Kreiranje iDVD tema
Posted: 13 October 2008 07:52 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

Da li neko zna postoji li neko korisno i upotrebljivo programče za kreiranje sopstvenih iDVD tema

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile

Posted: 13 October 2008 10:57 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Ovo je i mene zanimalo. Ali vise za Mail, iWeb to jest Pages i te stvari.
Mislim da je princip isti! A svodi se na editovanje vec postojece teme, uz dobro poznavanje XML-a sto ja na zalost ne znam! 😊

Ali recimo veoma se lako zamenjuju slike, to jest grafika koja se nalazi unutar teme!
Ali onda treba opet da se prcka po .plist fajlovima da bi se nova tema uopste videla u programu itd.

Nisam uspeo da nadjem neki alat kojim bi se sve gore navedeno lako i jednostavno uredjivalo! :(

Profile

Posted: 14 October 2008 04:31 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

XML je veoma prost za ‘nauchiti’ tj. tu i nema shta da se uchi, samo trebash da shvatish shta i kako radi a veoma je prosto.

Mislim i da, ako bi se malo zagledao, mogao bi da provalish kako shta funkcionishe bez ikakvih tutoriala ili slichnih pomagala. Takodje, ako imash TextMate/Dreamweaver/slichan editor josh je lakshe ako se XML otvori u njemu jer ce ti editor automatski obojiti elemente XML-a kao shto to radi sa HTML-om ili bilo kojim drugim jezikom.

Nisam probao da pravim te templejte ali ako neko bash ne moze da se snadje pozovite prijatelja ili pola-pola.
moj mail je .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 14 October 2008 05:38 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Hm… ovo me potseca na situaciju kada su me ubedjivali da je CSS veoma prost, a ja nisam zeleo da se time bavim. Tacnije nije me preterano zanimalo.
A onda sam trebao za sebe da pravim sajt pa jedan drugar nema vreman pa drugi nema… pa po principu ako zelis da nesto uradis dobro onda uradis sam uhvatio se u kostac sa CSS-om i, moram da priznam, da su bii u pravu. Jednostavno je! 😊

Ako je tako i sa XML-om onda super.

Profile

Posted: 15 October 2008 04:36 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

mogu da ti potpishem da je XML jednostavniji od CSS-a

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr