arcus wrote:
LaMar wrote:
Ti očgledni nisi shvatio čemu TM služi i kome je namenjen pa kao svaki PC-jevac voliš da čeprkaš misleći da u Apple-u sede budale koje nisu imale pametnija posla nego da rade bekap svakih sat vremena.
Imao sam i ja problema s ovim a čak i nisam PC-jevac 😛
Smetalo mi je to što kada uđem u Time Machine prozor imam meleon backupa tako da vrlo brzo dolazi do problema kada se treba odlučti šta je to što se traži.
Pokušavao sam raznim forama da smanjim taj interval, nešto je radilo a nešto ne.
Druga, jako bitna stvar, je to što bekapuje baš sve uz definisane izuzetke. Razumem zašto je tako po defaultu ali meni treba suprotno od toga, da bekapujem samo folder u kome mi se nalaze stvari na kojima radim. Hvala im ali mi ne treba bekap oba Library-ja itd.
Kada sam konačno shvatio: 2) da sam i sâm dovoljno disciplinovan da bekapujem stvari koje jesu za bekap i 2) da treba da ubacim milion ignore mesta u Time Machine kako bih bekapovao samo ono što mi treba, sabrao sam 2) i 2) isključo ga i oslobodio mnogo više mesta na eksternom hard disku za bekap nego što bih imao da je TM ostao uključen.
Fina ideja, samo treba malo da se razradi u vezi ove dve stvari. Ne znam kako se vi snalazite u vezi one šume prozora koja se pojavi već posle nedelju dana?