iMovie 08 mi zadaje određene probleme.
Htela sam malo da isprobam neke njegove mogućnosti (ubacivanje titlova, seckanje, montiranje itd); ali pošto nemam kameru kod sebe htela sam da upotrebim već postojeći video koji se nalazi u mp4 formatu.
Išla sam na file-import files i izabrala šta treba (fajl se nalazi negde na hardu). Pojavio mi se on dole u Event library i to je otprilike sve što sam uspela. Kada pustim da ide video, ide samo tu dole, ne vidi se u velikom prozoru (a i dole ide samo ako ručno pomeram onaj klizač, ako se pusti automatski ništa se ne dešava). A i ništa se nije čulo. Potpuno isto se dešava kada određene delove prebacim u gornji prozor gde se montira. Video mogu samu da gledam u onim tumbovima i to isključvo ukoliko ručno pomeram klizač.
Onda sam taj fajl stavila u iPhoto library i povukla ga odatle. Došlo je određenih promena: sada sam mogla da čujem zvuk (kada se vuče klizač, ne automatski); ali ništa drugo nije radilo (video nisam mogla da pokrenem čak ni kada bih ručno vukla klizač). Ja zaista ne shvatam šta radim pogrešno?
Kapiram da može da radi sa mp4 formatom jer njega vidi i hoće da ga povuče (avi je, na primer, siv i ne prepoznaje ga).
Unapred hvala 😊.