rusic wrote:
stim shto meni AirPort Express (aktuelna verzija) gubi vezu sa modemom svakih par sati ili dana… kako kad.. i kad se to desi moram da ga istaknem iz struje kao i modem i da ponovo utaknem.. pizdim…
el se deshava ovo nekom?
Dešava se sa svakim jeftinijim ruterom (a i skupljim, jednom mom klijentu se dešavalo sa prvom generacijom Airport Extremea). Evo, dešava se i meni sa gajtanskim Planetom s vremena na vreme, evo u poslednja 24 sata dva puta. No, kada saberem šta mi je sve pootvarano od koneckija i koliko dugo, ni ne čudi me. Četiri ili pet IMAP naloga u Mailu, par torrenata, Safari uvek otvoren i slično.
Ukratko, svaki taj jeftini ili skupi ali iz te klase će da se blokira ako rabiš mnogo konekcija će da se blokira. Problem je ako to radi svakih par sati ili još gore svakih par minuta. Recimo, kao i arcus taj moj klijent je zamenio Airport Extreme i ovaj drugi mu radi OK, tj. zaglavljuje se s vremena na vreme. Dešava se i da se modem zaglupi, tj. da ti recimo nestane signal kablovske, a kada se vrati da modem ne ume da se nanovo ispravno javi i podesi, pogotovo ako si imao neke već otvorene konekcije, pa Airport misli da mu je sve isto, ono IP adresa verovatno jeste, ali nije baš sve, pa dođe do zaglupljenja.