Ako su ti fajlovi u 001, 002, 003 formatu, koristi Split & Concat, za spajanje u veći fajl. Ako su neki drugi, probaj ili Stuffitom, ako ga već imaš instaliranog ili Milketovim Spryngijem (http://springyarchiver.com/).
Ja sam više nego zadovoljan sa RAR Expander-om. Lepo se intergiše u Lepoarda i lak je za korišćenje. Za spajanje fajlova 001 002 naravno Split & Concat koji ti je i Mario preporučo.
Link za skidanje RAR Expander http://rarexpander.sourceforge.net/Downloads.html
onda bolje obrisi taj koji imas i skini najnoviju verziju jer ga apdejtuju skoro svaki dan.
fora se zove ‘reconnect’. kad zavrsi download, otkaci te i vrati na net da bi dobio novi IP, da ne bi morao da cekas 15 minuta za skidanje sledeceg fajla sa rapidsharea. ima nekih dvestotinjak rutera u bazi, izaberes koji je tvoj, das user i pass od rutera, i on sve sam odradi… ludnica
jDownloader nije ni meni hteo da radi dok nisam odradio update. Pre neki dan sam svuko Leoparda 10.5.4 preko njega a u isto vreme Madagaskar II preko Transsmisiona i za to vreme pustio neki film iz VLC-a :evil:
po ko zna koji put sam se iskreno odusevio mojim Mac dekicom :woohoo:
Sto se tiice premium naloga on sam nije resenje za neprkidno skidanje sa rapida jer postoji dnevni limit pose kog te ‘pametni’ jDownloader prebaci na obicnog korisnika i nastavja da skida sa pauzama.
@drdra: Jel ti taj komp direktno na netu ili preko nekog rutera? Meni ne radi menjanje IP adrese a imam svakodnevne update-e i poslednju verziju. Pa kontam mozda mi je to jer je iza rutera?
Drdrda napisa jepo da sam u bazi jDownloader ima spisak routera, tako da jeste baš poenta da bude iza routera 😊 E sad, novi IP zavisi od tvog provajdera. Kod nekoih možeš da dobiješ novi IP svaki put kad se ponovo connect, a kod nekih ne.
Imas opciju RECONNECT u preferences.
Tamo moras da napravis celu varijantu.
Ja imam ADSL ruter Linksys AG241.
Pod reconnect method mi je Live Header/Curl.
Dao sam mu adresu rutera, user name i pass… neko vreme nije radilo, pa sam digao ruke od toga, onda je samo proradilo.
Imas tamo i test reconnect, pa vidi isprobaj sta ti radi a sta ne. Moras malo da se prozezas sa tim podesavanjima.
ja sam se malo zezao sa Acer ruterom ali nisam uspeo da namestim reconnect opciju,mada mislim da je to do SBB modema koji ima fixni ip i menja samo kada se uredjaj ukljuci/iskljuci…
Ma nije problem ni do rutera ni do jDownloader-a, već svaki DHCP server se trudi da ti da istu adresu ako može, tako da džabe što se diskonektuješ, pa konektuješ ponovo. DHCP iskešira tvoju MAC adresu i vrati ti isti IP, osim ako nije baš velika gužva pa ga je dodelio nekom drugom.
Pre neki dan sam se zainatio, pa sam se jedno tridesetak puta diskonektovao i konektovao i u vek dobio isti IP… Tako da od rapidshare-a :( Bilo lepo dok je trajalo…
Nisam ljubitelj rapidshare-a ali silom prilika pokrenuh 5GB fajl da skidam u 50tak paketa po 100MB i mogu reći da jDownloader radi super, verzija 0.9.579, uradio update-a i pokrenuo, kad skine fajl od 100MB ceka jedno 3-4 minuta i onda pokrene drugi. Prijatno sam iznenadjen.