Postovani ‘foristi’ !
Prvo zelim da pozdravim sve prisutne jer je ovo prvi puta da pisem u ovom forumu i na ‘Macserbia’ sajtu uopste.
Naime imam problem sa uspesnim sacuvanjem snimljenih digitalnih video fajlova na CD ili DVD. Konkretnije, radi se o snimcima koji imaju zavrsetak ili extenziju ‘mod’ jer koristim tek kupljenu digitalnu video kameru ‘JVC EVERIO 100’ .
Problem nastaje u momentu kada pokusam da sacuvam original format jer jednostavno nemam nacina da mi ga bilo koji program prepozna.
U nekom stranom forumu sam nasao predlog da,posto se ipak radi o MPEG formatu, jednostavno mu rucno promenim naziv sa ‘mod’ na ‘mpeg’... i to sam uspesno uradio. Dakle od tada mogu da vidim filmove Quick Timeom na kompjuteru… ali problem nastaje kada snimim CD sa tako konvertovanim filmom. Jednostavno se film snimi BEZ zvuka i sve vreme film skakuce… Kao da se radi o nekom VHS traci koja ima neku tehnicku gresku pa traka se negde zaglavljuje i slika skakuce s vremena na vreme…. samo sto ovde nema trake!
Pokusao sam takodje da snimim u originalnom formatu na CD, medjutim Toast mi odmah odbaci mogucnost pod objasnjenjem da posto je zvuk snimljen u DOLBIJU moram da koristim ‘Toast with Jam’... Te sam nabavio i taj program, medjutim ili neznam da ga koristim ili mi se cini da taj ‘dzem’ samo sluzi za snimanje zvucnih zapisa… pa mi opet nesnima video snimak!
Jako cu biti zahvalan ako mi neko moze pomoci jer imam vrlo dobar ‘camcorder’ cije snimke uopste nemogu da iskoristim!
Pozdrav svima,
Dusko
:cheer: