1 2 > 
1 of 2
WD TV HD Media Player…
Posted: 23 February 2009 03:01 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Elem, pre jedno mesec dana reshih da pazarim spravu za pushtanje filmova i da prestanem da koristim Mac-ove za tu namenu…Posle intezivnog preturanja po internetu i uporedjivanja svakojakih chuda zakljuchio sam da je WD TV HD Media Player ono shto meni treba…Ugasim ja Mac, odem na spavanje sa idejom da to sutra naruchim preko neta…Srecom pa sam ostavio za sutra jer taj dan odem bzvz do grada da shetkam i tako naletim na Win Win radnju…Udjem da vidim shta ima, kad ono sprava na stolu…Kupim ja za ‘skromnih’ 13.500, donesem kuci, i ko shto preporuchuju na WD sajtu, ukachim My Passport sa nekoliko .mkv HDV filmova i spojim HDMI kablom na Sony Bravia full HD 46’ LCD TV da vidim kako shljaka…E pa nece da moze…My Passport je previshe spor za HDV, al DivX i sve ostalo tera ko sat…Reshim tad da ubodem WD externi 500Gb FW/eSATA/USB Home Edition i sve krene kako treba…

Znachi sprava izgleda sjajno, mala je, ne zauzima nikakav prostor…HDD mi je na stolu spojen USB kablom za spravu…Pushta sve moguce formate ukljuchujuci i HD .mov H.264 sa AAC 5.1 zvukom pravljen na Mac-u iz Quick Time-a…Samo vodite rachuna da u .mov cotainer ne stavljate subtitle traku jer onda nece da moze…Bez subtitle trake ide ko sat….mkv naravno radi bez greshke, DivX takodje…Probao sam, shale radi, i wmv HD, radi i to…Znachi sve shto sam meto spravica vrti bez problema..Isto vazi za fotke i muziku…Takodje da pomenem da mi je gore pomenuti externi HDD formatiran u HFS+ formatu i sprava ga chita bez problema…

Eto, reko da preporuchim ako nekom treba, da ne trazi dalje…

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=572

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/02/23 03:13

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 23 February 2009 04:11 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Šmekerski!
Nisam znao da ozbiljne firme rade ove ‘puštam sve’ HDD plejere.
Inače, reče da titlovi ne rade u .mov - a kako se ponaša sa kombinacijama .avi/.mkv+.sub/.srt?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 23 February 2009 04:30 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ne, pogreshno si me razumeo /ili sam ja loshe napisao/...Ako, recimo, imash neki .mov i u okviru njega pored video i audio trake imash i subtitle traku /sve shto se nalazi u .mov container-u mozesh da vidish kad otvorish .mov ili bilo shta drugo u Quick Time-u i stisnesh command+j/ onda nece da pushta…Ako u okviru tog .mov-a nema nishta sem audio i video trake a subtitle imash kao poseban fajl /srt, .sub/ onda nema problema, pushta ko sat..Naravno, film i titl treba da su istog imena al to verovatno svi znate…Isto vazi i za DivX .avi filmove…Shto se tiche .mkv container-a, u okviru njega se skoro uvek nalaze i subtitle trake..To pushta bez problema..

Josh jedna napomena, veoma vazna, koju zaboravih…Odma skinite zadnji firmware sa WD sajta i apdejtujte spravu…Izmedju ostalog, zadnji FW omogucava pushtanje titlova u .mkv container-u…

Nego bre Dachaz, shto si budan u ove sitne sate? 😊

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/02/23 04:34

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 23 February 2009 03:18 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Skontah i prvi put šta si mislio sa .mov-om, ali nisi spominjao srpskoj pirateriji bliskije .sub-ove i .srt-ove, pa pitah 😊

A za sitne sate - čni mi se da od Nove Godine na ovamo nisam ni jednom legao u neko kršteno vreme 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 23 February 2009 03:52 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Dachaz wrote:

A za sitne sate - čni mi se da od Nove Godine na ovamo nisam ni jednom legao u neko kršteno vreme 😊

jel se to podrazumeva od 22-2h ?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 23 February 2009 07:06 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Tako nekako, samo što bi u mom slučaju ‘kršteno vreme’ bilo 00-02 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 23 February 2009 11:32 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Cini mi se da je za ocekivati da krene proizvodnja televizora sa ovakvim spravicama integrisanim u pricu…
Dakle, samo butnes hard u TV, i idemo zanimacija

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 23 February 2009 11:41 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

SERBIAN wrote:

...Ako, recimo, imash neki .mov i u okviru njega pored video i audio trake imash i subtitle traku /sve shto se nalazi u .mov container-u mozesh da vidish kad otvorish .mov ili bilo shta drugo u Quick Time-u i stisnesh command+j/ onda nece da pushta…Ako u okviru tog .mov-a nema nishta sem audio i video trake a subtitle imash kao poseban fajl /srt, .sub/ onda nema problema, pushta ko sat..Naravno, film i titl treba da su istog imena al to verovatno svi znate…Isto vazi i za DivX .avi filmove…Shto se tiche .mkv container-a, u okviru njega se skoro uvek nalaze i subtitle trake..To pushta bez problema..

Pre svega hvala za info (naravno, karma+) i pitanje: meni nikako nije jasno kako funkcioniše QT i subtitlovi. Neke AVI fajlove otvara bez problema i učtava titlove, a neke neće iako je Perian 1.1.3 instaliran. Dodavanje subtitla u QT je prilično lepo objašnjeno na adresi http://blog.six4rty.ch/tutorials/how-to-create-subtitles-for-a-vodcast/

Dakle, može li neko objašnjenje u kratkim crtama?

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 24 February 2009 12:04 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

U sluchaju .avi DivX filmova i titlova, Perian je iskljuchivo ‘odgovoran’ za uchitavanje i pushtanje istih /to vazi za sve externe titl fajlove tipa .srt, .sub. ass, VOBsub (.idx i .sub) itd/..QuckTime s time nema nikakve veze, s obzirom da ima svoju prichu za titlove…Znachi, ili ne valja titl fajl ili neshto jednostavno nece, ko ce ga znati zashto…

Signature 

Profile

Posted: 24 February 2009 12:56 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-10

Pomalo deprimira to što npr. VLC uvek sve hoće da otvori i da učta titlove. Tja.. možda to Apple reši u Snow Leopardu.

Sviđa mi se ovo rešenje koje si napravio kod sebe. Ja sam Mac minija prikaćio na plazmu 42’ u dnevnom boravku i koristim ga pretežno kao multimedijalnu mašinu a kontrolišem ga pomoću BT miša i tastature. E sad, to je pomalo komplikovano rešenje za moje ukućane tako da mislim da ću i ja uraditi isto što i ti jer se sve na kraju svede na puštanje filmova i gledanje slika.

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 24 February 2009 08:21 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ja mislim da je MacMini ubedljivo najbolje reshenje sa, eventualno, Plex ili Boxee programom + daljinski…Spojeno na plazmu/LCD sa HDMI kablom pushta sve zivo, dobro izgleda i radi ko sat…Medjutim malo je skuplja varijanta od ovog plejera…Shto se mene tiche jedini, da kazem, pandan MacMiniju koji sam uspeo da nadjem je ovaj player…Ako nisi do sad, probaj da stavish Plex ili Boxee na MacMinija…

Signature 

Profile

Posted: 25 February 2009 07:04 PM   [ # 11 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  56
Joined  2008-11-03

arcus wrote:

Pomalo deprimira to što npr. VLC uvek sve hoće da otvori i da učta titlove. Tja.. možda to Apple reši u Snow Leopardu.

Mislim da Apple uopšte ne zanima da to rešava jer njih u suštini ne interesuje kako radi piratski divx kupljen na zelenom vencu, oni imaju svoj multimedia sistem i player, Apple TV, koji je skromnijih mogućnosti od ove WD sprave ali emituje ono što Apple prodaje preko iTunes-a, pa im je to finansiski motiv da se celom stvari bave.

Od divx-a na zelenom vencu oni nemaju nikakav interes ili prihod pa samim tim i ne treba očekivati da snow leopard rešava probleme sa emitovanjem ”non-apple” kodeka i sadržaja. Da to oni uopšte žele da rešavaju, sve bi to funkcionisalo za 15 min…

Profile

Posted: 25 February 2009 11:18 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ne bih se slozio da je Quick Time skromnijih mogucnosti od ovog WD player-a, chak mislim da je mnogo mocnija stvar…Shto se tiche titlova i gomile imbecilnih formata koje QT ne pushta…QT nije player, kao shto mnogi misle, vec najmocnija multimediajalna platforma…QT Player je samo delic onoga shto chini Quick Time ali ljudi obichno stavljaju znak jednakosti izmedju ta dva i time greshe…

Shto se tiche videa i filma…Apple je napravio par revolucionarnih stvari i proboja na tu temu i postavio standarde koji se i danas poshtuju…Ja se lichno slazem sa njihovom filozofijom da se ne upushtaju u dodavanje podrshke za svaki format koji neki klinac napravi na svom PC-iju ili svaku mogucu nestandardnu budalashtinu koju prave proizvodjachi hardvera /chitaj kamera/...Mozda taj potez krajnjem korisniku izgleda nelogichno i glupo ali…Pod pretpostavkom da Apple krene da dodaje podrshku za sve verzije .wmv /NAJgluplji i NAJgori format ikad napravljen, to potpisujem/, DivX, .mkv i josh gomile ostalih varijanti na temu, ova nasha lepa platforma bi se pretvorila u jednu dzumlu nestandardnih budalashtina koja bi radila samo polovichno i de se ne bi znalo ko pije a ko placa…S obzirom da takva platforma vec postoji pod imenom Windows nema potrebe za josh jednom…Ako recimo Sony napravi HDV kameru i mete neku varijaciju na temu MPEG2 Transport Stream-a kao format na tu spravu, to ne znachi da je to standard…Ako 5 miliona ljudi to koristi i dalje ne znachi da je to standard /posebno ne standard koji valja/...Sve to isto vazi i za DivX..Neke baje su napravile format koji ima dobar odnos kompresija/kvalitet slike i sad je to standard? Ne bih se slozio…recimo H.264 je daleko daleko bolji shto se tiche kvaliteta…I mislim da APple i dalje treba na tome da insistira…

Signature 

Profile

Posted: 26 February 2009 03:12 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-10

Sve je to tako kako kažeš, ali…

Ako si napravio istu grešku kao i ja, tj oženio se, pa još imaš i klince od 5 razreda pa naviše, onda ćeš razumeti o čemu govorim. Njih ne interesuje ništa drugo osim filma koji žele da gledaju. Svaki drugi argument pada u vodu a o tehničkim objašnjenjima i da ne govorim.

A i sam si verovatno naleteo mnogo puta na nešto što te interesuje, pogledao bi a nije u formatu koji možeš da otvoriš QT-om. Na kraju, ja (a verovatno i značajan broj drugih ljudi) ne govorim engleski tako dobro da mogu nesmetano da pratim film bez titla.

Razumem ja Apple-ov stav i podržavam ga, ali prosto, neki put je malo nepraktično imati superioran OS.

U tom smislu, čni mi se odličnim tvoje rešenje sa WD-om, barem za moju situaciju. Mada, bio mi ortak sa ženom i decom juče u gostima i oduševio se kako Mini radi na plazmi od 42’ pa me njegovo oduševljenje malo pokolebalo, ostaviću Minija još neko vreme da radi kao multimedijalna mašina B)

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 26 February 2009 04:03 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Naravno da se slazem sa tvojim stavom i razumem te vrlo dobro 😊 Imam cerku i sve znam 😊

Ja sam, naravno, razglabao o principima u shirem smislu ..

I dalje mislim da treba da zadrzish Mac Minija, kad ga vec imash…WD je za one kojima je MacMini skup ili jednostavno nece da ga kupe iz ko zna kojih razloga a hoce dobar player..One media centar aplikacije koje sam gore pomenuo - Plex i Boxee - izbacuju nove verzije svako malo sa gomilom novih stvari, novih formata koje pushtaju itd…Probaj oba na tvom Miniju, necesh se pokajati…Po meni, bolji su od Front Row-a..

Post edited by: SERBIAN, at: 2009/02/26 04:09

Signature 

Profile

Posted: 26 February 2009 09:29 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

[img size=425]http://www.tuaw.com/media/2006/05/macminipvrbig.jpg[/img]

seksi

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile