1 2 > 
1 of 2
Plex media center
Posted: 28 November 2008 02:03 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Meto sam ovaj Plex skoro na mog iMac-a 24’ spojenog na Sony Bravia full HD 46’ preko HDMI /mini DVI > HDMI/ i vrlo sam zadovoljan…Lepo izgleda i josh bolje radi…Konfigurisanje svega i svachega moze malo da bude problem i oduzme vreme, ali kad se jednom namesti sve radi ko sat…Meni je bolji of Front Row-a al to je stvar ukusa…Inache za Front Row sam koristio TV Row programche koje automatski setuje externi display ko defoult i prebaci Front Row na taj display /u mom sluchaju na Sony-ja/ i kad zavrshish sa gledanjem stisnesh return i on sve vrati kako je bilo…Mnogo dobra stvar i lakshe nego ruchno da menjash svaki chas s obzirom da kod Front Row-a ne mosh da birash display na kome ce se vrti /za razliku od Plex-a/...

Eto, pa ko oce da proba neki drugi media center program preporuchujem Plex..Radi samo na Intel Mac-ovima,na zalost…

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/11/28 14:04

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 24 December 2008 03:59 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Osta mi određeni višak para na računu firme pa razmišljam da pre Nove godine to sikoristim kao trošak za kupovinu LCD TV-a.

E, sad, Tošo, jel možeš da mi objasniš razliku između HD Ready i Full HD? Naime, ja sam bio uveren da ju tu i rezolucija preduslov, a maločas u Metrou videh neku Toshibu koja ima 1920x1080, ali piše HD Ready, ne Full HD što sam viđao na drugim TV-ima.

Šta ja tu tačno neću moći/ne mogu da gledam?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 24 December 2008 04:26 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

probao sam nedavno plex ali i boxee i po mom mishljenju boxee je mnogo bolji

http://www.boxee.tv/

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 24 December 2008 05:22 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Full HD se odnosi samo na vertikalnu rezoluciju ekrana, znač da ekran ima 1080 pixela po vertikali, ali to ne mora da znač da zadovoljava ostale standarde koje mora da zadovoljava ekran koji je HD Ready.

http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready#HD_ready_.281080p.29_requirements

http://en.wikipedia.org/wiki/Full_HD

Profile

Posted: 25 December 2008 01:26 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

HD Ready znachi da TV ima tzv. HD rezoluciju i da mosh da gledash HD film ili ga koristish ko monitor u toj rezoluciji..Medjutim ne podrazumeva da moze da reprodukuje sve HD rezolucije i ne mora da ima HD digitalni TV tuner…Full HD podrazumeva da moze da reprodukuje i 1080p24, 1080p25, 1080p30 /progressive/ i 1080i /interlaced/ sliku, da ima HD digitalni TV tuner, da ima digitalne audio ulaze/izlaze i da moze da reprodukuje 5.1 Dolby zvuk…Pogledaj tabelu/shto se slike tiche/:

http://en.wikipedia.org/wiki/HD_Ready_1080p#HD_ready_1080p

Ja ti toplo preporuchujem da uzmesh neki Sony Bravia Full HD 1080p/i model /pa makar i proshlogodishnji i sa manjim ekranom/ nego Samsung, LG, Toshibu ili neshto drugo…Ne kazem da ne valjaju ovi ostali, naprotiv, ali Sony je za 3 koraka ispred u svakom pogledu…Takodje je i skupjli, jbg, al kvalitet opravdava ulozene novce…Idi u neku radnju, gledaj i chachkaj sve modele pa cesh da vidish i sam..

Ako bash nemash love za Sony /ili ti se ne daju tolke pare/ onda preporuchujem neki Samsung LCD Full HD iz tekuce godine ili model za sledecu godinu..Sve pre toga nije bash najbolje…

Shto se tiche razlike izmedju plasma i LCD televizora situacija je sledeca…Plasma je nekad imala jako mali vek trajanja /do 10.000 radnih sati max/, medjutim sad vishe nije tako, mosh slobodno i plasmu da kupish…Slika na LCD-u je oshtrija i bioje su,uf, recimo zivlje..Na plasmi slika je meksha i boje su toplije a ima i bolji refresh rate /vazno u brzim scenama gde LCD automatski baca stvari koje ne moze da postigne u mali blur..to bash ljudsko oko i ne moze chesto da provali al nekad se bash vidi, kad je kvalitet onog shto gledash vrhunski/..S druge strane plasma se polako izbacuje s obzirom da je proizvodnja LCD ekrana mnogo jeftinija…Generalno, stvar lichi na Betamax i VHS rat…Ko shto svi znamo pobedila je loshija ali jeftinija tehnologija…Zamoli u radnji da ti metu plasmu i LCD jedan do drugog i puste istu sliku pa cesh da shvatish o chemu pricham..Onda biraj po ukusu..

U svakom sluchaju uzmi model koji je Full HD 1080p/i…I pogledaj koje sve rupe ima pozadi..Valjalo bi da ima bar 2 HDMI ulaza…

jeeStyle wrote:

Boxee je odlichan al ne moze da switchuje sliku na drugi screen…To mi ne odgovara nikako i mislim da je smeshno da to nema i zato sam ih napljuvo do besvesti mailom na shta su mi oni odgovorili da ce to da dodaju u sledecem bildu u januaru…Vidim po forumu da ljudi to chekaju vec 2 meseca..Znachi moram da namestim TV kao main monitor pa dignem Boxee pa teraj..E pa mrzi me, jbg.. 😊

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/12/25 01:40

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 25 December 2008 07:55 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Ja ti toplo preporuchujem da uzmesh neki Sony Bravia Full HD 1080p/i model /pa makar i proshlogodishnji i sa manjim ekranom/ nego Samsung, LG, Toshibu ili neshto drugo…Ne kazem da ne valjaju ovi ostali, naprotiv, ali Sony je za 3 koraka ispred u svakom pogledu…Takodje je i skupjli, jbg, al kvalitet opravdava ulozene novce…Idi u neku radnju, gledaj i chachkaj sve modele pa cesh da vidish i sam..

Hvala puno na odgovoru, a što se Sony-ja i Samsunga tiče reče mi Milanče Nikolić sinoć na onom JVC skupu u Ozonu što ga Pop i Miško (Miodrag R. Popović i Miodrag B. Popović :woohoo: tako staviše na vizit karte) napraviše da Samsung pravi ekrane i za Sony.

U svakom slučaju, pošto imam nekih oko 900 evra viška, možda je bolje da sačekam ili da kupim jedan Samsung od 82cm koji sam video za 69000 pa kada se oduzme popust 10% on izađe oko 63000 dinara, to je u onoj radnji kod Narodne banke na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina, preko puta meste gde je nekada bio Ciciban dok ga ne srušiše.

BTW, u Metrou kupih HDMI kabl od 2 metra za 400 dinara, ne znam da li je skupo ili jeftino, ali zatrebaće, pa ako je još nekome potreban da zna. B)

Post edited by: madamov, at: 2008/12/25 07:56

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 December 2008 10:20 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Kod nas je situacija malo ‘čupava’ glede televizora… Najčešće se mogu naći HD Readz televizori, ali sa rezolucijom 1366x768, dok ovi Full HD (glede rezolucije, ali nepoštovanja standarda) su dosta rijetki. Naši uvoznici izgleda nemaju pojma šta je šta pa uvoze najjeftinije i najskuplje, a ko želi neku sredinu (npr. da nema DVB tuner ili tako nešto) može da se puši…

Miki, otiđi u TechnoMax ili Megastores Elektronicki pa sjedi i gledaj. Imaju sve što možeš da poželiš (uglavnom)... ME ima i Pioneer-a…

Sretno, trebaće ti da se odlučš... I javi šta si uradio… 😛 😛

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 25 December 2008 12:52 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ko shto reche castor idi do Tehnomarketa /recimo onaj u Delta City-ju/, ima TV-a kolko ocesh pa pogledaj..Oni isto rade akcije i imaju neke fenomenalne popuste…HDMI kabl si platio ultra jeftino…Nisam znao za taj JVC skup…Ja radio nekad za JVC, bio i official Apple partner po tom pitanju, ako se secash…To je bilo vezano za pojavu prve HDV camere i manjak software-a za Macintosh za iste, pa ga ja napravih 😊

Elem, kad pomenuh HDV, ova rezolucija koju je castor pomenuo u postu, to je tzv. HDV rezolucija /1280x720 i 1366x768/..To nije Full HD a nije ni HD Ready vec je HDV…HDV se pojavio kao naslednik DV formata…Znachi camere sa MPEG2 Trasport Stream formatom koje snimaju na obichnu Mini DV kasetu u HDV rezoluciji…DV je 720x768 ili 720x480…HDV camere 1280x720 a bolje imaju mogucnost i snimanja u 24p formatu…Sa pojavom tih camera pojavila se i potreba za televizore koji ce moci da isprate taj kvalitet i tako nastadoshe HDV televizori…S obzirom da je gomila TV stanica preshla sa DV na HDV camere /ima i B92 nekoliko komada/ i krenulada emituje u Trasport Stream formatu, prodaja HDV televizora je ishla odlichno…

Ne znam za taj Samsung i da li Samsung pravi ekrane za Sony..Ja samo znam ono shto sa video i prochitao a to je da nijedan proizvodjach josh uvek ne moze da stigne Sony-jev kvalitet /posebno Bravia liniju/...Ali takodje nekad jednostavno nema potrebe da se placa vishe..Recimo taj Samsung koji si video ima sasvim dobru cenu…

Signature 

Profile

Posted: 25 December 2008 05:44 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

SERBIAN wrote:

jeeStyle wrote:

Boxee je odlichan al ne moze da switchuje sliku na drugi screen…To mi ne odgovara nikako i mislim da je smeshno da to nema i zato sam ih napljuvo do besvesti mailom na shta su mi oni odgovorili da ce to da dodaju u sledecem bildu u januaru…Vidim po forumu da ljudi to chekaju vec 2 meseca..Znachi moram da namestim TV kao main monitor pa dignem Boxee pa teraj..E pa mrzi me, jbg.. 😊<br><br>Post edited by: SERBIAN, at: 2008/12/25 01:40

stoji, ali ako imash apple tv to je trenutno najbolja stvar. naime boxee moze bez problema da se ubaci na apple tv i onda mu nema zamene.

btw, mali info koji mozda niste znali. ‘nedavno’ je na netu procureo Apple TV OS 2.1 tako da ako neko ima MacMini vishka moze da ga pretvori u Apple TV.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 25 December 2008 09:15 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

castor wrote:

Miki, otiđi u TechnoMax ili Megastores Elektronicki pa sjedi i gledaj. Imaju sve što možeš da poželiš (uglavnom)... ME ima i Pioneer-a…

Sretno, trebaće ti da se odlučš... I javi šta si uradio… 😛 😛

Hoću, za sada imam predračun iz Tehnomarketa na Banovom brdu (za Brđane: stari Ateks preko puta dragstora 😉 ) za Samsung 37’ Full HD, kontrast 30000:1, 3 x HDMI i ostale džidža bidže za 73699 (kaže prodavac model od ove godine, ima i prošlogodišnji isto Full HD 37’ kontrat 8000:1 za 71999).

Ostalo je da vidim još šta ima tu preko puta Arene pa da se odlučm.

Signature 

Profile

Posted: 25 December 2008 09:17 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Mario wrote:

Full HD se odnosi samo na vertikalnu rezoluciju ekrana, znač da ekran ima 1080 pixela po vertikali, ali to ne mora da znač da zadovoljava ostale standarde koje mora da zadovoljava ekran koji je HD Ready.

http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready#HD_ready_.281080p.29_requirements

http://en.wikipedia.org/wiki/Full_HD

To ispada da je HD Ready 1080p logo bolje od Full HD-a. BTW, videh onu istu Toshibu u Tehnomarketu i ima upravo ovaj logo sa Wikipedije.

Signature 

Profile

Posted: 25 December 2008 10:04 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Da..matematički rečeno, Full HD je podskup HD Readyja :D

Profile

Posted: 25 December 2008 10:53 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Mario wrote:

Da..matematički rečeno, Full HD je podskup HD Readyja :D

Ne, nego je HD Ready 1080p nadskup Full HD-a, a ovaj nadskup HD Ready TV-a. To je ono što je zbunjujuće, jer oni TV-i sa rezolucijom 1366x768 nema šanse da budu bolji od 1620x1080 (prvi su HD Ready, drugi su Full HD, osim pomenute Toshibe koja je HD Ready 1080p). Ukratko, to su tri, a ne dve ‘kategorije’.

Signature 

Profile

Posted: 26 December 2008 12:16 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Da, da, 3, ako ubaciš i 768p, koje do sada nismo spominjali, a koji isto mogu biti HD Ready 😊

Ali ono prvo sam rekao u svetlu poređenja 1080-ki 😊

Profile

Posted: 26 December 2008 08:59 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

LM, da ne bude zabuna, previše…

Kod nas u prodaji još nisam vidio 720p TV (to je ona HDV rezolucija koju je Serbian spominjao, tj. 1280x720); već samo HD Ready sa rezolucijom od 1366x768 i Full HD sa rezolucijom od 1920x1200, tj. pravi Full HD sa rezolucijom od 1920x1080 piksela…

Između ostalog HD rezolucija određuje rezoluciju/dimenzije/piksele na ekranu, odnosno vertikalni broj piksela, tako da postoje 1080 i 720 ekrani (dakle, 1080 i 720 piksela po vertikali, odnosno linija po vertikali). Ovo odmah samo po sebi određuje i broj horizontalnih piksela pa se tako onda dobija 1920x1080, tj. 1280x720 rezolucija.

E sad, tu todatno komplikuje stvar to što su i jedna i druga rezolucija Full HD. :evil:

Takođe, i dva formata prikaza progressive i interlaced. Ovo dodatno još komplikuje stvari time što TV može da bude Full HD, ali da npr. podržava samo 1080i standard. Mada ovo još nisam vidio kod Full HD TV-a, obično se pojavljuje na ovim HD Ready (1366x768) televizorima kao da prihvata 1080i source. Što bi u prevodu trebalo da znač da taj TV neće prikazati 1080p sadržaj.

Dakle, ima previše stvari o kojima se treba povesti računa i od kojih glava može da zaboli.

Miki, preporučo bih ti da odeš do CT-a da pogledaš SHARP-ove modele, jer su em na popustu, em imaju dal’ 2 ili 3 godine garancije. Takođe, Toshiba REGZA serija, i pojedini modeli Samsunga su odličan šoping.

Obratiti pažnju na čnjenicu da dinamički kontrast obično nema veze sa mozgom, jer kontrast od 30 000:1 nijedan panel nije u stanju da prikaže. Obavezno traži da vidiš papire od TV-a, jer pitaj Boga ko je čukao specifikaciju na papiru pored TV-a. Obrati pažnju na naljepnice na TV-u, ali ih provjeri u specifikaciji, jer me stvarno ne bi čudilo da se neko igrao i sa naljepnicama… :evil: :evil: :woohoo: :woohoo:

Pogledaj, pa reci šta si našao… 😉

Evo ovo ima u

TechnoMax-u:

Sharp LC37X20
Sharp LC42SB55E
Samsung LE-32-A656A

Megastores Electronica-i:

Sony KDL32W4000
LG 37LG6000

Ipak, ovo je samo ono što ima na sajtu, na licinom mjestu ima mnogo više…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 26 December 2008 06:36 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

jeeStyle wrote:

btw, mali info koji mozda niste znali. ‘nedavno’ je na netu procureo Apple TV OS 2.1 tako da ako neko ima MacMini vishka moze da ga pretvori u Apple TV.

Jel moze malo vise informacija… sta, ko, kad gde, kako… :blink:

Ja gledao na polomljenom kamenju i tamo ima Apple TV 2.3, ali nista ne prica o mini mecetu…

Post edited by: Darko Wolf, at: 2008/12/26 18:38

Profile

1 2 > 
1 of 2