Antivirus
Posted: 01 February 2009 10:10 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  63
Joined  2008-10-20

Ljudi kazite mi treba li os x da ima antivirus, i koji je najbolje da stavim, posto sam citao da su poceli i virusi za mac?

Profile

Posted: 01 February 2009 10:27 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Virusa za Mac mozes na prste da nabrojis 😊

Zaista, vecina virusa koje ti mogu upasti na tvom Mac-u nije ni priblizno opasno po tebe koliko po druge (Windows-e) kojima odneses neki zarazeni fajl.

Ja licno imam ClamXav koji mozes free skinuti sa Apple sajta, ali to nije antivirus koji stalno skenira sistem kakve mozes vidjati na Windozima vec ga samo po potrebi pokrenes da skeniras fajl ili direktorijum. Ja ga koristim jer znam da svaki flash koji ubodem na fakultetske racunare se odmah zarazi i nebih hteo dalje da prenosim dragim osobama.

Zamisli da posaljes u ime firme neki fajl drugoj firmi sa Mac-a na Win i umesto da sklopite posao vredan par hiljada evra ti im uguras virus i time postavis sliku o svojoj firmi kao vrlo neozbiljnoj.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 01 February 2009 10:49 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Na demonoidu klinci redom strijepe skidajuci iLife bez kojeg im zivot nece biti kompletan… rekli su da ce im mekbuk pozeleneti… i tanko

Post edited by: drdra, at: 2009/02/01 23:02

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 02 February 2009 12:31 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Ma ta paranoja polako zahvata sve, ne samo na djavoloidu. Mislim, ako se neko toliko plasi da skida sa neta od cudnih izvora, nek lepo plati pa nek klati.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 02 February 2009 02:06 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Opste poznata cinjenica je da su vlasnici Apple proizvoda pederi/gejevi/homoseksualci/fegeti/pesovani/peskiri/shupak meraklije…itd, najcesci virus izmedju Mac-a i korisnika je HIV, tako da se treba strogo cuvati prilikom prikljucivanje bilo cega u Mac, znaci svi portovi su kranje opasni :blink:

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 February 2009 09:57 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-05-11

Ja sam instalirao iAnti Virus(ima na apple sajtu,besplatan);ali do sada nista nisam’zakacio’!

Profile

Posted: 02 February 2009 10:47 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

LaMar wrote:

Ja licno imam ClamXav koji mozes free skinuti sa Apple sajta, ali to nije antivirus koji stalno skenira sistem kakve mozes vidjati na Windozima vec ga samo po potrebi pokrenes da skeniras fajl ili direktorijum. Ja ga koristim jer znam da svaki flash koji ubodem na fakultetske racunare se odmah zarazi i nebih hteo dalje da prenosim dragim osobama.

Pa zar ne mozesh samo da obrisesh sa usb flash-a win viruse i trojance koji su najceshce zakljucani .exe i ostali OS X-u ‘nepoznati’ formati…

mislim da Antivirus nije potreban za takve radnje…

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 03 February 2009 12:40 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Pa on sto nadje to i obrisem ali ne sve. Na faxu mi se virusi kace na brdo fajlova ne samo na izvrsne. Cak sam dolazio i do zarazenih rarova unutar kojih su bile knjige.

Signature 

Profile

Posted: 03 February 2009 01:04 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Nešto nemam potrebu da čnim uslugu Windows korisnicima pa da tražim njihove viruse na svojoj mašini.
Ona priča za firmu meni baš i ne drži vodu jer implicira da redistribuiraš fajl napravljen na Windowsu, preko Mac-a, drugom Windows-u, bez da ga išta menjaš na Mac-u - što je meni nezamisliv tok proizvodnje.
To što negde na hardu možda čuč neki zaraženi Windows fajl ne čni mogućim da se on proširi po ostatku poštenih fajlova kad sam virus nije moguće pokrenuti.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 11 April 2009 10:45 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Markooo wrote:

Opste poznata cinjenica je da su vlasnici Apple proizvoda pederi/gejevi/homoseksualci/fegeti/pesovani/peskiri/shupak meraklije…itd, najcesci virus izmedju Mac-a i korisnika je HIV, tako da se treba strogo cuvati prilikom prikljucivanje bilo cega u Mac, znaci svi portovi su kranje opasni :blink:

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

ha ha ha ha

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile