POMOC ZA SNIMANJE SA “mod” EXTENZIJOM NA CD!
Posted: 12 March 2006 02:28 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2006-02-02

Postovani ‘foristi’ !
Prvo zelim da pozdravim sve prisutne jer je ovo prvi puta da pisem u ovom forumu i na ‘Macserbia’ sajtu uopste.
Naime imam problem sa uspesnim sacuvanjem snimljenih digitalnih video fajlova na CD ili DVD. Konkretnije, radi se o snimcima koji imaju zavrsetak ili extenziju ‘mod’ jer koristim tek kupljenu digitalnu video kameru ‘JVC EVERIO 100’ . 

Problem nastaje u momentu kada pokusam da sacuvam original format jer jednostavno nemam nacina da mi ga bilo koji program prepozna.

U nekom stranom forumu sam nasao predlog da,posto se ipak radi o MPEG formatu, jednostavno mu rucno promenim naziv sa ‘mod’ na ‘mpeg’... i to sam uspesno uradio. Dakle od tada mogu da vidim filmove Quick Timeom na kompjuteru… ali problem nastaje kada snimim CD sa tako konvertovanim filmom. Jednostavno se film snimi BEZ zvuka i sve vreme film skakuce… Kao da se radi o nekom VHS traci koja ima neku tehnicku gresku pa traka se negde zaglavljuje i slika skakuce s vremena na vreme…. samo sto ovde nema trake!

Pokusao sam takodje da snimim u originalnom formatu na CD, medjutim Toast mi odmah odbaci mogucnost pod objasnjenjem da posto je zvuk snimljen u DOLBIJU moram da koristim ‘Toast with Jam’...  Te sam nabavio i taj program, medjutim ili neznam da ga koristim ili mi se cini da taj ‘dzem’ samo sluzi za snimanje zvucnih zapisa… pa mi opet nesnima video snimak!

Jako cu biti zahvalan ako mi neko moze pomoci jer imam vrlo dobar ‘camcorder’ cije snimke uopste nemogu da iskoristim!

Pozdrav svima,
Dusko    
:cheer:

Profile

Posted: 13 March 2006 09:25 PM   [ # 1 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  7
Joined  2005-06-24

Na JVC sajtu piše da tvoja kamera snima mpeg2 sa Dolby Digital audiom. Otuda extenzija MOD i pretpostavljam da je to muxed mpeg2 što znač da jedan MOD fajl sadrži sliku i ton. Toaster nije rešenje u tom slučaju. Trebalo bi (recimo) razdvojiti sliku i ton (demux) i takve fajlove importovati u DVD Studio Pro ili bilo koji program za DVD Mastering. Na versiontracker.com-u ima takvih utilitya. Recimo bbdemux ili mpeg2works.
Kakav CD želiš da snimiš? VCD, XVCD ??? Ti formati imaju drugačji mpeg codec od tvoje kamere pa verovatno prilikom konverzije nastaju problemi.

ako baš ništa ne pomogne pošalji mi jedan omanji MOD fajl na .(JavaScript must be enabled to view this email address) pa da vidimo šta se može

Signature 

Microsoft broke the Volkswagen World Record! Volkswagen has only made 22 Million Bugs.

Profile

Posted: 30 March 2006 07:03 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Duskodes wrote:

Pokusao sam takodje da snimim u originalnom formatu na CD, medjutim Toast mi odmah odbaci mogucnost pod objasnjenjem da posto je zvuk snimljen u DOLBIJU moram da koristim ‘Toast with Jam’...  Te sam nabavio i taj program, medjutim ili neznam da ga koristim ili mi se cini da taj ‘dzem’ samo sluzi za snimanje zvucnih zapisa… pa mi opet nesnima video snimak!

Jam služi za snimanje audio diskova ali u kombinaciji sa njim sam Toast može da snimi DVD Audio disk (važi za ver.6 dok 7-ca radi bez problema).
E sad, šta je zapravo pitanje. Kako snimiti VCD ili šta?  Naravno, MPEG je verovatno muxed ali šta QT prijavljuje za Audio (koji format)?

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 10 May 2006 11:32 AM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2006-02-02

Zdravo opet,
javljam se samo na kratko da se zahvalim Misku i Ljubishi jer ste mi obojica stvarno puno pomogli. Konacno sam nasao resenje za moj problem te zelim da to ovde saopstim ako bi se nekome jos desilo da nemoze da snimi ispravno na CD ili DVD snimke iz JVC EVERIO video kamere, da zna da najjednostavnije resenje lezi u NOVOM TOAST 7 softvereu ( kao sto je rekao Ljubisha! )

Dakle problem je bio da TOAST 6 neprihvata extenziju MOD dok sedmica to snima BEZ IKAKVOG PROBLEMA i bez potrebe konverzije ni kompresije.

Jos jednom puno hvala i srdacan pozdrav svima,
Dusko Despotovic

😛

Profile

Posted: 13 May 2006 03:16 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Mislim da uz JVC Everio treba da ide ovaj software http://www.videohelp.com/tools?tool=Capty_MPEG_Edit_EX
ali se korisnici žale da je loš korisnički interfejs, veoma komplikovan, itd, za razliku od iMovie-a.

Trebao bi da prebaciš tvoje .MOD fajlove u .DV sa Streamclip-om http://www.squared5.com/svideo/mpeg-streamclip-mac.html pa da importuješ u iMovie!

Ako možeš uploaduj negde (na pr. http://www.rapidshare.de/) jedan kratak clip sa tvoje JVC u originalnom .MOD formatu, čsto da vidimo kakav je kvalitet snimka a i kolika je kompresija.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 14 May 2006 02:04 AM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Joined  2006-02-02

Hvala Darko, probacu sa tvojim savetima pa cu ovde publikovati rezultate. Medjutim, kako sam napisao pre par dana upravo ovde, vrlo sam zadovoljan konacno rezultatom prebacivanja direktno na DVD us pomoc TOAST 7 !!!
Nisam imao nikakvih problema i snimio sam DVD bez ikakve kompresije i zadrzao originalni kvalitet snimka iz kamere.

Hvala ti jos jednom i cestitam svima koji se ovde pojavljujete na drugarstvu koji sirite kroz net!

Dusko Despotovic

:silly:

Profile