touch :: old vs new
Posted: 18 September 2008 02:50 AM
Member
RankRankRank
Total Posts:  76
Joined  2007-08-13

Koliko je, po vasem misljenju, bolji novi touch od starog?
I da li je bolji dil uzeti novi od 8gb ili stari od 16gb (refurbished) posto kostaju od prilike isto…

Profile

Posted: 18 September 2008 01:49 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Imam taj od 16GB. Stvarno mislim da su korisne stvari ovo što je novi dobio - i mikrofon i tasteri za volume, čuo sam da ima i neki zvučnik koji više nije pijezoelektrični.

Ipak, vodi računa da je 16GB u praksi 14,6GB (bar je kod mene tako). Ako nosiš samo muziku valjda je 8 GB dovoljno ali to ti bolje znaš šta ti treba - prostor ili hardverska funkcionalnost.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 18 September 2008 08:40 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-08-13

Dobro, sto se prostora tice, do sada sam naucio da nikad nije dosta… i kad mislis da nikad neces napuniti hdd od 500gb posle nekog vremena se desi da ti fali 1gb ili tako nesto.

No, mozda je glupo pitanje, ali - jel stari ima accelerometer? Ili kako li se vec zove…

Kakva ti je baterija? Zadovoljan?

P.S. Ti tasteri koje spominjes i mic su opcioni, kupuju se posebno (ugradjeni na kabal slusalica)...

Profile

Posted: 19 September 2008 09:57 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

ima i stari akcelometar/ziroskop

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 19 September 2008 12:56 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Bogme, novi ima dva tastera sa strane za volume up/down - link, takođe i zvučnik a što se tiče mikrofona u pravu si, dokupljuje se.

Jesam zadovoljan baterijom, par sati mjuze dnevno, wi-fi možda do sat vremena i izgura par dana. Mada je ovo teško proceniti pošto se puni dok prebacuješ nešto na njega. Video sam crvenu bateriju možda pet puta.

Ako su tvoje navike po pitanju stovarišta takve kakve su, možda je bolje da ideš na 16GB. Ja i nisam u tom fazonu, imao sam HD od 500GB i tovario sam ga dok se nisam zapitao: čemu sve ovo? pa sam ga zamenio za manji 😛

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 19 September 2008 11:32 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-08-13

😊 I ja se pitam sta ce mi sve to sto je na hdd-ima ali opet nista ne brisem 😊 Samo kad zagusti, i onda teskog srca… 😊

Potrazio sam malo unaokolo, prakticno su razlike minimalne. Harver je isti, a bolju bateriju omogucuje novi softver, koji se moze instalirati i na starom modelu. R

efurbished 16gb je 230$ (stari); a novi je 300$. Bolje da tih 70$ potrosim na dock, futrolu i neke dodatke nego na 2 tastera i zvucnik, koji je uzgred loseg kvaliteta (tako kazu)...

E da, postavio sam temu na oglasima da kupujem touch, ali sam u medjuvremenu nasao drugara koji ce mi doneti iz usa…

Sta mislite, hoce se novi pojaviti u refurbished varijanti za jedno nedelju dana? (toliko fore imam…)

DS_Store - kako s aplikacijama? Jesi instalirao neke igre? Kako radi to??

Profile

Posted: 12 October 2008 05:41 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

ja sam uzeo novi nedavno,nisam se zajebo…
moj drug ima stari,i u poredjenju,ovaj novi je 50 puta bolji,em sto je lepsi,em sto ima zvucnik,em sto je tanji
e sad problem mi je sto nemoze da se jailbreakuje,i sad placem…
al ae,doci ce i taj dan

Profile