< 1 2 3 > 
2 of 3
i mac ima granice
Posted: 10 February 2009 08:10 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

SERBIAN wrote:

Ako vec drzish sve popaljeno, restartuj Mac-a jednom nedeljno da isprazni kesheve…To je sve…

Zar ne bi trebale dnevne, sedmične i mjesečne skripte da odrade sve što treba?

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 10 February 2009 10:01 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

i ja nikada ne gasim komp. i programe retko gasim…

nonstop mi je upaljena Coda, PhotoShop a Safari, iTunes… necu ni da spominjem :D

gasim ga jedino kad zakuca, a zakuca kada podignes VirtualBox i VMware istovremeno :D (mada to pise i u dokumentaciji da se ne radi! 😉)

iMac 24’ beli sa 3GB i sve sljaka OK, nekad ga cujem nocu kako drlja po disku, nejverovatnije kad pokrene skripte za ‘ciscenje’...

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 10 February 2009 11:00 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Meni se moj MacBook nikada nije zakucao! To se sigurno desilo zbog Office-a! Sve što Malimekani napravi je… Zagadili su ti mašinu!

Profile

Posted: 10 February 2009 11:27 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Mene nervira što se ne vidi ikonica novoinstaliranog programa u Applications stacku, već bude ona precrtana. E tad restartujem da je ne gledam tako 😊
Kod mene to izgleda ovako: kad je raspust (radim u školi) - ne gasi se mašina. Kad nije, ugasim lepo, pa upalim kad sam kod kuće. Ranije je bila neprestano upaljena i skidala koješta, ali sam u te svrhe uzeo iMac G3, tako da se to ne gasi, a na njemu je i šerovani štampač, pa i kad nisam kući može da se printa sa trećeg Maca.
Što se RAM-a tiče, kad ga imaš na pretek nije frka da ga prazniš B)

Nego, exfolijat1n, mani to, da te pitam ja nešto: mnogo si mi poznat (ako si ti na slici)! Jesi li imao/imaš neke veze s Novim Sadom?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 10 February 2009 11:49 PM   [ # 20 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  76
Joined  2007-08-13

Garant je zbog offica!
Garant haha

Zivim u NS, studiram (farmaciju ako ti ista znaci).
U kojim si ti krugovima? Mozda smo se sreli…

Profile

Posted: 11 February 2009 12:23 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

onda nije Akademija u pitanju, kao sto sam mislio… Ipak, ja sam proveo tamo 5 godina. I zakleo bih se da sam te negde video! Koje si godiste?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 11 February 2009 12:36 AM   [ # 22 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-08-13

‘84…

Akademija… Znas Galu Caki? Sad je treca godina, to mi je dobra drugarica.

E sad mi je Milan dao ovo http://www.youtube.com/watch?v=3oGFogwcx-E  Ja sam zaprepascen!!

Profile

Posted: 11 February 2009 01:40 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

jel ono na pocetku mbp ili se varam?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 11 February 2009 02:00 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

castor wrote:

SERBIAN wrote:

Ako vec drzish sve popaljeno, restartuj Mac-a jednom nedeljno da isprazni kesheve…To je sve…

Zar ne bi trebale dnevne, sedmične i mjesečne skripte da odrade sve što treba?

Ne, ne chiste sve…Ja takodje ne gasim Mac-ove nikad /izuzev kad odem na put/, ali tokom niza godina iskustvo me nauchilo da nije loshe restartovati s vremena na vreme…U zadnje vreme /par godina/ s pojavom dzumle jeftinih diskova i RAM-a programeri firmi poput Adobe-a, Microsoft-a i ostalih najvecih su se ‘malko’ opustili pa vishe ne obracaju paznju na neke veoma bitne stvari kao nekad…Inache, s obzirom da smo spominjali Amigu, jedan gospodin, tvorac Amiga OS-a, je jednom izjavio da je svaki program koji ne moze da stane na jednu disketu obichno djubre puno bagova i losheg coda…Davno je to bilo tako da nije sad bash aktuelna ta njegova izjava ali brate ovaj Photoshop je prekardashio sve granice…Da ne pominjem zadnji Dreamweaver…Ne moze to ni Mac da izdrzi vishe, da ne pominjem ono drugo…

Takodje je veoma bitno koji se sve procesi vrte…Moze da se ima 10 velikih programa dignuto koji lepo miruju i gledaju svoja posla a moze i tri neke loshe programirane budalashtine da ti udave Mac-a…A moze i sledeca stvar koja se recimo meni desila prvi put u zivotu pre par dana…Znachi bio mi drugar, nameshtam mu iPhone..Uboden iPhone a pored njega 2 skenera, 4 firewire diska, mali My Passport disk, externi DVD rezach na USB-u, shtampach upaljen, neshto shtampa za zenu..Od programa, 4 RAW slike sa Nikon-a, neshto se shilji u Photoshop-u, iz Pages-a se shtampa, u Canon programu skeniram, rezem na DVD neke DivX za pomenutog drugara iz Toast-a, iTunes dignut, ne svira, i u QuickTime-u pushtam Wall-E HDV .mkv da vidi drugar…I sve to lepo radi ko sat dok nisam ubo njegov USB stick u tastaturu da uzmem adrese da mu sinkujem iPhone…Znachi gruno Mac ko nikad…Izvadim ono govance, restartujem i gurnem opet, opet grund…Vratim ja njemu USB stick i kazem nemoj ovo vishe mi unosish u kucu 😊 Alu iMac 24’, 4Gb RAM-a, nakachen externi alu cinema display 20’...

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/02/11 02:03

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 11 February 2009 02:03 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

Markooo wrote:

jel ono na pocetku mbp ili se varam?

novi, cvetni model za prolece/leto 2009. :D

Post edited by: kovacm, at: 2009/02/11 02:04

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 11 February 2009 03:11 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

@Toša: Meni je tako drugarica donosila neki žlj USB mp3 player koji bi ubio USB port u koji ga ubodem, a ako bih ga ubo u (powered) hub, ubio bi port na kome je hub!
Sreća, reboot je vraćao port u život, ali se manifestovalo svaki put.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 11 February 2009 03:16 AM   [ # 27 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

@Tosha
I ja imam slichan problem sa drugarovom fleshkom nekom, kingmax ili tako nesto….logo viste preko flasha, ne vidi se flash, kad krene kopiranje, sistemski procesi (oni crveni) polude a kopiranje ne moz da predje 2MB/s pa da ebe jez jeza…Jednom sam mu kopirao neki film i seminarski pride, i reko slichno nesto sto i ti tvom drugaru… 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 11 February 2009 12:12 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

exfolijat1n wrote:

‘84…

Akademija… Znas Galu Caki? Sad je treca godina, to mi je dobra drugarica.

Ne znam, a i malo sam stariji, ali sam i dalje ubeđen da sam te negde video!

Tošo, kad pomenu Photoshop, moram da priznam da ja koristim i dan danas jedne te iste funkcije koje sam koristio i u verziji 4 i da mi CS4 samo zauzima mesto na HD-u, a i sporije mi se diže, da prostite.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 11 February 2009 01:04 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

@exfolijat1n

koje su specifikacije tvog maca

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 12 February 2009 12:05 AM   [ # 30 ]
Member
RankRankRank
Joined  2007-08-13

2GHz Intel Core 2 Duo
2 GB 667 MHz DDR2
80GB Hitachi 5400
Leopard OS

Ostalo valjda standardno…

Andrej - pa ne znam onda… neka zurkica mozda?

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3