no Serbia ?
Posted: 04 January 2009 11:22 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  62
Joined  2008-07-01

Gde god hocu nesto da porucim, nigde nem Srbija kao opcija. Ponegde se nadje Yugoslavija. Zato su tu sve ostale bivse Yu republike zajedno sa vecinom Africkih i jos ponekih ex Sovjetskih drzava. To boli covece. Ovo se odnosi na Ameriku, posto mi prodavnice po Evropi nisu toliko zanimljive sto se tice asortimana.
Jel naso neko neku radnju preko bare da oce daa salju ovamo, naravno zanima me sve Apple:ohmy:

Profile

Posted: 05 January 2009 12:14 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Kad smo hteli Jugoslaviju do samog kraja. B) Šalim se, to je intertnost tih sajtova, a Boga mi i države. Nešto mi govori da kada su se Slovenija i Hrvatska otcepljivale (razdruživale) da su imale timove koji su išli i zvali svuda gde su stigli da se naprava promene (dobro, tada nije bilo Weba, ali su imali šta da zovu telefonom i da obaveštavaju). Nešto mi govori da tako nešto kod nas ne postoji (recimo tim od pet ljudi koji će da surfuje i ZVANIČNO da obaveštava vlasnike sajtova o promeni).

Što se prakse tiče, ako nema opcija za Srbiju, stavi uvek u polje za grad (city) Belgrade, Serbia, pa izaberi Yugoslavia tamo gde ima. Tamo gde nas uopšte nema, a nema ni Other, ne znam šta da ti kažem. Meni uredno stižu neke knjige koje naraučujem tako što upišem Belgrade, Serbia kao grad, a za zemlju izaberem Sloveniju. B)

Post edited by: madamov, at: 2009/01/05 12:17

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 05 January 2009 12:54 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Zanimljivo kako kupujemo na potpuno različtim mestima.
U svojih 5-6 godina on-line kupovine sam naleteo na relativno mali broj sajtova koji neće da šalju ovde.
Istina je da smo i dalje na dobrom delu sajtova ‘Yugoslavia’, na onim naprednijim ‘Serbia i Montenegro’ i možda na 1% sa ispravnim imenom.
Ako si baš rešen da kupiš nešto od negde a nema drugde, reci im da dodaju Svrbiju u listu 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 05 January 2009 02:03 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ko shto reche Dachaz, samo im napishesh email da dodaju Srbiju ili ih kontaktirash sa pitanjem da li shalju ovamo i to je to…Svi ce da shalju..Shto se tiche slanja tehnichke robe iz USA to ide malo teze…Gomila firmi to nece da radi, a i gomila nece da shalje van USA uopshte…Tako da preturaj malo dok ne nadjesh ono shto hocesh na raznim mestima i zatim vidi ko uopshte shalje van USA i ako nema Srbije slobodno im napishi mail…Ja sam to uradio bar 10 puta i nikad nisam imao problem…

Imash recimo B & H - http://www.bhphotovideo.com/ - imaju Srbiju na listi, shalju sve bez problema i jedan su od najvecih svetskih reselera…Takodje ima i onih velikih USA reselera /de si verovatno nashao ono shto hocesh/ sa veoma povoljnim cenama, ali, na zalost, oni ne shalju van Amerike /samo USA i Canada/..

Takodje, mali je broj sajtova koji nemaju Srbiju ili Yugoslaviju na listi…Nije bash ko nekad, kad ih nije bilo nigde…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 05 January 2009 03:56 PM   [ # 4 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-01

Probacu ono sa Slovenija Belgrade. Bar ja sam naletao na sajtove koji imaju sve zive a ne nas(http://www.powermax.com); od robe imaju stvarno svasta ali…
nekima sam piso(PayPal, dobro nije za prodaju al je za eBay) i uglavnom svuda isti odgovor ‘We are sorry…new country…etc ko bre nju kantri pa mi smo jeli sa zlatnim escajgom dok ste vi… eno vidi freske u Studenici.
Nasa stara prica ali svaki link je dobro dosao i sa zahvalnoscu primljen:side:

Profile

Posted: 05 January 2009 11:34 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Nemoj mešati babe i žabe. PayPal nema na listi podržanih zemalja Srbiju zbog nerešenih strukturalnih problema u našoj ekonomiji i zakonodavstvu, a ne zato što je neki deran u USA pre 5 godina skinuo listu zemalja i ubacio ih tako kako ih je našao u drop-down menu.

Samo napiši da im nedostaje zemlja koja se zove Srbija i da ne možeš da kupiš proizvod dok to ne urade i videćeš kako su ažurni i kako se lepo izvine.

Tako sam poslednji put kontaktirao one što prave InvisibleShield i dodali su nas odmah.

Profile

Posted: 06 January 2009 11:24 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Sve je dobro dok bar znaju gde je Srbija, sta da ti odgovore mail-om da nikada nisu culi za Srbiju kao sto se meni desilo pre godinu dana.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 06 January 2009 12:48 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  165
Joined  2005-11-26

ne shalje amazon.com i co.uk nishta osim knjiga i filmova zato shto su krali ljudi (myself included) kao da je smak sveta… poruchivali smo disney dvd-e i prodavali NT soft-u.. i logitech tastature i misheve.. to je sve stizalo… zato sad ne shalju u Srbiju…

i btw kad se stavi Italy, 11000 Belgrade stizhe normalno.. probao par puta… stigne kod njih i oni proslede u BG.. platish malo vecu poshtarinu dodushe…

Profile

Posted: 06 January 2009 01:30 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

I meni je stizala roba na 21000 Novi Sad, Bosnia and Herzegovina, ali sa nekog drugog sajta :D

A u kom smislu ste krali robu sa Amazona?

Profile

Posted: 06 January 2009 05:02 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

U smislu kradeniih brojeva kreditnih kartica. Drugar dve zgrade ispod mene mogao bi kompletno da obuče A, B i C tim Mančester Junajteda.

Nego, ima li neko iskustva sa naručvanjem knjiga (Amazon ili bilo šta drugo); interesuje me carina, tj. kako je izbeći? I nju i one špediterske usluge, da ne bude da knjigu od $20 platim €50.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 06 January 2009 05:05 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Moraš da tražiš da ti se knjiga šalje običnom poštom, preko Deutsche Posta, kako bi došlo preko naše pošte, jer u suprotonom (a po defaultu); šalju UPS-om, pa se tu javljaju špediterske usluge.

Mada, Amazon ne pravi problem za povrat novca ako se odlučš da zbog visokih špediterskih tarifa vratiš robu (tj. ne preuzmeš je).

Profile

Posted: 06 January 2009 05:11 PM   [ # 11 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-01

Pa dobro ajde da priznam, i meni su stigle cipele iz UK na tacnu adresu ali bih hteo da izbegnem engleze jer su skuplji a i nemaju asortiman kao ameri.
PayPal mi odgovorio da ce da nas imaju u vidu (odgovor za 2 dana) posle niza pitanja i potpitanja.Naravno rekao sam im da ce cela moja ulica da kupuje iprodaje preko njih.
Onaj lepotan sa eBay-a ode MacBook Pro, 17’, Aluminum FULL-FULL!!!
BRAND NEW!!! za 1775$ (jos sat vremena)verovatno je kraden
Ovo sa bosnia 21000 je sjajno!!!:silly:

Profile

Posted: 06 January 2009 05:14 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Zbog izuzetno lošeg odnosa EUR-GBP, sad je pravo vreme da se kupuje u UK :D

Profile

Posted: 06 January 2009 07:13 PM   [ # 13 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-01

Ja skidam knjige za programe na http://www.pdfchm.com/ posle stampam u Ruzveltovoj. Prijavljivanje ide sa pozivnicom ako nekom .... imam 15 kom
sve na pp, treba @

Profile

Posted: 06 January 2009 08:41 PM   [ # 14 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-01

Moze svima pozivnic, treba mi e-mail adresa da vam posaljem sa ttim se registrujete na sajtu i skidate naslove koje hoces i ti dobijes ne znam koliko pozivnica . Ja imam 15

Profile