Ortak slavi rođendan u nekoj kafani sa televizorom. Momentalno dođemo na ideju da bi uz muziku (sa normalnog ozvučenja) mogla da pič i neka groteska na tom TV-u i ja se ponudim da sklepam neki DVD. Pošto nemamo pojma šta player podržava, reših da napravim ‘normalan’ DVD-video.
Kako me je iDVD nešto mračo, originalno natrpam gomilu klipova u Toast, on mi poždere sve procesora što imam, završi za nekih 4 sata (ima dobranih 2 sata video materijala); pritom čuh kako se kulen na procesoru izvrištava kao nikada do tad - i kad pomislih da sam na konju, pogledam finalni proizvod, kad ono pixel pixela stiže (i pored toga što sam napamprčo kvalitet ‘najdešnje’ iliti na max).
Majku majčnu Tosteru i uzeh da se borim sa iDVD ne bih li isterao pravdu 😊
Napravim šta mi treba i kako treba, a on kaže da će da enkoduje narednih cirka 11 sati a pritom lenjo koristi između 30% i 40% procesora i nekih tričavih 150MB RAM-a (a ima slobodnog RAM-a ako bi mu trebalo još).
Kontam ja da su oni to napravili da ja mogu ugodno da koristim ostatak sistema, ali ja bih bio srećniji da se on malo oznoji dok ja spavam, a ne da me čeka encoding i kad se pridignem…
Pritom, nisam izabrao Professional Quality (jer sam pročtao da za njega encoding traje duplo duže… što bi bilo epski ako je istina); nego High Quality (da bi mi tih 2 sata stalo na 1 single layer).
Sve u svemu, da li je moguće ubrzati encoding u iDVD?
Iz uvodnog dela priče je jasno da je neki ozbiljniji rad sa jako mi dragim DVD Studiom Pro čst overkill za ovako nešto (mada kad se uzme da drugi put radim encoding, možda bi i na isto vremena izašlo, al’ bi bilo previše truda za nešto random :D).