Da ne otvaram novu temu, izvinjavam se na malom off topic-u, mada nije bas 100% nevezano za temu.
Ako se kupi iTunes Gift Card u USA, postoji li načn da se ona koristi u Srbiji, pošto prilikom registracije zahteva adresu u USA.
Druga stvar, prihvatili su mi našu kreditnu kardicu (VISA) prilikom kupovine QuickTime Pro. A u profilu je adresa u USA (P.O. Box, tacnije, iako P.O Box nisu hteli da prihvate prilikom pokusaja registracije za iPhone Dev, jer sam hteo da skinem Dev. Tools). Da li bih mogao da imam nekih problema zbog toga?
Da ne otvaram novu temu, izvinjavam se na malom off topic-u, mada nije bas 100% nevezano za temu.
Ako se kupi iTunes Gift Card u USA, postoji li načn da se ona koristi u Srbiji, pošto prilikom registracije zahteva adresu u USA.
Druga stvar, prihvatili su mi našu kreditnu kardicu (VISA) prilikom kupovine QuickTime Pro. A u profilu je adresa u USA (P.O. Box, tacnije, iako P.O Box nisu hteli da prihvate prilikom pokusaja registracije za iPhone Dev, jer sam hteo da skinem Dev. Tools). Da li bih mogao da imam nekih problema zbog toga?
Sad videh da je broj potpisa prešišao hiljadu pa skoknuh da vidim komentare… Majko mila, koliko nepismenih ljudi!
Vrištao sam od smeha dok sam čtao, kao u onom vicu:
- u čemu je sličnost između poreza i minića?
- svake godine pomisliš: ‘Od ovoga ne može više’ a ono svake godine sve više i više.
E tako sam se i ja osećao dok sam gledao sve ono, taman pomislim: od ovoga ne može nepismenije a ono sve grđe od goreg. Umiranje :laugh: :laugh: :laugh:
Da me ne shvatite pogrešno, neka se i takvi javljaju, samo dok se pumpa broj potpisa!
ŠTA nosi budućnost? U sva tri operatera složno kažu da mogućnosti srpskog tržišta još nisu iscrpljene. Kompanije će se ubuduće nadmetati i kvalitetom i raznovrsnošću svojih usluga, ali ne treba zaboraviti ni novac. Iako Srbi redovno kukaju na skupoću aparata i pozamašne iznose na računima, u odnosu na komšiluk prolazimo najbolje. Tako je najjeftinija cena razgovora u pripejdu u Srbiji gotovo dva puta niža nego u Crnoj Gori, dok je skoro osam puta manja nego u Makedoniji.
A, trka za korisnicima gotovo svake nedelje rađa jednu novu akciju, poput ‘dve dopune po cenu jedne’, ‘hiljadu fraj poruka’, ‘besplatni pozivi’... I tako u krug. Pa, ko voli, nek’ pritisne tarabu.
Poseban će izazov biti dolazak najizvikanijeg ‘smartfona’ na svetu, ‘Eplovog’ ajfona, multimedijskog sokoćala koje u jednom proizvodu objedinjuje i plejer, i kameru, i Internet. ‘Izum godine 2007.’ u izboru magazina ‘Tajm’ do sada je, prema podacima proizvođača, pazarilo ravno 6.124.000 ljudi. Iako ih i u Srbiji ima, nijedan nije legalan, pošto se ‘ajfon’ ne može kupiti ni u komšiluku.
Iako sa sajta ‘Eplovog’ čeda kažu da naša zemlja nije planirana ni za ovu, ni za sledeću godinu, naš vodeći operater već pravi planove da ga privoli carstvu srpskom. Doduše, pomalo stidljivo. Iz ‘Telenora’ i ‘Vipa’ još nismo dobili odgovor na pitanje da li će se uključti u poteru za pravom na distribuciju spravice o kojoj svi sanjaju.
- Pregovori sa partnerima iz Amerike uveliko traju i želja MTS je da u najskorije vreme ovaj multimedijalni uređaj zaživi na našim prostorima - najavljuju u MTS-u.
Dana u MTS-u na trgu Nikole Pasica, prebacujem se sa pre-paid-a na post-paid i kaze mi ona prodavacica, kao ako zelite mozete kupiti neki od telefona po mnogo povoljnim cenama, reko ok, mozel jedan iPhone, kaze ona e pa ne nadaj te se tome u skorijoj buducnosti, reko hvala sto me ohrabriste…😠
Pojavio se u Rusiji. Legalan, otključan, bez ugovora i za tričavih 640/750 evrova. Doduše ne znam dal je možda samo za ruske kartice, a ostavih svoje kod kuće, tako da ne mogu ni da probam.
Moja solucija je kupovina otključanog 16GB 3G iPhonea za 520€ i 066 broja (500 dinara mesečno/1000 din ‘kredita’ i 100MB free GPRS/EDGE/3G protoka mesečno i cena MMS=SMS=3.50 din) :D
Definitivno jeftinije od neke kombinacije koju bi naši operateri ponudili 😊