Zasto se ljudi toliko trude (tv reklame, novine…itd) da sakriju Apple logo? Gledao sam bar jedno 50 reklama sa domaceg trzista, sto po tv-u sto po koje kakvim magazinima gde se kao neki detalj ili sta vec nalazi apple notebook ali logo nedostaje. Zar su ljudi toliko glupi i retardirani da ne mogu da skontaju da se time ne krse nikakva prava ili sta vec. Dell, IBM, HP i ostale marke se mogu redovno videti, dok Apple ne. Jbt!
Ima još luđa stvar. Kad reklamiraju svoju uslugu sa Mac racunarom, a kad ih nazoves i kazeš da imaš Mac i da bi tu njihovu uslugu da primeniš na njemu oni izjave da nemaju pojma kako se podešava, da li upošte radi i podržava Mac i sl. :ohmy:
E, onda ja podivljam i dobro je što je razgovor obično preko slušalice pa ne mogu da me vide kako se pušim i odskačem sa patosa od besa :evil:
Imao sam ja sličan razgovor sa jednom bankom. Na reklami Apple a kad pitaš za neki čtač koji se kao ušteka u računar oni kažu da podržava samo Win.
Ja vas zovem jer sam mislio da podržavate Mac.
Ne
Ali na reklami sretna porodica itd.
Ništa to.
Znač sretni su što koriste Mac a ne vašu banku?
Izgleda 😊 nasmeja se i on
Rade to oni namerno, da imamo o čemu da pričamo :laugh:
Debatovao sam o ovome što sa ćaletom što sa par ortaka, a vrhunac imbecilije mi nisu domaće firmice koje brišu jabuku - već Pepsi koji je prošle zime imao neki bilbord sa prebrisanom jabukom sa eksplicitno belog laptopa 😊
Komšija se zez’o da će da počne da štampa bilborde sa prebrisanom jabukom i ugnježdenim njegovim ‘logoom’ (što je originalno radio za fax pre nekoliko godina) 😊
Ah, da, još jedan od favorita - u prvoj polovini ove godine nam je na faxu visio neki plakat koji reklamira neku letnju školu računarstva gde se izučava Microsoft ovo i Microsoft ono… A na slici neki šmeker sa cicom sedi za MacBook-om 😊
I još jedan iz slične kategorije: pre par godina sam nekoj ženi tražio free hosting, i izbunarim izvesni Byet Host, koji je na Bondi iMac-u imao screenshot Windows-a. Nije me mrzelo da ih pitam kako im je uspelo da poteraju Windows na G3 mašini na šta sam dobio odgovor ‘Nismo sigurni da ste poslali pitanje na pravu adresu’ :D
Ma nisu oni grbavi krivi, oni su samo zakazali reklamu. Krivci su dublje u mracnim podrumima marketinskih agencija sa Macovima u rukama i Fotoshopovima na njima!!!
PS. sto se muciti da pozajmljujes komp za fotosesiju kada ti pod rukom tvoj:lol:
Ima još luđa stvar. Kad reklamiraju svoju uslugu sa Mac racunarom, a kad ih nazoves i kazeš da imaš Mac i da bi tu njihovu uslugu da primeniš na njemu oni izjave da nemaju pojma kako se podešava, da li upošte radi i podržava Mac i sl. :ohmy:
E, onda ja podivljam i dobro je što je razgovor obično preko slušalice pa ne mogu da me vide kako se pušim i odskačem sa patosa od besa :evil:
ovo mi smrdi na SBB i njihov KABLOVIZOR (CHMAROVIZOR) koji redovno ima nesto od Appla na prvoj strani, dal wajrles tastaturu, dal neki book ili sta god….
Ozbiljno pitate ili se zezate? Ajd, uz sav rizik da ispadnem pglu daću doprinos temi: učteljice, oglašivač brišu logo firme iz reklamnog materijala kako ne bi plaćali reklamiranje toj firmi. A ubacuju Apple proizvode zato što fenomenalno izgledaju, naravno =P
Dakle, beli MacBook, iMac, lampe, itd. to je sve lepo da se, da izvinete, turi u reklamu ali logo nej da prođe. Što je i logično. Jeste trulo ali ima smisla.
Na sličan načn me npr. nervira kad prodavac kola uvali info na zadnjem staklu ili ako pogledate gumene lajsne za tablice, svaka ima info sa sve telefonom: servis taj i taj, salon taj i taj. To je teško sra*e, platiš tolike pare i još terba da ga reklamiraš, ma važi. To je prvo što skidam.
Prvi put sam čuo za ovo kao klinac, pola odeljenja je brbljalo nešto o majici jednog od likova iz NKOTB =P Kao bilo nešto cenzurisano, svi su se pitali kao šta je: shit, cock, fuck,...? Posle se ispostavi da je bio Adidas logo pa kao nisu hteli da reklamiraju. A još kasnije se ispostavilo da je Adidas platio da se sve tako izmajmuniše kako bi kasnije tobože slučajno procurelo. Trgovačka posla =P
I da ne zaboravim: MEJDENI 10.2.2009. U BEOGRADU!!!
UP THE IRONS!!!
a vas zovem jer sam mislio da podržavate Mac.
Ne
Ali na reklami sretna porodica itd.
Ništa to.
Znač sretni su što koriste Mac a ne vašu banku?
Izgleda 😊 nasmeja se i on
Evo sad ću ja da vam kažem i da se nadam de vam neću pokvariti dalje raspravu o globalnoj zaveri protiv omiljene nam ‘jabuke’.
Sve te reklamne agencije (a radio sam u mnogim) koriste fotostokove za slike srećnih ljudi, poslovnih žena, razočaranih ljudi srednjih godina (zavisno od toga za šta im je kampanja)...
Kako im je najveće tržište, jelte, Amerika, stoga je najveći broj slika namenje za to tržište. A kako su najlepši kompovi (složićete se) Apple-ovi, stoga se se oni nalaze na najlepšim slikama. E sada, kada naša agencija mora da nađe sliku sa ljudima koji koriste kompove, kada izbace sve slike sa crncima, kinezima/japancima, melezima i ostalim ljudima kojih nema kod nas, ostanu sa slikom na kojoj je Apple.
E, onda, pošto njih nema kod nas, daj da zafarbamo tu jabuku, da se nezna da smo uzeli američku srećnu porodicu (pošto ih u Srbiji nema) i prodamo je srpskoj firmi…
Evo sad ću ja da vam kažem i da se nadam de vam neću pokvariti dalje raspravu o globalnoj zaveri protiv omiljene nam ‘jabuke’.
Sve te reklamne agencije (a radio sam u mnogim) koriste fotostokove za slike srećnih ljudi, poslovnih žena, razočaranih ljudi srednjih godina (zavisno od toga za šta im je kampanja)...
Kako im je najveće tržište, jelte, Amerika, stoga je najveći broj slika namenje za to tržište. A kako su najlepši kompovi (složićete se) Apple-ovi, stoga se se oni nalaze na najlepšim slikama. E sada, kada naša agencija mora da nađe sliku sa ljudima koji koriste kompove, kada izbace sve slike sa crncima, kinezima/japancima, melezima i ostalim ljudima kojih nema kod nas, ostanu sa slikom na kojoj je Apple.
E, onda, pošto njih nema kod nas, daj da zafarbamo tu jabuku, da se nezna da smo uzeli američku srećnu porodicu (pošto ih u Srbiji nema) i prodamo je srpskoj firmi…
Prava suština je u tome što oni znaju da gde god se pojavi Apple računar (in all its glory) u reklami bilo čega, svi ljudi videti samo Apple računar, i ništa drugo pored njega!
Tako da oni uzmu i osakate ga (kako znaju i umeju) ne bi li mi videli ono što su oni pored njega stavili…
Tako i sad raspravljamo o ovome, da nisu obrisali jabuke, najverovatnije bi se pitali ‘Odakle toliko reklama za Mac računare na sve strane???’