Stara srbenda moj ćale je primetio da kad prebaci keyboard na ћирилска слова, gore izadje zastava pokojne Jugoslavije, samo bez petokrake.
E sad, ja ne sumnjam da je i Apple bio zbunjen po pitanju našeg identiteta i nacionalnih obeležja, ali koliko mi se čni trenutno imamo državnu zastavu oko koje se izgleda niko ne buni.
Dal da im se obratimo, dal kao pojedinci, dal kao grupa, dal šta znam bre ja ne znam…
Ја подржавам предлог да им се јавимо као званична јузер група и затражимо промену заставе у следећем апдејту или следећој верзији система...У то име неки графичар овде би могао да направи малу заставицу по спецификацијама да се Епл не би мучио...
Ovo se za Panther radilo u Zagrebu, tj. oni su bili nadležni da pošalju Appleu stvar, da li je tako i za Snow Leopard, ne znam. Pitaću Popa, pa ako je i dalje Mladen Kmetić nadležan za to, možemo njemu da se obratimo. Još ako bi neko napravio u formatu koji je potreban pa da mu pošaljemo gotovu stvar.
Ljudi, ko god bude taj koji će slati zahtev (ako se bude slalo) najlepše molim da pita nadležne da na ćiriličnom layoutu vrate ‘z’ tamo gde je i na latiničnoj, tj. dole levo. To je kako treba rešeno na onoj madamovoj tastaturi koju je napravio još otkad sebe.
Ako treba da šaljemo kao grupa neku peticiju ili zahtev, štatijaznam, evo odmah potpisujem.
Podržavam i zahtev za zastavu, mada sramota uopšte nisam primetio, i molbu za promenu formata tastature jer ‘Z’ svarno smeta, mada bih voleo znati kako je namešteno na YU tastaturi. Ja imam klasičnu QWERTY bez naših slova.
Pogledajte zastavice drugih zemalja koje imaju male grbove na zastavama (Španija, Hrvatska, Iran, Kazahstan..). Svuda se mogao provući kakav takav grb..tek da se nešto vidi. Meni je samo trobojka bzvz. A lepa nam je državna zastava, što da je nemamo (doduše, ja ne koristim našu tastaturum, pa ne znam što se onda javljam) :D
mada bih voleo znati kako je namešteno na YU tastaturi. Ja imam klasičnu QWERTY bez naših slova.
YU tastatura ima normalno qwerty i z dole levo. Čak mi je i primarna, pre US.
Inače, apropo te zastavice, kakvi su vam planovi za latinični layout? OK, ćirilica ima crveno-plavo-belu varijantu a šta je s latinicom? Ostaje plavo-belo-crveno ili isto kao ćirilica samo bez grba ili… ? Da li je neko razmišljao o ovome?
Pa trebalo bi isto ali latinica LAT mada kako je krenulo….
Možda SRB-VOJ-LAT ispod zastavice Srbije 😉
Pa da polude neke stranke 😛
Šalim se naravno.
Nek zbudže kokošku pa koliko se vidi. Ipak je to naša zastava.