A jel postoji neko adekvatno objasnjenje zasto? Zaista mi nije jasno da se ne stavi nesto tako uobicajno. U sustini, koliko sam jurio po netu svi preporucuju da se koristi frontraw sa daljinskim pa onda kao i nije potrebno da imas playlist ali ako hoces da gledas povezanih nekoliko epizoda serije izgleda da samo mozes da koristis VLC opusteno.
Mislim da QT ne sluzi za tu namenu, tj nije predvidjen za tako neshto, te s toga i nema pliste….meni iskreno pored svih mogucih opcija (mlayer, vlc, pa chak i iTunes) to stvarno na qt-u ne treba…nisam pomogao ni malo kolegi, al dadoK svoje mishljenje 😊
Neki tipovi videa mogu preko iTunesa, koji opet ima svoj movies folder u okviru svog library-a.
Sve to zajedno, dakle nepostojanje playlista u QTu, iTunes ocu-necu video koji je u movies folderu ali onom drugom, iTunes library ne da da se slobodno menja redosled pesama, nema dovoljno zgodnih opcija za rename importovanih mp3ojki… dozivljavam kao prostor u kojem ocekujem promene u buducnosti.
Nije mi jasno zasto to do sad nisu napravili… zbog par sitnih fora treba da koristis neke dodatne aplikacije, besmisleno…
Mislim da QT nije tako ni zamišljen tj. da od kako su filmovi, serije i video spotovi ubačeni u iTunes nestaje potreba za tim. Bar u planovima Apple-a.
Ja sve to što mi je aktuelno u delovima bez obzira dal’ sa YouTube ili neta povučem u iT a filmove koje ću jednom pogledati ostavljam posebno. Na kraju sezone npr. narežem ako treba i oslobodim mesto na disku.
Naravno to je amaterska upotreba.
Nema ni Pro listu ali imaš Open Recent koja pamti. Ali to ima verovatno i ako nije Pro.
Ima Recent i obicna verzija (free) ali znaci nisam jedini koji misli da je besmisleno da ikakav plejer nema tu slobodu da pravi listu.
Meni se od svih koje sam do sada probao najvise svidja VLC, posebno sto sa njim strimujem muziku na PrC Vistu.
Mislim da QT nije tako ni zamišljen tj. da od kako su filmovi, serije i video spotovi ubačeni u iTunes nestaje potreba za tim. Bar u planovima Apple-a.
Fora je u tome sto iTunes nece da pusti sve formate koje QuickTime pusta. Zato se i ja nadam da imaju neki deusexmachina plan kojim ce to sve da fino urede…
Zao mi je sto ne skidaju neke fore sa PC aplikacija koje su jako zgodne… kad vec ovi njih kradu big time… recimo, u winampu strelica ka desno skoci za 10ak sekundi unapred… i tako neki fini radovi…
Pa nismo rekli da je besmisleno, samo sam hteo da kazem da mozda QT uopste nije predvidjen za tu upotrebu, pa zato i nema tu opciju. 😊
VLC kako je krenuo, za par godina ce stvarno da lichi na kvalitetan player…
pre 5 godina kad sam prvi put chuo za njega bila je popularna verzija 0.7x, a sad 0.9.6, kako sam provalio, za par godina cemo imati zvanichno verziju 1 B) :whistle: :huh:
QuickTime nije samo obichan player ko shto mozda neki misle vec je tehnologija koja je srce Mac OS-a vec dugi niz godina…Player je tu samo jedan mali shraf…Kada pogledate stvari na pravi nachin sve je organizovano kako treba..Znachi imate iTunes sa plejlistama..Ne pushta sve formate? pa naravno da ne pushta..a shto bi pa i pushtao…Postoji iTunes store u kome se kupuju/rentiraju filmovi, skinete direktno u plejeru, dodate na/kreirate novu plejlistu i pushtate..Ako ima jednostavnije a vi kazite…Apple-ov zvanichan delivery format je h.264..iTunes ce svaki .h.264 da pusti bez problema..I dodao bih ovom prilikom da je kvalitet slike mnogo bolji od omiljenog nam DivX formata…Kupi QT Pro, otvori u QT-u, exportuj u h.264 i shalji rodjacima, pushtaj, radi shta ocesh…
Shto se tiche gomile i gomile formata napravljenih na windowsu poslednjih godina koji sluze iskljuchivo u jednu svrhu - piraterija filmova - ne treba i nema smisla kriviti Apple shto ne podrzava te zajebancije..Naravno da i meni smeta shto ne mogu iz QT-a da pushtam svoje omiljene serije nego ih teram iz MPlayer-a, ali ja, kao i svi vi, krshim zakon i gledam neshto shto nisam platio..Prema tome nema se bunish…
Znachi QT je neshto sasvim drugo a ne samo obichan plejer kome fali plejlist opcija…
Oh, opet KoVamJeKriv argument…
Jasno je to sve Sebrione, ali furtutma sa gomilom formata kakvi god oni bili je, receno modernom terminologijom, Nova Politicka Realnost.
Prost korisnik baktanje sa svim tim dozivljava kao maltret, i samo je pitanje koncepcije da li da mu se muke ublaze…
Ma nije kovamjekriv nego stvar organizacije…Znachi meni sve deluje lepo organizovano, al to je sad stvar ukusa…Apple je tako zamislio da stvar funkcionishe, da te veze za iTunes store pod 1 i pod 2 da ti to olaksha shto vishe moze..Sad kome se svidja a kome ne to je drugo pitanje..Shto se formata tiche ni tu se ne bih slozio s tobom..Nijedan od formata/wrapper-a o kojima se ovde verovatno radi ne sluzi nichemu izuzev distribuiranju piratskih filmova..A ko shto rekoh h.264 /u QT .mov wrapper-u ko voli/ ih shije sve redom…
O NovojPolitichkojRealnosti moj comentar je u potpisu…
Nisam hteo da odgovorim pre Toše da nešto ne lupim, ali koliko je meni poznato QuickTime Player je inicijalno puštao samo DV fajlove i kasnije eventualno MPEG2 uz onaj dodatak.
Što se playlisti tiče, a pogotovo puštanja raznih formata tiče, ne bih voleo da Apple tu juri stalno za poslednjim kodekom koji je hit među Windows populacijom i troši programerske resurse bez veze: imamo MPlayer i VLC za to.