Hajde da probam da objasnim trenutni status RečnikXa…
Trenutna verzija je PPC only, radiće na Intelima jako sporo, na MBP CoreDuo 2.4 GHz radi sporije nego na IBook G3 900 MHz.
Sam RečniX radi i na Tigru i na Leopardu (i na Panteru).
LoadRX radi samo na Tigru (i Panteru) na Leopardu puca. Ispravio sam već to, ne sećam se žašto je beše pucao. Možete da RečniX napunite na Tigru i onda ga koristiti i na Leopardu, i u tom smislu radi na istom. Ako hoćete na Leopardu na punite - ne može 😊
Počeo sam da radim na novoj verziji i stao na pola. Napravio UB, otklonio pucanje punjenja na Leu (ah da, i promenio ikonu, koju mi je poslao DS_Store, zahvaljujem). Hteo sam da dodam još ponešto što su ljudi tražili, uglavnom sitnice. Međutim zastao sam na sledećem… U originalnim fajlovima, naša slova su predstavljena nekim namenskim Koš & Co. fontovima. Metod za generisanje teskta iz RTF-a u Cocoa prilikom parsiranja kodova tih fontova napravi neke kuke i kvake. Taj metod (je) očekuje/(očekivao) je UTF-8 kodove za ne-ASCII karaktere. To znač da sam morao da pronađem kodove za Koš fontove za svaki ne-ASCII karakter (a ima ih mnogo, nisu u pitanju samo naša slova, već i slova sa akcentima) i da u kodu punjača explicitno kažem: ‘gde god nađeš to i to, zameni sa tim i tim, pa tek onda generiši tekst iz RTF-a’. E sad, Epl je pormenio enkoding koji ovaj metod koristi za generisanje teksta iz RTF-a. To praktično znač sledeće:
- Ako trenutnu verziju koju imam na disku (konačno UB ) napunim na Tigru, lepo radi i na Tigru i na Leu.
- Ako tu istu verziju punim na Leu, i u Tigru i u Leu dobijaju se neki bezvezni karakteri, gde bi trebala biti naša slova i ostali ne-ASCII karakteri.
Dakle, treba sada videti koji se enkoding koristi (što nije problem) i PONOVO zadati instrukcije tipa ‘gde god nađeš to i to, zameni sa tim i tim, pa tek onda generiši tekst iz RTF-a’. A to je toliko zamorno i dosadno, da me zaista strah uhvati kada god hoću toga da se latim, te odmah odustanem 😊
Šta da vam kažem, sa vremenom sam uvek kratak, ne znam šta da vam predložim da me namorate da se uhvatim toga. Znam da baš ne zvučm korektno, ali jbg-a… Znate kako ide, freeware == no deadline 😊