S obzirom da sam na nekim mestima pročtao da postoji rizik od prikjučvanja slušalica čja je impendansa 16oma, na iPod sa impendansom od 32oma (navodno zbog pregrevanja pojačala); zanima me da li postoji rizik od priključvanja nekih običnih 2.1 zvučnika na iPod?
Ja sam do sada priključvao sve i svašta, i nisam nikada imao nikakvih problema, ali me je ova priča sa pregrevanjem pojačala malo uplašila…
Moram priznati da sam i ja svoj shuffle prikljuchivao na sve i svashta, na zvuchnicima je dosta dugo radio, a chak sam ga prikljuchivao i na miksetu i pojachalo od cirka 1000W ( do dushe chisto radi probe zvuka na pojachalu) i nikad problema nisam imao, iPod je star sad vec 4 godine, i josh se drzi super, nikad briga nikad stres, pijte samo… 😊
Priključvao sam i ja svoj iPod Classic 120 Gb na svašta, alijuče mu je bio zadnji put. Naime, đaci su ga uzeli da slušaju muziku, priključli na Blueberry M-30 (isti ko što imam kući); radio je jedno 2 sata, a kad sam raspustio skupštinu i uzeo svoj iPod nazad bio je vruć, a baterija potpuno prazna. Napunio sam ga, baterija radi kako reba, ali ne daje zvuk na levoj slušalici. Probao i sa drugim slušalicama i nema. Malo sam dunuo headphone jack komprimovanim vazduhom i od tada ima nekakav svuk na levom kanalu, ali i dalje na valja. Tako da sam besan i ne znam šta da radim… taman sam se vezao za ovaj iPod…
Nije do zvučnika. Kolega je zatekao dotičnog učenika kako je pomešao džekove na M-30. Uključo je jedan zvučnik u OUT, drugi u IN, a iPod povezao na ostale dve rupice. I to je to. Priključvali smo ga opet (kako treba, naravno); čak sam ja i u kolima slušao s onom belkin kasetom i jedva se primećuje da je jedan zvučnik tiši. Međutim, na sluškama se izuzetno primećuje i neprijatno je za korišćenje… I to, što su kvalitetnije sluške - to se više primećuje razlika.
Javiću šta je dalje bilo, u epizodi III. Plan mi je da ga otvorimo drugar i ja, uz pomoć uputstva sa iFixita i sreće, pa da vidimo može li se nešto učniti. Ako ne, menjaću ceo logic board (oko 90e). Izgrebaću ga sasvim sigurno, iako ima InvisibleShield (koji ću najverovatnije morati da skinem prilikom rastavljanja); tako da ću gledati da to sakrijem od sopstvenih očju nekom specijalozovanom kožnom futrolicom… Šta mi drugo ostaje…
Danas smo otvorili iPod. Nekim čudom prošlo je bez i jedne ogrebotine! Shield je i dalje na njemu, a problem je lociran: otišao je Headphone Jack & Hold Switch. Izlaz za levu slušalicu ima otpor od nekih 300 oma, što mu i smanjuje zvuk, dok desna, koja radi normalno, nema nikakv otpor. Čak se i vidi da je jedan sićušan deo pretrpeo neko otećenje. Tako da treba samo to zameniti i Classic će biti back on Air… Srećom, imaju ga na lageru na iFixit i nije ni skup. Poručću ga ujutru, pa kad stigne sklapamo.
Hvala, Mario! Ali sve zasluge idu mom drugu, koji mi je opravljao svašta u životu, od motocikala do Mac minija. Cinemu smo otvorili, ali joj nema pomoći dok ne nađem Logicboard (našao na TheBookYard-u, ali nemaju na lageru, čekam da me obaveste kad bude…); a iPod je otvorio pažljivo i promišljeno, tako da će nakon zamene ovog dela, biti ko da se ništa nije desilo…
juce sam bio sa drugarom koji je dosao iz USA (tamo zavrsio fax i vratio se) i on mi je rekao da vise na salju posiljke brodom samo avionom i da bi postarina za jednu knjigu iznosila 60$... e sada koliko je to tacno… ja bi voleo da gresi