows u nemogućnosti da nabave Mac i u želji da sačuvaju svoj PC odavno već koriste neki Linux.

Ako imate neku takvu situaciju, toplo preporučujem Ubuntu Linux http://www.ubuntulinux.org/ B)

Post edited by: Miroslav, at: 2009/03/28 10:23

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 5
‹‹ phoenix.co.yu      www.download-provider.com ››