Andrej wrote:
E, tako su mislile i moje učenice za liftboja kad smo se peli na vrh Ajfelove kule, pa su svašta pričale, i kako je sladak i šta bi mu sve radile, a on na kraju reko ‘doviđenja’ 😛
Ja se neću nadovezati na situaciju, već na lokaciju. B)
Nedelja, marta 2001.-e, red za lift na vrhu Ajfelovog tornja, moja buduća žena i ja na povratku iz Portugala posle skoro dvogodišnjeg pečalbarenja provodimo vikend u Parizu, iza nas gospodin sa sinom otprilike starim kao moj Petar sada, očgledno mi da je razveden i da je sin za vikend sa njim. U nekom trenutku, troje mladih prolaze pored celog reda, praveći se ludi i mumlajući nešto na arapskom. Svi negodujemo, uglavnom na maternjim jezicima, krenemo da ih opominjemo, oni se prave ludi, kao ne znaju engleski. Neko iz gomile izgovori rečenicu koja je počnjala sa ‘Fuck’, jedan od nepristojnih se okrenu i krene nešto da priča, a mi svi njemu ‘Ne znaš engleski, ali znaš za fuck ...’. Uto kreće moj monolog na engleskom da me svi čuju, nešto u stilu ‘onda smo mi stoka pa nas zbog toga bombardovaše pre dve godine, a vidi ove…’ Na to će gospodin iza nas ‘Gospodine, u potpunosti Vas razumem, ja sam Irac.’ B)