Predlog uvazenim Administratorima
Posted: 01 March 2008 06:49 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

Uz svo duzno postovanje i uvazenje vase zanetosti mislim da bi bilo lepo posvetiti malo vremena ljudima koji su novi na nasoj omiljenoj Mac platformi:) Recimo serija tekstova nesto kao Tips&Tricks ili opisi gotivnih programcica koji olaksavaju zivot (gde ih naci i sta oni rade); mislim da bi vam gomila ljudi bila izuzetno zahvalna. Cisto onako popularizacije radi OS X-a:) Hvala unapred.

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 02 March 2008 11:22 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Vrlo rado, ali bojim se da za to niko nema vremena. Za sebe znam da nemam, ako neko drugi ima volje da to radi, nema problema. Međutim, to što si naveo već postoji, doduše na engleskom, na stotinama drugih sajtova, zašto bi sada trošili vreme koje nemamo i energiju kako bi napravili http://www.macosxhints.com na srpskom. Za neke specifične probleme vezane za lokalizaciju ili tako nešto što će teško neki stranac da provali, slažem se, eno ima jedan takav u FAQs delu sajta, ali za nešto više od toga mislim da niko nema vremena.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 March 2008 01:11 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

:d

Post edited by: Markooo, at: 2008/03/15 13:19

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 September 2008 08:05 AM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

IMHO predlog je super, samo je mozda problem kako bi se sproveo.

Kao ‘power user’ mogu samo da pretpostavim teskocu tranzicije prosecnih korisnika racunara (a mozda je njima i lakse?) Kako bilo, ja sam kanio da u svakom slucaju napisem tekst o tranziciji i sl. stuffu, da sad ne dubim.

Na ms.org bi se mogao postaviti link ka originalu, al nekako bi bila greota, ipak je ovo ‘ma.centar’. Blog i vesti deluju neprikladno za sadrzaje tog tipa, eventualno ako je Mamba modularna i mogu se lako dodaju razliciti sadrzaji.

Sto se sadrzaja tice, UGC nije samo buzzword, stvarno deluje. Uredniku bi ljudi mogli slati tekstove koje bi zeleli objaviti…

EDIT—————————————————————
Fakat da je verovatno sve dostupno na engleskomo, ali ima i ljudi koji nisu toliko profishint, narochito ako su slozene stvari tipa kompjuteri/softver u pitanju.

Ukoliko bi okolnosti dozvoljavale to bi bio super i kul gest prema manje lingvinilistickim gradjanima. 😊

Post edited by: Vukasin, at: 2008/09/02 08:08

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

Posted: 02 September 2008 09:13 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Sve je to super, ali ostavljamo koliko možemo u skladu sa slobodnim vremenom. U Expression Engineu na koji prelazimo postoji ugrađen Wiki server, tj. modul. A za prelazak ne pitaj, znam da se oteglo, toliko puta sam obećao i ništa.

Naime, došlo se u fazu da mi je potreban jedan ceo dan i više za ‘mirni’ prelazak. Tu je čak manji problem što bi sajt bio offline, nego ne mogu da nađem slobodno ceo dan. Na primer, trenutno nema šanse da uopšte to pipnem do sredine septembra, možda i duže. Dobra vest je da je softver za konverziju manje-više gotov, ostaje da se istestira u praksi, pa da stvarno napravimo prelaz.

Zato, strpljenja, molim vas.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 September 2008 11:16 AM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

A za prelazak ne pitaj, znam da se oteglo, toliko puta sam obećao i ništa.

EE deluje super na prvi pogled; Verlee, 31three. Wiki je super feature, al ima jos dosta toga… Sjajno, nisam cuo za ovo. Moglo bi sjajno da ispadne.

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

Posted: 17 January 2009 07:11 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  8
Joined  2008-07-22

Nov sam , mozda nisam primetio , ali predlozio bih pracenje tema putem mejla

Profile