Hehehhee… salim se i verovatno ce mnogi da me blate, ali Filemaker je mnogo laksi za ucenje i savladavanje a po mogucnostima mislim da ne zaostaje za Accesom nimalo. Naprotiv. 😊
Ali ipak, ako moras da se koristis accesom onda nema ti druge nego da se posluzis Parallels + Windows!
Hehehhee… salim se i verovatno ce mnogi da me blate, ali Filemaker je mnogo laksi za ucenje i savladavanje a po mogucnostima mislim da ne zaostaje za Accesom nimalo. Naprotiv. 😊
Hvala na pomoci kolega sa foruma mi je pomogao da nadjem access 😊 nadam se da ce raditi dobro, u svakom slicaju javljam cim ga probam pa ako nekom zatreba da zna gde da trazi.
To je opste poznata cinjenica mada…cim ti ga je dao postoji…iskreno nisam ga koristio na Macu (jer ga i nemam logicno); al sam cuo (i nisam verovao) da postoji..pa ako bi bio ljubazan da ga prosledis tj. ako bi zeleo/hteo/imao volje mnogo bi se cenilo :side:
Ima nešto u Open-u ali to nije Access. CrossOver nije loš ako imaš mislim do 2000 Office pa onda instaliraš samo Access (bez Win) i to radi. Za novije verzije ne radi pa mrka kapa.
Parallels to sređuje ali zato uzme malo mesta da instaliraš Win.
Možeš da zamoliš 😉 nekog da ti bazu ‘skine’ na 2000 Office pa onda probaj sa CrossOver
Ako radiš na bazama to neće pomoći ali ako samo koristiš npr. kroz mrežu zbog posla onda može da radi.