Da li ovde ima neka dobra duša koja bi uzajmila AirPort Express na jedno veče?
Preciznije, petak veče? 😊
Pravim neku kvazi-žurku pa hoću da mi ista muzika gudi u dve sobe, što sam dosad radio sa dva računara u mreži, ali kako je stari PC napokon umro, rek’o mog’o bih da probam AirTunes 😊
Znam da je ovo malo preoptimistično, al’ veća je verovatnoća da će da urodi plodom ako pitam nego ako ne pitam :D
Kako si ovo izveo? Meni treba baš nešto ovako. Da strimujem muziku sa Mac-a na PC koji je u lokalnoj mreži da bih iskoristio njegovo povezivanje sa pojačalom. Ja sam guglao o ovome ali ništa ne saznah za Mac->PC već samo za PC->PC
Išao sam linijom manjeg otpora pa je bilo Windows->Windows.
Ali pogledaj Airfoil i Airfoil Speakers - možda radi i kroz žicu (a ako ti je wireless mreža, onda je to rešenje tvog problema).
Arcus, još jednom hvala!
Isprva me je malo štrecao AirPort Utility kada nije nalazio uređaj u istoj sobi, ali sad lepo šljaka sve privezan na pojačalo u dnevnoj sobi.
Arcus, još jednom hvala!
Isprva me je malo štrecao AirPort Utility kada nije nalazio uređaj u istoj sobi, ali sad lepo šljaka sve privezan na pojačalo u dnevnoj sobi.
Ma nema na čemu, uživaj 😊
Što se štrecanja tiče, trebalo bi da ubodeš ADSL ili već koju konekciju imaš i da uključš Airport Expres u struju i za oko 60 sec on sve sam namesti automatski (upali se zelena lampica). Pokreneš na Mac-u ili PC-ju iTunes i odabereš opciju u donjem desnom uglu da ti pušta muziku preko Airporta na pojačalo i to je to.
Ma džaba mu, kupujem 20 metara kabla i povezujem pojačalo na Mac. Već imam router pa mi je sada trulo da dajem još novca za Airport. Ako uspem nekome da prodam ovaj onda možda 😊
Tnx