Instaliraš OS X na njega, pa ako krene da se diže to je to. Moj ubrzani proces je da napravim particiju na tom disku, uradim restore sa instalacionog diska uz pomoć Diks Utilitija pa probam. Prethodno probam, pošto imam i Firewire kućište, da li ga butuje preko firewirea. Recimo, to isto kućište (isto ST LAB made in China) ima i USB i neće da se butuje preko njega. Takođe, imam i jedno Digitusovo koje neće.
Instaliraš OS X na njega, pa ako krene da se diže to je to. Moj ubrzani proces je da napravim particiju na tom disku, uradim restore sa instalacionog diska uz pomoć Diks Utilitija pa probam. Prethodno probam, pošto imam i Firewire kućište, da li ga butuje preko firewirea. Recimo, to isto kućište (isto ST LAB made in China) ima i USB i neće da se butuje preko njega. Takođe, imam i jedno Digitusovo koje neće.
kakva je prica sa bootom preko USB-a sto se tice PPC masine, PowerBook npr ?
Miki, verovatno te pitam nesto sto si vec proverio - da li je na njima MBR ili GUID, odnosno Apple partition map?
Naravno da proveravam. B) Zato su mi i potrebna dva diska u onom mom oglasu, jedan da bude za Intel mašine, a drugi za PPC. Samo bi zbog novih MacBookova koji nemaju Firewire bilo zgodno da se ima i kućište za hard disk koje može da podiže mašinu i preko USB-a.