apple tv
Posted: 08 August 2008 04:58 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  31
Joined  2008-06-17

Apple tv
Dali neko ima iskustva sa gorepomenutim :
1.koko ga naterati da pusta divx filmove
2.i ostalo
dobio sam jedan primerak od druga iz amerike pa me intresuje sta dalje itjuns kad nas nema prodavnicu
a bez saveta nekog iskusnijeg nebi da ga hakujem
pozdrav
marjan

Profile

Posted: 08 August 2008 06:56 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Nalog možeš otvoriti i na USA Storeu, imaš ovde na forumu uputstvo kako, a možeš otvoriti i hrvatski nalog, tj. otvoriti nalog na iTunes Store Hrvatska 😊

A kako pustiti DivX na AppleTVu zahteva samo kucanje te dve reč u Google i evo ti jednog od prvih rezultata.

http://www.engadget.com/2007/04/10/how-to-play-divx-and-xvid-on-your-apple-tv/

Profile

Posted: 27 September 2008 12:00 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

rekoh da ne pravim novu temu o  TV
razmisljao sam da ga kupim,ali prvo rekoh da vas pitam jeli to isplativo
moj glavni komp u kuci je moj macbook,ali problem je sto mi je ekran od 13’ previse mali…i zato vas pitam da li bih mogao ja da preko  TV-a da koristim svoj tv kao monitor kompa….
i takodje da li mogu da pustam matroska filmove…
i ako biste mogli da mi kazete sta bi jos mogao da radim sa njime….
posto kad citam apple.com 90% tih stvari ne moze kod nas….mozda i moze,ali koji qrac da iznajmljujem filmove,kad ih skinem ilegalno za dz…
hvala!

Profile

Posted: 27 September 2008 02:08 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Ako se ne varam ti samo želiš da sliku sa MacBook-a na kome puštaš ‘besplatne’ filmove imaš na TV-u?
Ako je tako onda ti ne treba Apple TV već:
1. Apple Mini-DVI to Video Adapter;
2. video kabl;
3. stereo banana-čni kabl za zvuk na TV-u ili nekom pojačalu kako već...

Ovo prvo ogrinal jeste malo skuplje ali kažu da postoje i kineske kopije pa ti razmisli šta ćeš.

Apple TV je super stvar baš zbog tog iznajmljivanja filmova koje kod nas… 😊 ... recimo da im ne cveta posao iz Srbije.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 27 September 2008 07:59 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Nowak wrote:

moj glavni komp u kuci je moj macbook,ali problem je sto mi je ekran od 13’ previse mali…i zato vas pitam da li bih mogao ja da preko  TV-a da koristim svoj tv kao monitor kompa

Ako je reč o običnom televizoru, onda džabe što je ekran tog televizora veći kad ima manju rezoluciju nego ekran MacBooka.

Obični televizori imaju VGA rezoluciju (640 x 480); što je stvarno niska rezolucija za normalan rad na računaru u današnje vreme (namesti u System Preferences da rezolucija bude 640 x 480, pa pogledaj kako to izgleda).

A i slika na običnim televizorima je Interlaced, što je još jedan minus za obične televizore.

Pogledaj ovo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Interlaced#Problems_caused_by_interlacing

Tu ima slika na kojoj je prikazano kolika je razlika u kvalitetu između Progressive Scan (koji koriste monitori za računare) i Interlaced Scan (koji koriste obični televizori).

Običan televizor jednostavno nije dobra zamena za monitor računara u današnje vreme.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 28 September 2008 08:37 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Potakla me vasa pricica pa da se uključm. Probao sam i radi.
Povezao sam svoj iMac 24’ na TV. Na običan Samsung 54 ekran. Slika na TV-u je lošija od displeja, ali se DivX mogu gledati jer su i oni lošeg kvaliteta. Za Gospodare prstenova na DVD nije.
Povezao sam i iMac na svoj novi Gorenje g-line LCD koji je HDMI i HD ready i to se vec moze gledati. Moram pokušati nabaviti i HDMI kabal pa probati i preko njega da li se moze povezati iMac i TV.

Komšija ima PC i od njega sam pozajmio kablove i video adapter jer ih on redovno koristi da ne mora čoresati na laptopu.
Za korisnike iMac 24’ i nije neki doživljaj jer je njegov displej dovoljno velik da se sve savršeno vidi. a i rezolucija je veća od HD-a.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 01 October 2008 10:14 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

hvala…
ovako ja imam obican tv,veliki debeli,ali nabavicu novi uskoro,zato i pitam…
znaci to mi treba,pogledacu u apple shopu,nisam bogat da kupujem jeftine stvari,jer ce se to kinesko 100% sjebat….
pa vam javljam…

p.s. bravo ja dobijam ipod touch (jer nemam kinte za iphone :( )

Profile

Posted: 01 October 2008 10:19 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

LaMar wrote:

Ako se ne varam ti samo želiš da sliku sa MacBook-a na kome puštaš ‘besplatne’ filmove imaš na TV-u?
Ako je tako onda ti ne treba Apple TV već:
1. Apple Mini-DVI to Video Adapter;
2. video kabl;
3. stereo banana-čni kabl za zvuk na TV-u ili nekom pojačalu kako već...

Ovo prvo ogrinal jeste malo skuplje ali kažu da postoje i kineske kopije pa ti razmisli šta ćeš.

Apple TV je super stvar baš zbog tog iznajmljivanja filmova koje kod nas… 😊 ... recimo da im ne cveta posao iz Srbije.

da li mozes da mi pokazes sliku tog video kabla i stereo banane,posto nemam blage veze sta je to

Profile

Posted: 01 October 2008 11:09 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Nowak wrote:

imam obican tv,veliki debeli,ali nabavicu novi uskoro,zato i pitam…

Ako ćeš da kupuješ neki HD televizor, onda traži neki koji ima DVI priključak kao monitori za računare što imaju, pa onda preko Mini-DVI to DVI adaptera poveži TV na MacBook.

Ili ako televizor nema DVI priključak, a ima HDMI, onda kupi Mini-DVI to DVI adapter i nabavi neki DVI to HDMI gajtan, pa tako poveži televizor na MacBook.

Tako će slika na HD televizoru da izgleda mnogo bolje nego preko nekog adaptera za Composite Video ili S-Video.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 01 October 2008 07:19 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

hvala indijance zmaju!

Profile