iMac 20’ 2,66 GHz, 4GB sa Boot Camp particijom na kojoj je instaliran XP koji radi pod VMWare Fusion 2.0.
Problem je sledeći: sa podignutim VMWare Fusion ako se računar ‘uspava’ (sleep mod) prilikom ‘buđenja’ iMac se blokira tj ekran je crn i nijedna komanda ne reaguje. Jedina pomoć je produženi pritisak na Power taster tj nasilno isključenje računara. Ovo se dešava svaki put kada pokušam da uspavam računar.
Primetio sam da ventilatori rade i da je računar mlak, tj pretpostavljam da se zapravo i nije uspavao već da je blokirao odmah po aktiviranju sleep moda.
Ako ostavim računar duže vreme da bude neaktivan on se ne uspava, samo isključ monitor i disk iako je u Energy Saver-u podešeno da se uspava posle 15 minuta neaktivnosti.
Iste verzije softvera na Mac miniju i MacBook-u rade normalno, tj nema nikakvih problema sa sleep modom.
Na netu kažu da je taj problem rešen i da se prvenstveno odnosio na MB i MBP notebookove. Našao sam i par komandi kojima se proverava i definiše režim uspavljivanja i buđenja ali kod mene je sve podešeno kako tamo piše da treba.
Da ne bude zabune, sve radi normalno kada VMWare nije aktivan a i u Crash Reportu piše da je uzročnik VMWare tako da pretpostavljam da je tu neki problem sa kompatibilnošću (hardwera?) ili nekakvo podešavanje.
U svakom slučaju, molim za savet, pomoć, vaše iskustvo…
P.S. Za sada je rešenje da svaki put kada mi je to potrebno podignem XP, odradim šta treba pa ga isključm ali…
Mac mini u kancelariji nije isključen od 24 septembra (osim kada je neophodan restart zbog apdejta softvera). Zato sam i prešao na Macinosh da bih imao računar koji može sve što hoću, kako hoću i kada hoću. Da se ne ubeđujemo oko toga B)
Post edited by: arcus, at: 2008/11/15 12:49