castor wrote:
SERBIAN wrote:
Ako vec drzish sve popaljeno, restartuj Mac-a jednom nedeljno da isprazni kesheve…To je sve…
Zar ne bi trebale dnevne, sedmične i mjesečne skripte da odrade sve što treba?
Ne, ne chiste sve…Ja takodje ne gasim Mac-ove nikad /izuzev kad odem na put/, ali tokom niza godina iskustvo me nauchilo da nije loshe restartovati s vremena na vreme…U zadnje vreme /par godina/ s pojavom dzumle jeftinih diskova i RAM-a programeri firmi poput Adobe-a, Microsoft-a i ostalih najvecih su se ‘malko’ opustili pa vishe ne obracaju paznju na neke veoma bitne stvari kao nekad…Inache, s obzirom da smo spominjali Amigu, jedan gospodin, tvorac Amiga OS-a, je jednom izjavio da je svaki program koji ne moze da stane na jednu disketu obichno djubre puno bagova i losheg coda…Davno je to bilo tako da nije sad bash aktuelna ta njegova izjava ali brate ovaj Photoshop je prekardashio sve granice…Da ne pominjem zadnji Dreamweaver…Ne moze to ni Mac da izdrzi vishe, da ne pominjem ono drugo…
Takodje je veoma bitno koji se sve procesi vrte…Moze da se ima 10 velikih programa dignuto koji lepo miruju i gledaju svoja posla a moze i tri neke loshe programirane budalashtine da ti udave Mac-a…A moze i sledeca stvar koja se recimo meni desila prvi put u zivotu pre par dana…Znachi bio mi drugar, nameshtam mu iPhone..Uboden iPhone a pored njega 2 skenera, 4 firewire diska, mali My Passport disk, externi DVD rezach na USB-u, shtampach upaljen, neshto shtampa za zenu..Od programa, 4 RAW slike sa Nikon-a, neshto se shilji u Photoshop-u, iz Pages-a se shtampa, u Canon programu skeniram, rezem na DVD neke DivX za pomenutog drugara iz Toast-a, iTunes dignut, ne svira, i u QuickTime-u pushtam Wall-E HDV .mkv da vidi drugar…I sve to lepo radi ko sat dok nisam ubo njegov USB stick u tastaturu da uzmem adrese da mu sinkujem iPhone…Znachi gruno Mac ko nikad…Izvadim ono govance, restartujem i gurnem opet, opet grund…Vratim ja njemu USB stick i kazem nemoj ovo vishe mi unosish u kucu 😊 Alu iMac 24’, 4Gb RAM-a, nakachen externi alu cinema display 20’...
Post edited by: SERBIAN, at: 2009/02/11 02:03