Ipod 5g 30g VEEEELIKI problem!!!!
Posted: 03 December 2008 05:28 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  7
Joined  2008-12-03

e ovako,odakle da pocnem,znaci radi se o ipod 5generacija 30Gb,godinu dana star,radio je odlicno do pre par dana a onda je pokazao ‘sad screen’ kada ga stavim na punjac tada pokazuje very low battery i tako satima stoji na punjacu i nista se ne desava,kada ga skinem sa punjaca opet pokaze sad screen,jedino sto sam uspeo jeste da ga poteram u ‘disk mode’...nosio sam ga danasu apple centar servis ali nisu hteli da ga uzmu naravo jer oni nemaju rezervne delove,decko koji radi tamo je rekao da je mozda hardisk crkao ali ja mislim da nije jer kada ga poteram u disk mode itunes i komp ga prepoznaju i onda kao hard disk radi normalno odnosno mogu da se snimaju podaci na njega i sve normalno radi e onda kada uradim restore posto ga itunes prepozna on se resetuje posto zavrsi restore i opet udje u sad screen…ja sam probao razne stvari koje su ljudi preporucivali dok sam guglao,odnosno izvadio sam bateriju i vratio je nazad i isto se ponasa,izvadio sam hard disk i vratio ga i opet se isto desava,znaci nije do konektora,nije do baterije,nije do hard diska,mislim valjda nije do tih stvari :(
...ako neko ima bilo kakvu ideju,hvala!!!!

Profile

Posted: 03 December 2008 06:06 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Uh :(
meni ne izgleda kao da si odagnao sumnju sa baterije…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 03 December 2008 06:27 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-12-03

pa zato sam i rekao ‘valjda’ nije nista od toga..ali zasto onda kada je na punjacu ne uradi restore nego se vrati na sad screen,mada nasao sam negde da je baterija moguce upala u ‘kruzni’ mod ili tako nesto,odnosno da je u rezimu kada nikako da pocne da se puni ili trosi ili tako nesto nisam zapamtio,u svakom slucaju preporuka za taj problem sa baterijom jeste da se baterija izvdi i vrati,sto nije resilo problem….

Post edited by: offinger, at: 2008/12/03 18:34

Profile

Posted: 03 December 2008 07:16 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Baterija se sastoji od više ćelija, moguće da je jedna od njih otišla. Jel moguće da radi Pod tako sa tom porukom, ili neće da se uključ uopšte?

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 03 December 2008 07:24 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-12-03

on se ukljuci i bez napajanja,samo na bateriji ali odmah prikaze sad screen,jedino na sta reaguje jeste select+manu i onda se resetuje i opet kada se upali prikaze sad screen i posle par uzastopnih resetovanja 6-7 i uz kombinaciju play+select on udje u disk mode,i to je sve sto uspevam da uradim,kazem,kada je u disk modu detektuje ga itunes i komp ali trazi da uradim restore,kada uradim restore on se sam resetuje i opet prikaze sad screen…

Profile

Posted: 03 December 2008 08:41 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=14509&catid=25

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 03 December 2008 08:54 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-12-03

znam znam,ali ovde sam se javio tek posle tri dana guglanja,probao sam skoro sve sto sam nasao na google osim lupanja ipod u sto,da da i to preporucuju u nekim slucajevima ali za starije generacije, a appleservisu sam vec poslao pm pa cu videti da li on moze nesto da mi predlozi…

Post edited by: offinger, at: 2008/12/03 21:32

Post edited by: offinger, at: 2008/12/03 21:35

Profile

Posted: 04 December 2008 12:55 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

pm ne pije vodu ovde, jer ljudi ne proveravaju
najbolje ti je da ga nazoves 😊

Signature 

http://www.macintosh.rs