more ne stajte mi na muku. Doduše, prestao sam da se nerviram. Posle Cineme i Classica mi je više svejedno…
Elem, pre par dana su mi prijavili da iMac neće da se upali. Trepne diodica i to je sve. Radi se o modelu koji je kupljen u Americi ili prošvercovan odande, svejedno je i to, ali sudeći po onome što sam čtao, regularnim putem je nemoguće kupiti nešto od ovlašćenog Apple prodavca za 110V van Amerike, Kanade ili Japana. Tako da je ovaj iMac imao transformator sa 220 na 110, neku ružnu budžu ispod stola. I sad ne znam da li je to dete pomeralo, da li je uopšte to crklo ili se iz drugog razloga nije hteo da upali, ja sam, znajući da ne smem, ipak uključo direktno kabl u 220V jer mi je žena sela na glavu da vidim šta je s kompjuterom, iako sam zvao svog drugara super-genija da dođe i interveniše. Pa pošto nisam mogao više da trpim, ja uzmem i udenem to u struju direk i rešim problem! Kažite što sam kratkog fitilja :( E tako. Sad sigurno napajanje ne radi, jer je puklo ko petarda, a šta još pored toga, videćemo. U svakom slučaju, ovo košta 120 dolara i to autoswitch, pa ću i to da poručujem ovih dana iz belog sveta…
:( :unsure: 😊
a onda pokusaj da okrenes servis apple centra u maksima gorkog, moguce je da imaju neki rasturen…
i iskuliraj malo, ti ko da si mi rodjeni brat… ja sam spalio dva clamshella, i prekjuce pokidao i drugi hinge na maminom titaniumu…:pinch:
Sedneš odradiš jednu od meditacija, i onda spržiš to što si planirao, ali shvatiš da meditacija pomaže, jer ti je skroz svejedno.
😛
Uostalom, niste jedini, i ja sam svojevremeno voleo da svesno prikačm kameru u neispravan fw port i tako spalim njen port, pa onda u trenutku nadahnuća prikačm eksternu fioku na utičnicu sa kratkim spojem, i onda mrtav ladan u tu istu fioku stavim HDD sa svim podacima, i tako…
Kompjuter radi. Drugar je skinuo originalno napajanje i zbudžio nešto od dva PC napajanja, samo testiranja radi i to funkcioniše. Dakle, napajanje nije ni valjalo in the first place. Otvorio je i samo napajanje ustanovio da je ranije već otvarano, lemljeno i popravljano. Tako da se zamenom Power Supply jedinice ova mašina vraća među žive.
Ne mogu da nađem temu gde sam pisao kako mi je riknula alu Cinema od 20’ (ako uopšte jesam); pa ću ovde da rezimiram: kupio sam od Maria Cinemu koja je njemu riknula i danas poslepodne sa drugarom uspešno je izvršena transplantacija logic boarda, tako da je moja mažena i pažena Cinema vraćena u život…
i da, čsto da se zna, a i možda nekom bude trebalo: ova dva monitora, iako isti modeli, razlikuju se unutra i to podosta. Na stranu što je novopridošli logicboard bio zelen 😊 a ne plav, već se razlikuju neki od konektora, kao i dužine kablova. Tako da je na scenu stupio moj drugar, te je ovaj problem premošćen i, evo, radi ko sat.