macropodas wrote:
nista, odustajem… obisao sam danas sva mesta koja je castor preporucio, nigde vise nema starih modela… u vuka karadzica sam video wireless (stari model); ali je preskup… verovatno cu samo da remapiram modifier tastere pod osx-om, i da se naviknem da slepo koristim tastaturu :D hvala svima na savetima i pomoci!
Da li si bio i u CT-u, Pakom-u, Desk-u, TechnoMAX-u i Megastores-u? Ako nigdje ne uspiješ da nađeš, alternativno rješenje je da praćenjem oglasa si nađeš polovnu tastaturu…
A što se tiče ostaloga, ja samo mogu da kažem slijedeće: drugar je na moj nagovor, odnosno na moje konstantno kenjanje o Mac-u u proteklih godinu dana otkako imam Mini-ja, poslije 12 godina PONOVO uzeo Mac-a i znaš li koja mu je prva rečenica bila kada smo se vidjeli (poslije nekoliko dana otkad mu je stigla mašina, kad se malo ‘proigrao’, tj. izduvao i sveo račune)?
‘Jebo mene Bog ako ja znam šta sam radio proteklih 12 godina sa ovim krševima od PC-ja! Koja budala me natjera da živim i radim sa tim sranjima…’
Nakon toga se potegla priča u kancelariji o odnosu cijena/performanse, work feeling, isplativost i sve ostalo. Čovjek je tražio od Desk-a (koji je Intel Premium Channel Partner i ima pristup Intel/ovom portfoliu proizvoda) da mu sastave identičnu mašinu (koliko je to moguće). Samo ću reći da je razlika u cijeni bila relativno mala (10-15%).
Dakle, komponente koje se ‘trpaju’ u Mac mašine kada se sastave i u PC svijetu, koštaju približno isto, ali ono što može da iskoristi te komponente i pretvori ih u stvarno iskoristiv sklop mogućnosti jeste OS koji u PC svijetu nažalost - ne postoji…
12 godina se već preganjam sa Windows sistemima i muka mi je više, jer uvijek ima neki andrak koji te jebe u zdrav mozak i ne da ti da radiš ono što si naumio. Mac-a raspakuješ, povežeš, upališ i UDRI BRALE!
I mali disclaimer na kraju - svjestan sam ja čnjenice da Mac košta, kao i čnjenice da Mac nije savršena mašina, ali ono najbitnije radi - završava posao koji si namjerio da uradiš. U eri Win95-ice (1995-1998. godina) sam radio karte i grafikone na Mac 512 mašini, zato što to što mi je trebalo nisam mogao da uradim na PC-u…
Toliko od mene… Idem da spavam ako budem mogao, jer ne mogu da dočekam da mi stigne iMac… :woohoo: :blink:
PS: Sorry za psovke, ali bez njih se ne bi mogla adekvatno dočarati poenta… :whistle:
Post edited by: castor, at: 2008/11/29 22:43