Prosto rečeno, ne radi.
3G internet ne radi sa datim modemom baš kako je zamišljeno. Doduše tu nije toliko kriv modem koliko je odgovoran TelekomSrbija. Radi se o kombinaciji modema, interneta i Maca. Trik je u tome što je problem koji postoji, a to je nemogućnost poseta nekim sajtovima i servisima rešena na Windowsu, ali ljudi iz Telekoma ne znaju da pruže podršku za Maca i ako tvrde da oni to mogu znaju itd.
Šta da kažem kada su mi poslali registry fajl da mergujem sa bazom u Leopardu?! Ja im još napisao da koristim Maca i da imam Leopard instaliran… Ma jok, ti uzmi ovaj reg file i to će da radi?!
Za WinXP postoji registry fajl MTU.reg (okačću ga na rapidshare) http://rapidshare.com/files/179250055/MTU.rar.html
koji kada se spoji sa registry bazom menja mtu sa početnih 1400 na 540, ili koliko već piše u fajlu, ali mislim da je 540.
Koliko sam ja uspeo da pročtam, Microsoft preporučuje da MTU bude iznad 800 da bi sve radilo kako treba, očgledno je to kod našeg Telekoma drugačje.
Moje pitanje/molba da li neko može da rastumač kako može ovaj MTU da se podesi na Leopardu?
Da definišem problem.
Ne mogu da se otvaraju određeni sajtovi tipa, apple.com, microsoft.com itd…
Moja mašina MacPro.