Instalacija .dmg fajlova
Posted: 31 January 2009 12:50 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  149
Joined  2008-08-15

Drugari,
kako sad da instaliram program ako je rasparčat u 35 komada .dmg fajlova ???
Pomagajte, još uvek sam nov u ovome?

Signature 

iMac 27” 3.2 late 2013

Profile

Posted: 31 January 2009 01:08 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ne bi trebalo da imaš 35 .dmg fajlova 😊
Možda 35 .zip ili .z01, .z02 ili .001, .002 idt, a to onda spajaš ili Split & Concatom, ako je .dmg splitovan ili nekim arhiverom (Springy, UnArchiver, StuffIt..) ako je arhiva tako izdeljena.

Profile

Posted: 31 January 2009 07:00 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Vidi da li postoji neki obrazac po kome su fajlovi numerisani ili sl. Dakle, po nekom redu, bilo kako.

Ako postoji, skini MacHacha:
http://homepage.mac.com/julifos/soft/machacha/index.html
Imaš dve opcije za spajanje, ne sećam se koja je za šta ali jedna omogućava i nestandardne kombinacije, samo ako postoji bilo kakav obrazac numerisanja koji omogućava da se pogodi šta dolazi posle čega.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 31 January 2009 11:52 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  149
Joined  2008-08-15

Hvala puno, probacu sa ovim softverom.

Signature 

iMac 27” 3.2 late 2013

Profile

Posted: 18 February 2009 04:53 PM   [ # 4 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  69
Joined  2009-02-11

Javlja mi se problem pri pokretanju jednog dmg fajla. Javlja mi grešku ‘failed to mount’, a razlog je ‘not recognized’

Dmg fajl je deo jednog većeg (dvd studio u okviru final cut studia) i trebalo bi da radi samostalno, a došao je sa pouzdanog izvora.

Probala sam i sa disk utilituy-em, kliknula na repair, ništa se nije dogodilo. Dmg fajl inače ima onoliko GB koliko i treba da ima.

I otprilike se tu zaustavljam što se tiče mog znanja.

Profile

Posted: 18 February 2009 06:14 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Otvori Terminal.app (to ti je u /Applications/Utilities); pozicioniraj se u direktorijum gde je taj DMG (na primer, ako je na desktopu, ukucaj u terminal [code:1]cd ~/Desktop[/code:1]
) a onda otkucaj u terminalu sledeće:

[code:1]hdiutil attach ime_fajla.dmg[/code:1]

pa gledaj šta se ispisuje i kopiraj ovamo, da vidimo da li hdiutil daje više detalja.

Profile

Posted: 18 February 2009 08:20 PM   [ # 6 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-02-11

Uf, ne znam da li sam ja to dobro uradila. Opisaću čtav postupak jer ne znam da li sam sve dobro uradila ili je trebalo nešto drugačje.

Dakle, prekopirala sam ovo prvo (cd ~/Desktop) i pritisla enter.
Onda se pojavilo ovo:

cable-broj: Desktop moje ime$

Iza znaka $ sam otkucala hdiutil attach ime_fajla.dmg i dobila ovo (naravno, stavila sam pravo ime fajla 😊):

hdiutil: attach: extra image argument ‘Studio’ - ‘DVD’ already specified
Usage:

Profile

Posted: 18 February 2009 09:31 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

Da li si sigurna da je izvor 100% pouzdan. Imao sam i ja finalcut studio od 52 giga ‘kupljen’ sa pouzdanog izvora, pa sam na nekom od fajlova dobijao sličnu grešku i morao da skidam novih, ovog puta 40 i nešto giga

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile

Posted: 18 February 2009 09:34 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Probaj da mauntujesh taj .dmg sa Toast-om…Ako nece ni Disk Utility ni Toast ne valja ti .dmg…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 19 February 2009 12:17 AM   [ # 9 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-02-11

Kada odem na toast i onaj deo ‘copy’ (čni mi se da sam ovde negde pročtala da se tu ide) i bilo da izaberem ‘image file’ ili ‘disc image file’i izaberem select, Toast mi javlja da ne može da pročta (detect) format i pita me da li je to validan disc image. Kada kliknem na continue u smislu da je validan, pojavi mi se ova sličca i ne znam šta dalje da radim:

[img size=150]http://i43.tinypic.com/sfe3ah.jpg[/img]

Što se tiče pouzdanosti, FCS čji je DVD studio deo se na tom izvoru nalazi još od avgusta meseca i nema žalbi (da ima, bio bi povučen odavno). Zato verujem da je tu sve u redu.

Profile

Posted: 19 February 2009 01:43 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Definitivno ti ne valja .dmg…Shto se izvora tiche, imamo raznih izvora ali s obzirom da ja ne koristim uobichajene izvore kao vecina sveta ovde, bolje da o tome neko drugi elaborira…

Takodje moze da se desi da ti se prilokom download-a desilo neshto nepredvidjeno /corrupted dl/...Moze da bidne da je na ‘izvoru’ sve u redu…Ako je tako mora re-download..

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/02/19 01:45

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 22 February 2009 01:47 PM   [ # 11 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2009-01-11

juce sam sastavio fajl od ~7 gb pomocu Split & Concat-a.
imao sam .dmg fajl na xp-u, trebao sam da prebacim na osx. imam usb flash od 4gb, znaci nedovoljno.
na xp-u sam poterao 7-zip >> file >> split >> biram koliko ocu da mb budu delovi.
kada je zavrsio 7-zip svoj deo, dobio sam 11 delova. prebacio sam iz 2 dela.
selektirao sam sve delove, prevuko sve na ikonicu Split & Concat-a i poceo da automaski spaja. i to je to.
lako, a ja mislio da treba neki posebni programi, neka cuda. 😊

p.s. isto tako u xp-u mozes da dobijes delove u npr. total commanderu ili nekom arhiveru, a u os x-u ti je dovoljan Split & Concat, radi sve, pravi delove i spaja fajlove.

Profile