< 1 2 3 > 
2 of 3
recnici za MAc
Posted: 25 September 2008 01:21 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Hvala ti lepo ali mislim da sam se vec snasao… 😊

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 September 2008 11:09 AM   [ # 17 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  24
Joined  2008-09-04

Naime…
Startujem LoadX i pocnem da ucitavam diskove. cim stigne do 68% aplikacija puca.
Iznova i iznova pokusavam…..
Nece….
Pomognite….

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 25 September 2008 12:01 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Možda je Milke na ovo mislio - na Leopardu ne radi učtavanje baze reč? Instalacija radi ali ne i učtavanje samog rečnika?

Kod mene radi rečnik koji sam instalirao još dok sam bio na Tigru a sestri sam kasnije prebacio čtav program i radi.

Možda da probaš da presnimiš od nekoga sve đuture, s tim da mislim da ne oštećuješ Milketa na taj načn već zastupnike Morton Bensona 😛

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 September 2008 12:43 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

upravo je na to mislio, i meni se cini
a isto mi se cini da je recnix freeware, ili gresim?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 September 2008 02:18 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Hajde da probam da objasnim trenutni status RečnikXa…

Trenutna verzija je PPC only, radiće na Intelima jako sporo, na MBP CoreDuo 2.4 GHz radi sporije nego na IBook G3 900 MHz.

Sam RečniX radi i na Tigru i na Leopardu (i na Panteru).

LoadRX radi samo na Tigru (i Panteru) na Leopardu puca. Ispravio sam već to, ne sećam se žašto je beše pucao. Možete da RečniX napunite na Tigru i onda ga koristiti i na Leopardu, i u tom smislu radi na istom. Ako hoćete na Leopardu na punite - ne može 😊

Počeo sam da radim na novoj verziji i stao na pola. Napravio UB, otklonio pucanje punjenja na Leu (ah da, i promenio ikonu, koju mi je poslao DS_Store, zahvaljujem). Hteo sam da dodam još ponešto što su ljudi tražili, uglavnom sitnice. Međutim zastao sam na sledećem… U originalnim fajlovima, naša slova su predstavljena nekim namenskim Koš & Co. fontovima. Metod za generisanje teskta iz RTF-a u Cocoa prilikom parsiranja kodova tih fontova napravi neke kuke i kvake. Taj metod (je) očekuje/(očekivao) je UTF-8 kodove za ne-ASCII karaktere. To znač da sam morao da pronađem kodove za Koš fontove za svaki ne-ASCII karakter (a ima ih mnogo, nisu u pitanju samo naša slova, već i slova sa akcentima) i da u kodu punjača explicitno kažem: ‘gde god nađeš to i to, zameni sa tim i tim, pa tek onda generiši tekst iz RTF-a’. E sad, Epl je pormenio enkoding koji ovaj metod koristi za generisanje teksta iz RTF-a. To praktično znač sledeće:

- Ako trenutnu verziju koju imam na disku (konačno UB ) napunim na Tigru, lepo radi i na Tigru i na Leu.

- Ako tu istu verziju punim na Leu, i u Tigru i u Leu dobijaju se neki bezvezni karakteri, gde bi trebala biti naša slova i ostali ne-ASCII karakteri.

Dakle, treba sada videti koji se enkoding koristi (što nije problem) i PONOVO zadati instrukcije tipa ‘gde god nađeš to i to, zameni sa tim i tim, pa tek onda generiši tekst iz RTF-a’. A to je toliko zamorno i dosadno, da me zaista strah uhvati kada god hoću toga da se latim, te odmah odustanem 😊

Šta da vam kažem, sa vremenom sam uvek kratak, ne znam šta da vam predložim da me namorate da se uhvatim toga. Znam da baš ne zvučm korektno, ali jbg-a… Znate kako ide, freeware == no deadline 😊

Profile

Posted: 25 September 2008 02:50 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

milke wrote:

- Ako trenutnu verziju koju imam na disku (konačno UB ) napunim na Tigru, lepo radi i na Tigru i na Leu.

Da li pricas o ovoj verziji - http://homepage.mac.com/milke-?
Ili je to neki tvoj interni disk, nisam razumeo, izvini.

Svakako dakle covek moze da napuni program u tigru i koristi normalno… e sad treba naci tigra, postao je ugrozena vrsta…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 September 2008 03:31 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

drdra wrote:

Da li pricas o ovoj verziji - http://homepage.mac.com/milke-?
Ili je to neki tvoj interni disk, nisam razumeo, izvini.

Internia verzija ‘u razvoju’. Mada, kao što rekoh, radi i ovaj sa gornjeg linka (kada se napuni na Tigru); ali je spor jer nije UB.

Profile

Posted: 26 September 2008 12:15 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Jel taj Milke neki programer?

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 26 September 2008 11:15 AM   [ # 24 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  24
Joined  2008-09-04

Instalacija radi super, medjutim kada probam da ucitam diskove dodje do pucanja programa. Imam samo jedan Mac, tako da nemam gde drugde da napunim program.
Ako neko ima neku ideju : .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Hvala
Post edited by: AndrejaPN84, at: 2008/09/26 11:17

Post edited by: AndrejaPN84, at: 2008/09/26 11:23

Profile

Posted: 26 September 2008 02:16 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

AndrejaPN84 wrote:

Ako neko ima neku ideju : .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Hvala

‘Ajde pošto je sve to moja krivica, staviću ti već napunjen negde da ga skineš (nije mnogo, par MB); pa ga koristi u zdravlju i veselju dok ne napravim pristojnu zvaničnu verziju. Samo, moraš da sačekaš da se vratim sa posla i daj neki mejl ili neki drugi kontakt, da ti javim odakle da skineš.

EDIT: Tek sad videh da si ostavio mejl. Javiću ti se večeras…

Post edited by: milke, at: 2008/09/26 17:55

Profile

Posted: 26 September 2008 04:55 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

milke wrote:

AndrejaPN84 wrote:Ako neko ima neku ideju : .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Hvala

‘Ajde pošto je sve to moja krivica, staviću ti već napunjen negde da ga skineš (nije mnogo, par MB); pa ga koristi u zdravlju i veselju dok ne napravim pristojnu zvaničnu verziju. Samo, moraš da sačekaš da se vratim sa posla i daj neki mejl ili neki drugi kontakt, da ti javim odakle da skineš.

a postoji li solucija da se napunjen distribuira tj. da se ne moraju vrsiti nikakva punjenja ili sta vec..?[img size=150]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/emoticons/question.gif[/img]

Post edited by: Markooo, at: 2008/09/26 16:55

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 26 September 2008 05:12 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

Municija nije Milketovo vlasnistvo, nego top.
Ne sme to da da zvanicno, nego samo ako ga lepo zamolimo…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 26 September 2008 05:52 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Markooo wrote:

a postoji li solucija da se napunjen distribuira tj. da se ne moraju vrsiti nikakva punjenja ili sta vec..?

Ne postoji. Ako si nekad pokrenuo program, idi na meni ‘RečniX -> O RečniXu’, pa na about panel koji se pojavi klikni na dugme ‘Odricanje’. Tamo ti ukratko sve piše.

Ako te zanima detaljna priča kako je do svega toga došlo, pogledaj ovde.

Profile

Posted: 02 October 2008 04:11 PM   [ # 29 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

Izasao Babylon za Mac! 😊

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

Posted: 29 January 2009 08:26 PM   [ # 30 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

Konacno dobavih receni softver, evo par shotova da vidite kako izgleda, u prvom je klik na ime foldera u drugom meni.

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3