kovacm wrote:
da je ne bi dalje teoretisao, da li imas neki dokaz za tvrdnju?
Za sada ćete morati da mi verujete, što naravno nije dokaz, pa možete i da me diskreditujete, nije ni važno.
Trenutno nemam vremena da tome pridam neku veću pažnju, a Google mi baš ne pomaže da nađem članke na koje se referiram negde iz druge polovine 2005., početak 2006. Znam da je i mene iznenadilo i da je pored toga bilo i dosta diskusije na Mek forumima, gde bi neko započeo priču u fazonu sada pošto Mek prelazi na Intel a njihovi procesori su jeftiniji (kao, masovnija proizvodnja, veći kapaciteti, isporuka većih količna itd,...); znač valjda će i Mek biti jeftiniji, pa su vrlo brzo dobijali iznenađujuće odgovore da je tadašnji PPC desktop vrh (G5) jeftiniji od tadašnjeg Intel desktop vrha i da i ako cene padnu to sigurno neće biti zasluga prelaska na Intel, naprotiv ako se na to oslanja, cena može biti samo viša. Tu su stavljali linkove sa uporednim cenama procesora, koje sam čak i sačuvao, ali više nisu validni, a traženje mi za sada ne ide od ruke.
Čim nađem staviću ovde, a ako ne uspem a ne verujete mi, neka bude da sam lagao.
Naravno, kakve ugovore je Epl imao sa IBM-om i kakve ima sa Intelom (pa sam Otelini je izašao na podijum sa Stivom i puštao Eplove nestašne reklame iz druge polovine ‘90-ih) to niko od nas ne može da zna, pa nema smisla o tome ni raspravljati.
Edit: Evo nađoh nešto ovde. Nije baš ono što sam tražio, ali će valjda poslužiti kao ilustracija da nisam pričao napamet.
Post edited by: milke, at: 2009/02/16 14:47