< 1 2
2 of 2
Gadan problem sa HDD na iMac-u
Posted: 29 December 2008 10:50 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  117
Joined  2007-03-19

Uzeo sam neki WD od 500GB. No, treba da mi stigne i Seagate soon, njega cu u eksterno kuciste….

Nego, sada mi se javlja novi problem…
Instalirao sam sistem uspesno, sve radi cakum pakum, izuzev misa. Naime, na misu samo radi skrol i levi i desni taster, imam Logitech G5, koji ima i jedan taster sa strane koji mi je koristio na prosloj verziji za Aqua ili kako se vec zove ta opcija, ono kada sve prozore raspodeli po ekranu… Sada toga nema, nesto sam gledao po podesavanjima, ali nisam nista uspeo naci.

Jel ima neko ideju ?

Profile

Posted: 29 December 2008 11:13 PM   [ # 17 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Treba ti logitech control center verovatno 😊
Ja imam neki obichan RX300, i radi mi skrol gore-dole i levo-desno, plus na middle click nameshten exposeee, tako se zove to sto ti treba, mislim, to je exposeeeee opcija 😊
Probaj ovako:
System Preferences
Exposee and spaces
exposee
U sredini imash:
All windows F9 pa poder toga izaberi neko dugme na mishu, meni je npr Mouse button 3. Ako tebi sistem sam prepoznaje 4 ili 5 tastera na mishu, onda i ne morash da skidash logitech controll center, a ako ne vidi, skini to, i preko njega namesti 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 30 December 2008 01:04 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-19

Hvala cika Kosta 😊

Sredio sam iMac, sve je proslo kako treba (u principu) 😊

Hvala vam svima na odlicnoj pomoci!

Profile

Posted: 04 January 2009 02:23 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-19

Pozdrav narode,

Uspeo sam sa Disk Warriorom da spasim podatke, tj. ponovo je vratio HDD u zivot, sve stvari su tu, ali imam jedan problemcic ( ja postado’ i sam sebi dosadan sa ovim problemima:) ).

Mogu da prekopiram sve foldere sem Users foldera i foldera korisnika, koji se nalazi u folderu Users, zato sto nemam dozvolu za to. E sad, da li ima neka caka, da ja ovaj HDD odblokiram skroz od tih zastita, znaci da mi dozvoli da sve fajlove prebacim na novi HDD bez problema?

Profile

Posted: 04 January 2009 03:56 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Folder koji hoces da ‘odblokiras’
desni klik - get info (cmd+I)
pa na sharing & permissions napravi sebi read & write
to bi trebalo da bude to

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 04 January 2009 01:14 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-19

Da, trebalo bi… Ali nije :(

Kada idem na sharing & permissions imam samo
‘You can only read’ i ne mogu nista da menjam itd.

Profile

Posted: 04 January 2009 01:38 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Jesi li na Tigru?

otključaj prvo, imaš katanče

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 04 January 2009 02:41 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Da bi chito neki Users folder /i ako na istom disku pored Users foldera postoji instaliran i ceo system/ treba da imash isti Admin account kao na tom drugom disku..Znachi recimo ako je tebi na Mac-u admin account Turelio/admin, to treba da vazi i za taj drugi disk /system/...Kao kad se spajash preko mreze na neki drugi Mac, ako se spojish sa admin accountom, mozesh da chitash sve, ako ne onda Users ne moze…

Mozesh i da probash da promenish permissions na tom Users folderu preko Terminala kao root user:

sudo chmod 755 tvoj_folder

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

< 1 2
2 of 2