Mnogo, mnogo zamerki
Posted: 25 May 2005 02:55 AM
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2005-05-25

Svaka cast na inicijativi. To covek mora da Vam prizna. Ali…

Sajt je taman, ne mogu da vam opisem koliko iritira ovaj crni textbox i pri tom ne vidim poziciju kursora. Cija god da je ovo ideja, tvrdim da nema iskustva sa dizajnom sajtova (ili uopsteno dizajnom). Kada sam posetio prvi put sajt, sokirao sam se na izboru, ocekivao sam da ce da bude svetlo u stilu operativnog sisitema koji treba da priblizi ovaj sajt korisnicima. Izbor boja je bolno iskustvo, barem za mene (i dok pisem ovaj tekst, bode me crna boja i nemogucnost da vidim kursor).

Meni je pola na engleskom a pola na srpskom. Nemam komentar. Da li je nekome pala na pamet ideja da se za sajt koristi cirilica?

Trenutni logo je mrljav. TRENUTNI LOGO JE MRLJAV!!!

Forum nisam mogao da vidim dok se nisam uclanio. Nijedan forum ne radi po tom principu. Ovaj ocigledno ne trpi strance.

Neke informacije su na engleskom, neke na srpskom.

Cudi me da niste sami dizajnirali i napravili sajt od nule (sem foruma koji bi trebao da bude phpBB forum, naravno, svima poznat i provereno dobar, koji ima cak i ekstenziju za cirilicu)

Pazi ovo, umesto u gornjem levom uglu da bude link ‘Home’ on je poslednji.

(Pola sata se mucim pozicioniranjem kursora)

Umesto da odaje utisak remek dela, meni se cini da je ovaj sajt sklepan na brzinu…

Nije prijavljen na google-u, tako da sam ga jedva nasao.

(glupi kursor, polupacu monitor koliko nervira)

Traljavo, traljavo….

Menjajte ovo ljudi, ne brukajte nas, dajte nekome ko zna kako se pravi sajt, kako se dizajnira logo, kako se koncipira mesto informacija.

Izvinjavam se ako sam Vas uvredio, ali nisam mogao da se suzdrzim. Ovo Vam je kritika od nekoga ko se bavi web-dizajnom vec punih 5 godina.

Podelicu link svojim kolegama ako zelite, pa da Vam oni daju komentar, ukoliko ne verujete jednoj osobi.

Profile

Posted: 25 May 2005 10:44 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Forum nisam mogao da vidim dok se nisam uclanio. Nijedan forum ne radi po tom principu. Ovaj ocigledno ne trpi strance.

Za ovo sam ja krivac, ali mislim da treba ovako da ostane. Naime, forum i sajt je namenjen članovima ovog online udruženja, pa je logično da se prvo učlaniš, a onda čtaš i diskutuješ o tome.

Što se dizajna tiče, ako možeš da napraviš neki predlog, bili bi ti zahvalni. Ovo je sve tek u povoju i na dobrovoljnoj bazi, tako da priznajem da ide sporo.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 May 2005 07:51 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2005-04-28

Postovane kolege,

zbog ucestalih komentara za sajt http://www.macserbia.org, osecam se duznim da dam par informacija (postovano na na macserbia forumu i ES-u).

Zamisljeno je da sajt bude CMS tipa sto bi mnogo olakslalo uredjivanje i administraciju, ne treba da vam pricam nista o tome, sve vec znate.

1. Miki instalira 4.5.2 bira default template i sve pocinje da se odvija bez problema…

2. Jednog momenta shvatam da postoji vrlo neprijatan bag, da u user zoni se default template totalno ‘raznize’ i strane izgledaju ocajno (zavisno od OS-a i Citaca).

3. Nalazim template koji je koliko-toliko ‘imun’ na ovo, ali je on tamno-na-svetlo.

4. Sada odjednom ispada problem foruma, jer to njemu bas ne prija, pa hard-code menjam da bi koliko-toliko bilo citko.

5. Ispravljam componentu koja ‘kvari’ vecinu template-a za 4.5.2. i vracam svetlu varijantu nekog template-a, vracam i hard-code izmene simpleboarda.

Sto se tice svih opaski vezanih za web dizajn i sl. ja zeljno ocekujem vrsne dizajnere koji ce da daju layout, a ja sam se sam ponudio da ga prevedem u mambo template.
Najzad, skoro sigurno cu uraditi unique template u stilu oficijelnog apple stila, jer posotji samo jedan komercijalni (i jedan noviji za backend).

Jako je bitno da CMS i forum budu povezani, doduse postoji veza Mambo - phpBB, ali je simpleboard sasvim dovoljno po misljenju vecine (sire vecine)

Jos jednom se izvinjavam svima za neprijatnosti, i podrzavam sve one koje su uradili nesto konkretno!

Profile

Posted: 25 May 2005 08:17 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2005-05-25

Ne znam za ovaj forum. Nije bas extra…

Koristim Tigar os, safari kao browser, i ne mogu da otvorim temu dok se cela stranica ne izrenderuje. phpBB nema ovaj problem.

Dobro primate kritike, i lepo reagujete. Mora da niste iz Srbije. 😊 Dobro, bar se ne suzdrzavate da iskomentarisete ko je kriticar a ko umetnik… (hahaha). Danas su svi kriticari. Znam kako nervira, izvinjavam se, mozda sam bio pregrub. Ali nisam mogao da odolim, a i bio mi je los dan,

Cim skonatorim vremena, bacicu Vam neku skicu, ili ideju… Okusacu se u design contest-u.

Sve najbolje. Poz

Profile

Posted: 26 May 2005 12:39 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kada stigneš, ti pošalji, a i kursor se vratio u ovom polju kada pišeš poruku. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 June 2005 01:40 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Banner(ili kako god da se zove) na dnu je musav po ivicama.Hitno popraviti jer nema smisla da na njemu pise ‘MADE WITH A MAC’ a da tako izgleda.

Profile

Posted: 09 June 2005 01:54 AM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2005-05-18

ono jes, izgleda kao sprdnja!!!

Profile

Posted: 10 June 2005 05:53 PM   [ # 7 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  32
Joined  2005-05-07

Ja sam ranije poslao jedan predlog grafickog resenja ali nisam ni ‘nista to ne valja’ dobio kao odgovor.

Profile

Posted: 10 June 2005 06:04 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Goran wrote:

Ja sam ranije poslao jedan predlog grafickog resenja ali nisam ni ‘nista to ne valja’ dobio kao odgovor.

Meni se svidja, ako je to ono što se nalazi medju predlozima, samo ne znam od koga očekuješ odgovor?

Ne znam koliko posla treba da bi se ispeglalo to rešenje u Mambo template, ali ne verujem da je malo. Ne bih da obećavam nešto što ne mogu da ispunim, tako da ne znam kada ćemo staviti neko drugo rešenje od ovog trenutnog, a i to Strahinja gadja najbolje što ume.

Mislim da bi prvo trebalo raditi na sadržaju, a onda da imamo nekoliko predloga za grafički izgld sajta pa izglasamo. Isto važi i za logo, ali za njega već ima nekoliko predloga.

Signature 

Profile

Posted: 11 June 2005 04:11 PM   [ # 9 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2005-04-28

skinut je onaj gif ‘made with…’ trebalo je usaglasiti matte color sa ovom novom zelenom itd.

Sto se tice predloga - evo postavljena je anketa pa neka svi glasaju da vidimo u kom pravcu se krecemo.

Profile

‹‹ jos jedan predlog za logo + head      anketa ››