Baš sam krenuo da pišem da su momci promašili. To što tebi treba nalazi se ovde:
/Applications/Quicktime(pa desni klik i Show Package Contents)/Contents/Info.plist.
U ovom fajlu nalaze se <dict> tagovi između kojih se nalaze opisi fajlova koje QuickTime čta.
Na ovaj tip sam naišao davno na macosxhints ali ga na žalost nisam sačuvao. Poenta je da se taj jedan <dict>***</dict> blok iskopira i modifikuje prema potrebi. To sam radio TextEdit-u upravo da bi neki se neki fajl video sa njegovom ikonicom i QuickTime-u za flv fajlove. TextEdit je uspeo ali QuickTime nije. Kao što rekoh, na žalost, ne mogu da nađem kako tačno ide postupak ali ti možeš da probaš da iskopiraš neki od tih dict blokova za avi, mpeg ili neki drugi video fajl pa da probaš da zameniš sa mkv. MPlayer i VLC imaju svoje ikonice za mkv fajlove pa možeš da otvoriš njihove Info.plist fajlove i da vidiš kako to izgleda pa da probaš nešto da uradiš.
Naravno, po završetku intervencije valja se restartovati ili barem izlogovati.
Postoji još nešto što možeš da uradiš ali je malo isforsirano. U folderu: /System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle(tu opet desni klik itd.)/Contents/Resources nalaze se sve sistemske ikonice u Leopardu. To što se tebi prikazuje je ExecutableBinaryIcon.icns. Eventualno možeš nju da zameniš drugom ikonicom istog imena ali onda će ti i ostali fajlovi koji inače imaju ovu ikonicu izgledati kao mkv fajlovi.
EDIT: Dugo se nisam bavio ovim, izgleda da mora i da se restartuje launchd, što znač kobasica u Terminalu. Umesto toga, postoji AppleScript:
http://www.macupdate.com/info.php/id/25243
Post edited by: DS_Store, at: 2008/10/03 19:46