Svaki PC bi zeleo da kad poraste postane Mac :-)
Posted: 14 December 2008 01:22 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Klikni me
izvor: AppleInsider

Moj komentar: My ass

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 14 December 2008 03:50 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

The system will reportedly sell for $1,899

koja goveda :laugh:

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 14 December 2008 05:35 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Pa ne mozes da krivis ljude sto zele da naprave nesto bolje za manje para ali mozes da im se smejes jer nece uspeti u tome 😊

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 14 December 2008 08:17 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Sto mislis da nece uspeti?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 14 December 2008 10:16 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ma uspece oni, nego kada sam rekao goveda mislio sam na cenu, jer covek stvarno mora biti govedo da kupi pc za tolike para a moze uzeti npr. mac mini, imac, macbook, cak za malo vise i mbp

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 14 December 2008 10:20 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Mislim da nece iz vise razloga ali ukratko:
Svaki biznis koji kao glavnu parola ima ‘Kupite nas brend jer smo isti kao * ali mnogo jeftiniji’ po meni je osudjen na propast.
I ovde mozes da sklopis konfiguraciju koja odgovara nekom Apple racunaru ali se to uglavnom koristi za, nazovimo, demo OS X-a. Takvi ljudi kasnije uglavnom prelaze na neki cistokrvni Mac.
Bilo je i ranije pokusaja da se to napravi, cak je Apple tuzio neke za narusavanje intelektualne svojine, ali niko do sada jos nije uspeo da napravi dobar,kvalitetan,brz,stabilan,pouzdan racunar na kome ce trcati OS X za male pare. Ovo poslednje potpisujem jer sam i sam probao to od Intel DualCore-a 3.0GHz, 2GB DDRII,500GB SATA, 256MB graficka i taman kad ga posle dosta muke namestis da sve radi (zvuk mi je pravio najveci problem) on padne a onda podizanje istog nije lako kao kod cistokrvnog Mac-a.
I hajde za kraj da dodam da Apple nije dzabe ulagao toliki novac godinama, i taman kada mu je pocelo rasti koriscenje OSa, da dopusti da ga amateri iskoriste.
U najgorem slucaju ce poceti kao i kod iPhone 2nd gen. da stavljaju sa svakim update-om drugaciji pristup bezbednosnim delovima tako da ce se osigurati da cim neko probije taj sistem zastite oni odmah izbace drugi.

Signature 

Profile

Posted: 14 December 2008 10:39 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Nisam ja ni mislio na neki komercijalni uspeh
Da je to moguce, sad bi didibao imao prodavnicu u knez mihajlovoj, a ne adidas

Mislio sam da ce moci da radi, moj hackintosh sljaka bez nekih vecih problema… dizao sam i leopard server na PCu… i tako… radi to ljudima i sad, kada se sklopi odgovarajuca masina.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 14 December 2008 11:01 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Slazem se, ali to radi ljudima koji ili nemaju novca za Apple (automatski nece imati ni za ovaj use-to-be-PC-but-now-wanna-be-a-Mac) ili vole da se cimaju sa raznim sistemima pa da probaju malo i taj. Svako ko zaradjuje od racunara nece se baktati sa tim glupostima a oni pucaju na gornji sloj ljudi jer u startu hoce da naprave zamenu za MacPro a ne za MacMini.

Svaki PC moze da se natera da potera Hackintosh (sada ima toliko distribucija da su uveliko presli broj Windows verzija) ali ja i dalje stojim iza toga da je to OK samo za demo OS X-a. Sa druge strane, mislim da danas i nije neka razlika u ceni izmedju jednog iMac-a i PC-a istih komponenti ( da ne budem lenj bas cu napraviti presek cena pa cu znati tacnu razliku) i naravno sa placenim OS-om koji u slucaju Windows Viste ne vredi ni koliko danas vredi DOS.

Signature 

Profile

Posted: 14 December 2008 11:16 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ја такође мислим да ова прича неће да постигне озбиљан комерцијалан успех, ал опет видећемо...Што се тиче хакинтоша, мени лично никада није представљало задовољство да склапам компјутер од пробраних компоненти и тако та буџења да правим, али знам неколико озбиљних људи са врло озбиљним видео/аудио/филм пословима којима је то права страст...Није да воле виндоус ал брате толико уживају у буџењу свакојаких чуда у своје справе и испробавању истих да једноставно мора човек да их схвати...Досадно им да сваког дана упале справу и све ради и ником ништа...Узгред, једини разлог што никад нису прешли на Епл је баш недостатак простора за буџење код Мекинтоша...Али опет једно је кад то радиш зато што волиш уз пуно поштовање и разумевање за Епл справе а друго кад пљујеш по Еплу без разлога са тоталним незнањем и непознавањем материје /ко онај што скоро помену негде овде да дискови раде спорије на Про Меку него на неком старом ПиСију и остале глупости/...

С друге стране, чега смо сви овде, ваљда, свесни, права снага Мекинтоша није толико у самом хардверу већ у моћном оперативном систему..А и, брате, на крају крајева, сваки модел изгледа за медаљу, па смеш комотно да га ставиш на астал да ти краси простор а не да га гураш испод са све оним хладњацима и шустиклом преко да се не види брука и срамота...Ону пластичну кутијетину са горњег линка не би мето на видно место све да ме моле и џабе да ми дају..

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/12/14 23:24

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 15 December 2008 02:00 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

davno, davno, svaki proizvodjac racunara je imao svoj OS (Amiga, Apple, Atari…)

jedino je IBM bio ‘pametan’ pa je napravio outsourcing OS-a i tako stvorio M$ govna (sorry, ali ovo je najblazi izraz koji sam nasao).

danas mi se cini da neko hoce da natera Apple da vise ne vazi ‘mi zaradjujemo na hardware-u’ (kao sto rade sve i firme osim M$-a) nego da moraju da se takmice sa firmama koje ce UZETI njihov OS i staviti na ‘svoj’ hardware!

ako ovo prodje pred sudom, onda ce buducnost Apple-a biti pod velikim znakom pitanja!

Post edited by: kovacm, at: 2008/12/15 02:01

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 15 December 2008 11:35 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Prelaskom na Intel to se i ocekivalo ali sada se u najvecoj meri placa (istrazivanje i Apple intelektualna svojina) OS X-a i tu nema nista cudno. Ako zelite neprikosnoveni operativni sistem platite ukoliko ne zelite imate zilion Linux distribucija pa se cimajte bez podrske i bez odgovornosti.
A svakako treba napomenuti i da M$, usled rasprostranjenosti, dosta naplacuje za OS ali se to razvuce na daleko veci broj ljudi. Realno, da u Srbiji i privatni korisnici MORAJU da placaju za legalan Windoz ne bi svi samo povezivali racunar->XP(Vista) vec bi zapravo naucili da je i Apple u neku ruku PC(Personalni/licni Racunar) ali sa probranim hardverom i daleko savrsenijim softverom.
Ja, usled fakultetsog MS obrazovanja sam u nemoci da za sve koristim Apple (C#,ActiveX,.NET) ali pokusavam da naucim Javu bas iz razloga da mogu bez ikakvog ukljucivanja PC-a da radim. Uz to mogu napomenuti da imam legalni XP na virtual masini i legalnu Vistu na PrC-u ali da kad god sednem tamo da radim ja se u trenutku iznerviram (sporost, neandretalski raspored button-a i slicno).

P.S. Ne znam zasto mi se svaki tekst pretvara u pljuvanje protiv MS, mora da tu ima istine cim sam toliko podsvesno ogorcen 😊

Signature 

Profile