Uh… dade mi covek iPhone 3G da mu namestim internet a ja pojma nemam.
Doneo iz use, hoce da proda, pa bi da bude U FULLU EXTRA.
Stavio sam APN gprsinternet, user mts, pass 064… ni da bekne, ni da skoci…
Jel to znaci da nesto nije unlock jailbreakovano ili vec sta? Mislim da ima turboSIM, ili tako nesto, 065 broj…
Nadam se da mi niko nece odgovoriti, s obzirom na to da ce telefon da zavrsi kod jedne popularne folk pevacice.
Ako imash vezu i mozesh da telefonirash znachi da TurboSIM, za sad, radi…Shto se tiche 3G/Edge idi na Settings/General/Network i ukljuchi Enable 3G i Data Roaming, restartuj iPhone, sachekaj minut i vidi jel imash E ili 3G ikonicu u gornjem levom uglu pored YUG 03…Ako ima onda bi trebalo da radi…
Za 3G telefon potrebna je nova SIM kartica..Ocu reci ako je to neki stari broj nece da radi ni 3G ni Edge..Ja sam morao da zamenim SIM, al sam se odluchio da kupim novi broj…Mozda je to…Ili Turbo SIM ne radi…Nikad ne znash na 3G iPhone-u shta je, jbg…
No service u ovoj varijanti znaci da nisam vise na mrezi - ne mogu da primam pozive niti da zovem…
Imate li ideju kome da se obratim da vrati stvari makar u stanje da moze da se telefonira?
Ah..Ne radi Turbo SIM..Rikavela..Mora se kupi novi Turbo/Gevey/Universal SIM ili da probash da vratish na stari firmware ako si instaliro novi…Probaj i da izvadish SIM, malo chachnesh pa vrnesh sve unutra..Posle restarta sachekaj par minuta da govance nadje signal…
Inache ne dodjesh ortaku nishta jer je neotkljuchan iPhone sa tim turbo dzidza bidzama machka u dzaku i samo je pitanje kad ce da iskochi iz mreze ili skroz prestane da radi…Nek cheka software unlock…
Ubacio Sam svoju karticu I stvar je proradila. Javljam se sa iPhone a koji veoma sporo radi I prepravlja mi reci… Slovo e valjda znaci da sam na edge-u. Hvala na podrsci!
pa, zezam se malo, dok ga ne vratim vlasniku, koji ce ga prodati…
provaljujem kako i sta, nisam do sada imao prilike da se udubljujem u problematiku detaljnije
zgodno svasta nesto, ali mi je cudno da u safariju ne radi flash
i malo me nerviraju one reci koje ‘pomazu’ pri kucanju
ali zabavan je nema sta
mozda se i otvorim za stari model ako naleti povoljno…
inace, prica sa studiom izgleda ide ka pozitivnom raspletu… 😊
@drdra: najavljena je podrska za flash unutar safarija za novu verziju softvera, a reci koje te ispravljaju pogasi (ako si na 2.2 onda to mozes bez ikakvih dodataka settings/general/keyboard/auto-correction, ako si na nekom starijem instaliraj ‘disable auto-correction’)