< 1 2
2 of 2
problemi sa iMac-om
Posted: 29 December 2008 12:27 PM   [ # 16 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

I pretpostavljam da nije moj potpis u pitanju nego Toshin, a i ti si Srle totalno pogresno shvatio tu rechenicu. To je potpis koji svaki korisnik moze da ima (kad god napishe odgovor na neku poruku, potpis se automatski dodaje); Tako da znash, ta rechenica nije bila upucena tebi, niti ima veze sa temom 😊 Ovde su ljudi zaista voljni da pomognu onma kojima je pomoc potrebna, ali i dovoljna (stariji znaju o chemu pricham) 😊

Opusti se, i dobrodoshao 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 29 December 2008 03:15 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

chillout 😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 December 2008 03:21 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Srle, rodjache, ono pod navodnicima na dnu svakog mog posta nije namenjeno tebi lichno, to je potpis koji ide uz svaki moj post..Inache to je izjavio Mr. Steve Jobs, ja samo citiram [i slazem se u potpunosti, btw]...

Shto se tiche porblema koji imash sa iMac-om, rekoh ti gore da moze da bude svashta…Morash jedno po jedno da proveravash i na kraju da nadjesh uzrok problema, sistemom eliminacije mogucih uzroka…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 29 December 2008 04:31 PM   [ # 19 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Do sad par iBook-ova, iMac G4, mac mini, macbook, sad i iMac G3, vidim ja da ce se moja soba pretvoriti u servis uskoro :D
Shalim se, poshto je srletu kg najblizi, izgleda da ce doci kod mene uskoro, pa cemo videti sta se vec moze uraditi sa iMac-om.
😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 29 December 2008 04:34 PM   [ # 20 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  22
Joined  2008-12-26

Ok,
probao sam sa eliminacijom i uspeo kad sam izvadijo memoriski modul od 64mb poceo je normalno da radi doduse mnogo sporo zbog nedosatka memorije, zato sto mu je ostalo samo 32Mb ali najvaznije je da za sad radi.
Dali moze negde da se nadje memorija za njega i gde?
Veliki pozrav od Srla,
znas kako je kad udjes u novi svet imas osecaj da te svi gledaju cudno pa obracas paznju na sve u svakom slucaj hvala
pozzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!! 

Profile

Posted: 29 December 2008 05:27 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Ovo sto cu napisati mozda je glupo, ali probaj vratiti tu memoriju u slot umesto 32 pa probaj pokrenuti. Tako ces utvrditi da li ti je otisao slot ili memoriski modul. Ako je u redu modul i radi umesto 32 MB probaj ubosti i 32 na mesto onih 64 MB koje si izvadio. Moguce je da se samo rasklimao. Ipak je to stara masina i hoce to ponekad.

😉

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 29 December 2008 05:39 PM   [ # 22 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-12-26

hvala na svavetu pokusacu, 
i nije glup moze lako da se desi da si upravu mozda kad promenim mesta prorade obadve kako treba dovitljivo nema sta pozzzzzzzzzzz…...........

Profile

Posted: 29 December 2008 06:08 PM   [ # 23 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-12-26

nisu mu isti slotovi za 32 i 64 tako da porovera otpada razlicite su mu memoriski moduli ko bi rekao to sam vidjao na Pc plocama, znam da su ubacivali razlicite slotove kad se prelazilo sa (sd memoriski modula na ddr ili sa edo na sd)verovatno je to u pitanju mozda ne mogu da rade zajedno !!!!!!!!!
Probacu da mu stavim samo 64 pa da vidim da li ce da radi a ako ne bude ostavicu ga na 32 dok ne odem kod cika_koste
pozzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!

Profile

Posted: 29 December 2008 07:03 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

zdravo novopridosli druze, evo i da ja dam moj doprinos. pazi mozda se malo zaprljali kontakti na mem modulu. uzmi obicnu gumicu za brisanje (nek bude cista) i njom predji preko kontakata mem modula. sasavo deluje, al nekad pomaze.
inace, don’t worry oko stare tehnike. ja imam i PowerBook G3 iz ‘98-‘99 god pa sam na njemu vozio OS X 10.3.9, a negde se vuce i jos stariji PowerBook 1400 (nisam ga doduse palio nekoliko meseci); a inace se radi na PB G4. prema tome, ‘boj ne bije svjetlo oruzje’, u Mac univerzumu vaze drukcija pravila nego u PC svetu. zivotni vek Mac-ova je duzi nego sto ocekujes.

Profile

Posted: 29 December 2008 08:11 PM   [ # 25 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-12-26

hvala,
desetog cu verovatno da dodjem na sastanak ako je otvoren za sve i ako me nezgazi avijon hehehehe!!!!!!!!!!!
pozrav!!!!!!!!!!! 😉
a videcu dal cu da ga ponovo otvaram, vazno je da radi !!!!!!!

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ Gadan problem sa HDD na iMac-u      ode mejl ››