Ukoliko neko ima instalaciju OS 9, uz pripadajuci office paket i Netscape, a voljan je da ga poyajmi za jednu instalaciju, bio bih i zahvalan, i radostan sto mi ponovo radi G3 Lombard. Hvala svima!
kontakt email .(JavaScript must be enabled to view this email address) ili 063 20 55028
E ovako, iz Beograda sam, sa Dušanovca. Dobio sam na poklon PowerBook G3 mislim da je lombard, od firme. NIje mažen i pažen, pre mene dato da je dosta u jadnom stanju. Šteta. Neko ambiciozan je na njega stavio 10.3.9 i to radi ali užasno sporo. Classic mu je 9.2 ali fali u njemu i internet browser i svašta nešto. Ima HDD 6 giga, 128 Mb rama i CPU 400 Mhz. Mislim da bi na OS 9 radio pošteno i meni kući završavao posao za mail i malo interneta za dete, a kako ima i DvD mislim da bi čak i neki crtać mogao da pusti. Ukoliko može neko da nam pomogne ja i Bojana (ćera) bi bili zahvalni do neba. I Ako ima neko neko crtanje za dete, jednom sam video nešto kao Cidpix (ako lupam ne zamerite) neka nam da.
400MHz moze da gura Tigra bez ikakvih problema. Tom kompu fali RAM memorija. Dodaj mu RAMa koliko god moze, instaliraj 10.4, digni na 10.4.11 i imas sasvim dobar komp.
Btw, mislim da on moze i da se overklokuje na 500
sasvim drage volje i rado bih to ucinio. Gde ima tog RAM-a mislim koja mu je oznaka… i koliko mislis da treba. Ja sam pogledao ima 2 puta po 64 mb. dakle pomagaj
Ја мислим да треба да ставиш 9.2 и да певаш...Радиће ко сат, брзо и поуздано, а моћи ћеш да га користиш за интернет..Такође има гомила игрица за дете..Пошаљи ми адресу на .(JavaScript must be enabled to view this email address) и послаћу ти ОС 9.2, игрице и програма ко салате...
Што се OSX тиче, може да ради на тој справи ако га напуниш рамом до врха /готово је немогуће наћи рам модуле за тај модел овде/ али далеко је то од употребљивог, по мом скромном мишљењу...
nemoguce ih je naci osim kod mene
256ice podmecem pod nogu od astala kad se klima
sta ce mu bre devetka, ja sam na clamshellu 300 tero tigra ko zmaj sto goni tigra
samo su 512ice retke, a i to se nadje. prodo danda jednu mom drugu prekjuce, recimo
nemoguce ih je naci osim kod mene
256ice podmecem pod nogu od astala kad se klima
sta ce mu bre devetka, ja sam na clamshellu 300 tero tigra ko zmaj sto goni tigra
samo su 512ice retke, a i to se nadje. prodo danda jednu mom drugu prekjuce, recimo
Andrej - 512ice imam dveee, i cuvam ih za sebe, trenutno su kod dva ortaka u pecalbi, jer meni nisu urgent…
ako nesto izleti bices imformisan (nesto si teo u nedelju, zovi slobodno)
a ako si za devetku, meti je ti sebi na ajbuk!!! 😛 :evil:
na lombardu tigar provereno radi bez frke, imao sam i taj slucaj
Marko - ja ne znam kako ide onom appleservis baji ali ja bi mogo slobodno da okacim svetlecu reklamu… kvarim mu poso
nesporazum 😊
pa dobro, nisi mu valjda preporučo server za tu mašinu? :laugh:
drdra, ja sam i meto devetku na iBook 😛
A u nedelju sam hteo da ti kažem šta je na kraju bilo :( al ajd ovde ću - grafičku mi namestio drugar, al monitor mi ne radi :( :( :(
Eno ga sad kod Popa, pa ćemo videti šta dalje…