Nestadoše mi svi kontakti sa iPhona
Posted: 26 November 2008 12:38 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Evo, gledam, nemogu čudom da se načudim… Odjednom, ničm izazvani, odoše svi moji kotakti sa iPhone… Nema, nestali, iščezli, pred mojim očma… Telefon mi na stolu, nisam ga kačo na Mac niti upgrade-ova sistem… Ništa, samo nestadoše.

Gledam sada po netu, vidim ljudi kukaju na to, ali ne znam šta je razlog. Ja lično sumljam da je mobile.me u pitanju, jer sam koristio 2 meseca besplatno, pa sam otkazao… Možda oće da me kazne što nisam platio 69 jura :pinch:

Ništa mi nije jasno… Jedino da se nadam da mi na kućnom računaru nisu nestali i da ću moći da ih vratim…

Ima li neko slična (ne prijatna) iskustava?

Profile

Posted: 26 November 2008 01:19 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

jbt dobro je da platih mobile.me pre dva dana…Pa i meni deluje da je to ako si syncovo sa mobile.me..Isto ono ko kad na Mac-u syncujesh..nema merge /ima al treba se stisne neshto beshe/ nego ili odu AdressBook ili iPhone kontakti…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 26 November 2008 03:08 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ništa mi nije jasno… Jedino da se nadam da mi na kućnom računaru nisu nestali i da ću moći da ih vratim…

Ako nisu nestali, prvo ih bekapuj da ti ne bi iste iPhone obrisao, jer će misliti da si ručno brisao na iPhone i da u stvari želiš da ih obrišeš.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 26 November 2008 07:04 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Što se tiče synca u lokalu, tj. preko kabla, imam sledeći savet (naravno, uz ovo bekapovanje koje je naveo madamov, to mu dođe pod redovno-obavezno, imao probleme ili ne):
Pokreni iSync i idi na Preferences. Tu ćeš naći opciju Show Data Change Alert when _____ of the data on this computer will be changed. Ovde gde su crtice tu biraš koliko procenata. Kod mene stoji ‘any’ tj. tražim da mi prijavi svaku promenu u AddressBook-u na Meku.

U praksi to izgleda tako te pita za svaki sync, npr. ako sinhronizuješ podatke sa telefona preko Info taba u iTunesu. Kada se na npr. telefonu izvrši neka izmena, pojavljuje se prozor sa dva polja i naznačenim razlikama i nudi se mogućnost da se izabere šta će ostati na oba uređaja a šta se odbacuje. Malo je smor ako si zaboravio da si ovo podesio pa čekaš da se završi sync dok konačno ne provališ da treba da odgovoriš na upit ali lično mi je to mala cena spram svih kontakata koje sam prethodno sto puta brisao.

Ovo, uz redovno bekapovanje VCardova treba da smanji broj smrtnih slučajeva u adresaru 😛

Post edited by: DS_Store, at: 2008/11/26 19:05

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 November 2008 02:42 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  165
Joined  2005-11-26

vezano za Fail Me uslugu: kad se over the air sinhornizuje umeju kontakti da nestanu… pochinjem da panichim.. ugasim aplikaciju.. sachekam malo i onda opet upalim.. gledam u praznu listu i odjednom se pojave svi.. to je velika glupost shto on izgleda izbrishe sve sa telefona i ubaci sve iz pochetka sa servera.. neko mi reche da ima fora da se kazhe da je telefon u stvari glavni izvor svega i da kontakti na njemu u stvari predstavljaju master kopiju…

a backup address book-a je neophodan i radim ga dnevno.. mogao bi i neki skript da napravim i ubacim u start up 😊

Profile

Posted: 27 November 2008 09:51 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Eto ti kad nisi na vreme dao iPhone Mikiju 😉

Profile

‹‹ PwnageTool 2.2.1      iPhone 3G Best buy? ››