Imam dva prenosna diska, oba su WD passport. Kada ih prikljucim na IMac prepozna ih, mogu sa njih da skinem podatke ali ne mogu nista da upisem na njih.
U More Info pise da su samo Read Only. Kako to da promenim??
Ili ih reforamtiraš u Macov format ili FAT32 ako želiš da nastaviš da razmenjuješ podatke sa Windowsom, ili instaliraš neki utility koji omogućava pisanje po NTFS particijama.
Preporučujem ono prvo, tj. bekap na treći disk, reformat, pa vraćanje bekapa.
Nema potrebe da to radiš. Ja sam se patio tako dok jedan dan nisam podilkanio i instalirao MacFuse (čni mi se) za NTFS i sve radi bez ikakvih problema, čtaj-piši-briši-skač do plafona - sve…
Sačekaj samo da dođem kući, pa ću ti reći tačno šta je u pitanju…
Ako ne žuriš baš toliko…
Ja se bne bi rješavao NTFS-a tako lako - solidan je fajl sistem, a i ako ti treba podrška za fajlove preko 2GB, onda ti FAT(32) neće ništa pomoći…
MacFUSE (tj. NTFS-3G) je bio užasno spor pre jedno godinu dana.
Nije se primećivalo na sitno, ali kada su u pitanju desetine gigabajta, bilo mi je brže da popalim Parallels i da iskopiram.
Meni to i ne treba neshto, jer su mi svi diskovi koji se shetaju izmedju mac-a i pc-a, ali je trebalo drugaru koji je stavio na hackintosh osx. Diskovi su mu naravno bili ntfs svi, pa smo trazili neko reshenje. Procitao da je paragon kao najbolji, ali se javljalo nesto sto iritira. Naime, pri otvaranju svakog foldera, kompletan sadrzaj trepne vishe puta, nesto kao refresh. A sto se citanja i pisanja po diskovima nismo nesto puno kopirali, a i to sto smo radili nismo neku razliku primetili.