U potrazi sam za AGP grafičkom karticom (jačom od 16Mb) za Quicksilver 733. Zatim, internim zip drajvom za istu mašinu i crnom Apple usb tastaturom.
Uzeo sam QS radi interneta, prekonoćnih downloada i slično, sa namerom da ga ne gasim i malo prištedim G5 koji mi je neophodan za posao. E sad, silver mi se jako dopada, izuzetno je očuvan (medijum, hvala!); a ja volim da expandujem expandabilnu mašinu, pa kontam, ako neko ima nešto od gorenavedenog…
podpitanje: da li je neko pokušavao da stavi grafičku karticu iz PC-a u PM G4, TV karticu, satelitsku i slično…?
Imam ja jedan radeon 9600 za PC-ja sa 128 ili 256MB, nisam više siguran. Pa ako si zainteresovan, imaš broj pa se javi…
Mogu da ti pošaljem da je probaš, pa ako ti odgovara onda će da se izdogovaramo za cenu. E, sad pošto idem za Zagreb danas, a vraćam se u utorak, mogu da ti pošaljem tek u sredu. I odmah da znaš da nije baš onako uglancana ko onaj G4 😊
Imam ja jedan radeon 9600 za PC-ja sa 128 ili 256MB, nisam više siguran. Pa ako si zainteresovan, imaš broj pa se javi…
Mogu da ti pošaljem da je probaš, pa ako ti odgovara onda će da se izdogovaramo za cenu. E, sad pošto idem za Zagreb danas, a vraćam se u utorak, mogu da ti pošaljem tek u sredu. I odmah da znaš da nije baš onako uglancana ko onaj G4 😊
Hvala, Toplice. Nadam se da će raditi. Gedaću da probam s nekom ovde što nađem, ali ako ne ide, bilo bi lepo da probam hoće li ta tvoja. Nije hitno, kad se vratiš, rešavamo.
Ne radi :( Stigla danas Toplična kartica, al njente. Neće da se upale ni Quicksilver, ni MDD, kao da uopšte nemaju struje. S obzirom da je meni Toplica poklonio ovu grafičku, ja sam je maločas dao drugaru da proba da izvede konverziju za Mac. Ne znam kako će ići, s obzirom da se instrukcije koje imamo odnose na 9800.
U svakom slučaju, javiću šta je na kraju bilo. I koristim priliku da ažuriram oglas:
potrebna Apple crna tastatura.
i podpitanje za Vujketa: jel tvoj drugar stavio 9700 pro Mac edition ili je koristio PC verziju kartice?
AGP 8x ne mogu da rade na Powermac G4 osim ako ih ne osakatis da rade kao AGP 4x. Pogledaj forume. Ima malo fizikalije oko toga. Jedino direktno mozes ugraditi 9500 Pro (4x) ili 9700 Pro (?-nisam siguran). Sa Gforce moras da ih flesujes pod PC-jem i rade samo odredjene varijante odredjenih proizvodjaca.
Pozdrav:)
Zašto bi ih sakatio? AGP je standard, bez obzira na kojoj je platformi implementiran, a AGP 3.0 garantuje backward compatibility sa 2.0. Više puta sam trpao 8x kartice u mašine kojima je 4x maksimum, tj. imaju AGP 2.0. Čak sam svojevremeno i krpio linux kernel serije 2.4 da podrži AGP 3.0 kartice, tako da znam o čemu govorim.
Sumnjam da je Apple odstupao od standarda, jer teško da bi ga u tom slučaju podžali i ATI i nVidia, mislim baš se njima radi redizajn čpova i slično za Apple-ov market share u to vreme. Pre će biti da je stvar naći karticu sa 128M eeprom čpom za bios (većina ima samo 64) i naravno naći odgovarajući bios…
Apple je cudna zverka. Kaze PC memorija radi na 100 MHz a moras da ubacis pc133 memoriju da bi radila na kao pc100 i sl. Naravno da to oko flesa je OK. Medjutim, ne vidim razlog da bi neko to sakatio da nije morao. Znam samo da ti AGP graficke karte koje se trenutno prodaju za PC nece bas mnogo pomoci. Moras naci neku egzotiku radeona stariju ali najjacu i skupu u svoje vreme da bi se to poklopilo. Video sam da 9600 i 9800 prebacuju ali moraju imati najbrze cipove i naravno moraju se osakatiti da rade agp 4x. Brisao sam racunar tako da nemam lokacije tih foruma ali mozes da izguglas. Pre par meseci je jedan clan foruma macserbia prodavao G4 sa 9500 pro, ali nije hteo da proda samo grafiku. Imao je cak i tv karticu u apple-u.
Ja sam uspeo samo za Power G3 da flesujem Voodoo 3 ali je radio samo pod OS9. :whistle: