Kad smo već kod prečca jednom mi se desilo (ne znam kako) da sam slučajno čačkajući po tastaturi na ekranu dobio onaj multimedijalni meni. Mislim da ko ima remote može to da otvori bez problema. Mene zanima kako ide prečca za taj meni???
To ne zavisi od utilityja već od same aplikacije, tj. njene filozofije (ili filozofije njenog autora). Toša mi je jednom pokazao kako da neku aplikaciju kiknem iz Docka, ali samo to. Pa ako ti nešto znač, mogu da pogledam.
A u International u Preferences imaš:
Select previous input source:
i
Select next input source in menu:
Kada shiftujem layout tastature mogu li da namestim da ide kroz sve ukljucene umesto izmedju trenutne i prethodne?
To je ovo drugo što je Mario pomenuo. Ja sam staromodan, pa prečce koje je Spotlight ukrao od promene tastature uvek vratim i u mom slučaju Command+Space menja između poslednja dva, a Command+Option+Space ide redom kroz meni sa tastaturama.
Ja sam to napravio tako što sam postaivo hot corner dole levo, pa gurnem miša i ugasim monitor, ali će i ovaj ‘šorkat’ naći primenu 😊
Evo karmica 😊[/quote]ma i ja sam tako ranije, pa sam onda nashao neki programchic koji se smesti u system preferences i preko njega mozesh da dodelish bilo koji shortcut za gashenje displeja (stavio F19 jer ne sluzi nichemu). onda mi je taj programchic misteriozno nestao iz sys pref i kada sam ga ponovo trazio naletim na ovaj uberkool shortcut. sada mi ne trebaju ni hot corner ni to programche.