HITNO POTREBNA POMOC…
Posted: 21 May 2006 01:21 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

...u obliku saveta, naravno.
Imam problem sa zvukom i mislim da je softverski problem. Imam PPC MacMini 1.42, 1GB RAM itd itd i nestane mi zvuk sam od sebe nakon nekog vremena (ili neke akcije koje ja nisam svestan). Ali ne nestane sve, iTunes se cuje, sistemski zvuci se cuju, samo nemam zvuk na igrama i na klipovima koje pustam. Tacnije, ovo mi se desava vec treci put. Prvi put je zvuk neobjasnjivo nestao iz pomenutih stvari, a vratio se isto tako neobjasnjivo nakon vise od mesec dana. Juce je nestao nakon intenzivnog pregledavanja nekih klipova (avi, mpg, mpeg i wmv). Ne znam da li da reinstaliram ceo sistem samo zbog toga, jer to ce pomoci sigurno (jednom vec jeste) ili da cekam opet da se nesto neobjasnjivo desi i sve bude kako treba. Odlucio sam se da vas pitam za savet ako neko ima neku ideju sta bi moglo biti.

Unapred zahvalan,
Andrej Jovanovic

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 22 May 2006 12:58 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Za početak kreiraj novog usera na mašini pa probaj sa njim. Ako je problem nestao, lokalizovai si uzročnika na nešto što je u user folderima, verovatno u njegovom LIbrary folderu. Ako ne uspe, ona bolje da obaviš reinstalaciju da ne gubi vreme jureći po sistemu.

Eh, kako bi sada dobro došao Conflict Catcher za OS X. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 May 2006 02:03 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Dešava se da neki od kodeka za WMV (Flip4Mac ili slično) posle nekog WMV fajla ‘ućute’ QuickTime.

Poskidaj nove verzije kodeka za WMV pa probaj.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 22 May 2006 03:24 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Hm… Lici na ovo drugo, sa codecima, jer isti mpg fajlovi koji su radili bez pogovora bune se nakon ovoga i traze codec. Ali mi se svidja prvo resenje.
U oba slucaja, dok ovo pisem sve radi kao i pre. Namestilo se samo od sebe Trebalo mu je samo da prenoci 😊 Ja sam digao buku jer mi je to ‘nocenje’ prosli put trajalo duze vreme. U svakom slucaju, puno vam hvala!

Signature 

Mac Pro 5

Profile