Za razliku od predhodnika, dobio je fin preff window, full screen controler, itd…Meni je ok za sve, narochito za .mkv, jer ne uchitava poput QT-a, techno radi prilichno, i izuzetno brzo premotava (kao i ostale ‘lakshe non h.264’ formate)
Ja sam za ovo josh proshle godine saznao, mislim da mi je Miki rekao da je bila neko vreme na softpediji, i pre neko veche pogledam njihov sajt, i vidim da je nova verzija tu, pa rekoh da podelim sa drugarima, mozda nekom i bude od koristi, ja sam prezadovoljan 😊
Za razliku od predhodnika, dobio je fin preff window, full screen controler, itd…Meni je ok za sve, narochito za .mkv, jer ne uchitava poput QT-a, techno radi prilichno, i izuzetno brzo premotava (kao i ostale ‘lakshe non h.264’ formate)
Preporuka!
Taman reko’ da otvorim novu temu za preporuku za neki plejer koji bi bio dobar za.mkv fajlove kad ono…
Moja iskustva sa G4 procesorom na 700MHz (sporije nemam) i 768MB bi bila:
1) MPlayer OSX PPC - vrlo pristojno, i više od toga. Video out module obavezno (o)staviti MPlayer OSX, Drop frames on slower machines i Use cache (slow media);
...
n-1) VLC - ni tamo ni vamo, malo su se popravili sa poslednjim verzijama ali mi je i dalje uglavnom služio za identifikovanje grešaka 😛;
A koji player biste preporučli za G3 na 500MHz i recimo ≈600MB RAM-a? 😊
QT+Perian..Chromu..VLC.. Da ne gubim vreme sutra probavajući 😊
Mario, Tigra sam instalirao preko FW kabla sa G5-ice i instalirao sam SVE kao što bih i na G5, pa i te media zezalice. Dakle, QT, Perian, lame, šarpeni i ostalo što sam našao.
Pustio sam detetu A Bug’s Life i radi SAVRŠENO. avi fajl je u pitanju, ali sam primetio da kad su počeli titlovi da je počeo malo da secka. Da li bi se to sredilo ili ne, ne znam, zaustavio sam film, obrisao srt fajl i startovao ga ponovo. QT 7,5,5 za Tiger radi odlično. Imam i VLC, al nisam probao, ne volim ga, a i ovo mi završava posao. E da, da pomenem da ovo nisam ni probao dok nisam ubacio onih 512 Mb RAM-a. Znač G3 500MHz 768 RAM, 16 MB VRAM - to što ti treba - radi!
DivX .avi filmovi sa horizontalnom rezoluciojom od 512px ce ti rade ko sat..Iz QuickTime-a sa Perian-om ili MPlayer-a…Veci frame od toga ima da kochi.. .mkv nemoj ni da probash…
Takodje, ako te ne mrzi i ocesh da se zezash, mozesh na jachoj spravi da konvertujesh iz QuickTime-a sve shto ocesh da pushtash na toj G3 u iPhone format…h.264..Samo izaberi iPhone sa Export menija i to je to..Slika ce ti bidne vrlo pristojna /u zavisnosti od input fajla/ i sve ce da radi bez seckanja prilikom pushtanja..
Moja iskustva sa G4 procesorom na 700MHz (sporije nemam) i 768MB bi bila:
1) MPlayer OSX PPC - vrlo pristojno, i više od toga. Video out module obavezno (o)staviti MPlayer OSX, Drop frames on slower machines i Use cache (slow media);
Stavio sam onaj Extended MPlayer i on jedino ima opciju Drop frames. Da ipak uganjam PPC verziju?
Mislim, moraću, pošto ovaj nije uspeo da pusti .avi epizodu South Parka. Neće me valjda terati da instaliram i Xvid kodeke :(
Za MPlayer i VLC se ne instaliraju posebni kodeci, vec imaju svoje u sebi. Sto se MPlayer-a tiche, ovaj extended nisam ni probao na slabijim mashinama, ali imam neku verziju 1.1 od svega 6MB. Pre neki dan sam uspeshno odgledao par divx filmova na PB g3@400MHz u full screen-u. Bilo je nekih sitnijih seckanja, ali to je stvarno zanemarljivo, jer je secnuo par puta u toku filma i to na nekim brzim scenama, ostalo je sve radilo kako treba…