Dobice ga svi pre nas, izgleda da je to tako i shta da se radi…Ja bi predlozio da se vishe ne bavimo iPhone-om nego, recimo, da uzmemo sebi u obavezu da kad neshto kupujemo na netu i naidjemo na spisak zemalja pod shipping, gde pored burkine faso i Yap (?)-a nema Srbije, odmah napishemo mail sa molbom da se doda Srbija…Ja to radim vec godinama i u 99% sluchajeva nikakvih problema nije bilo…Juche sam recimo hteo da kupim neshto za sinuse za svoju zenu i naravno nigde Srbije…Poslao sam mail i posle bukvalno pola sata dobio odgovor gde me obaveshtavaju da su dodali Srbiju sa velikim zadovoljstvom..Ja se naravno zahvalim i naglasim da cu ih preporuchiti svim prijateljima gde se oni opet vrlo uljudno zahvale - http://www.sinucleanse.com ...I uglavnom je uvek tako..Nije neki problem, napishe se 3-4 rechenice i poshalje se i sve u redu…A verujte da mnogo znachi…
Smatram da ovakve ‘sitne’ stvari mogu da promene sliku o nashem trzishtu i na neki nachin ‘nateraju’ kompanije da obrate paznju i na nas koji takodje imamo novac da im trpamo u dzepove… To je ,uostalom, igranje po njihovim pravilima gde trzishte diktira sve i gde se treba nametnuti na svaki moguci nachin…
Ako neko ne zna Engleski dovoljno dobro ajd da svi zajedno sastavimo draft pismo koje cemo da shaljemo…Eto, recimo, to nije tako teshka akcija a isplati se u svakom sluchaju…
Takodje, akcija za dodavanje Srpske zastavice za tastature je veoma dobra i verovatno ce da prodje..Shta bi sa tim???
Shto se iPhone-a ticha, da olaksham malo ljudima koje se ovde jedu /s pravom/..Evo po forumima u zadnje vreme Kanadjani plachu i kukaju kako to da jedna ‘First World Country’ ne moze da koristi gift cards iz iTunes-a..Znachi mogu da kupuju iskljuchivo kreditnim karticama, i to je to..Gift cards ne mogu ni da kupe ni da koriste…Zashto? Zbog Kanadskih zakona…Daj Boze da uskoro nama to bude najveci problem..Meni doshlo da im j***m milosnu majku i da ih pitam kako ih nije bre sramota da kukumavche oko toga kad 80% sveta ne moze ni da kupi iPhone a kamoli da pazari u iTunes radnji, al reko shta ima njima da se objashnjava…
Ok je kad to odrade kako treba, ali moja iskustva nisu najsrećnija:
- Printshop UK nas je vrlo brzo dodao na spisak nakon mog mail-a, ali kad bi se poručlo sa srpskom adresom, server bi opalio exception. Probao dvaput, dvaput trslo (skine pare s računa i ne prosledi informaciju dalje). Nakon najurivanja šnjima smo došli do super-idiotskog rešenja da naručm na bilo koju drugu državu u Evropi pa da oni ručno promene shipping adresu.
- Eil.com (UK) od kako smo postali RS sajtu ne može da se pristupi (iz exceptiona lič da im ‘brojač poseta’ ubija ceo sajt, što je genijalno) - pisao im da srede to jer hoću da iskoristim £5 store credit i da kupim još nešto od njih, na šta rekoše ‘nema frke, šaljemo ovo našoj tehničkoj podršci, a ti ako znaš tačno šta bi poručo, može i mail-om’ (pri čemu, sve i da sam znao tačno šta bih, ne bih mogao da izvedem jer mi kartica ne podržava telephone order). Sajt im još uvek nije pristupačan iz RS.
Ja sam iz UK 2 puta naruchio, platio i dobio, verovali ili ne, cipele..Ne mogu se setim online radnje sad al znam da je neka velika u pitanju..Sve odradjeno bez problema a i Srbija je bila na spisku…To je ve shto sam naruchivao iz Evrope…
Hvala za informaciju za Yap, bilo mi dosadno da preturam Google za podatke o istoj…Al mi toplo oko srca kad vidim koliko su trzishte..
Lepo si sastavio onaj mail, ali ja ipak preferiram lichniji prizvuk..U svakom sluchaju moze se koristi bez problema…
Zato što imaju T-Mobile za jednog od operatera. Kad smo mi morali da dajemo licnecne tamo nekom Telenoru i VIP-u pored Vodafonea, T-Mobilea ili Orangea. B)
Dobice ga svi pre nas, izgleda da je to tako i shta da se radi…Ja bi predlozio da se vishe ne bavimo iPhone-om nego, recimo, da uzmemo sebi u obavezu da kad neshto kupujemo na netu i naidjemo na spisak zemalja pod shipping, gde pored burkine faso i Yap (?)-a nema Srbije, odmah napishemo mail sa molbom da se doda Srbija…Ja to radim vec godinama i u 99% sluchajeva nikakvih problema nije bilo…
Bravo Tošo, i ja to uvek uradim.
Juche sam recimo hteo da kupim neshto za sinuse za svoju zenu i naravno nigde Srbije…Poslao sam mail i posle bukvalno pola sata dobio odgovor gde me obaveshtavaju da su dodali Srbiju sa velikim zadovoljstvom..Ja se naravno zahvalim i naglasim da cu ih preporuchiti svim prijateljima gde se oni opet vrlo uljudno zahvale - http://www.sinucleanse.com ...I uglavnom je uvek tako..Nije neki problem, napishe se 3-4 rechenice i poshalje se i sve u redu…A verujte da mnogo znachi…
Javi mi ako vredi to što si kupio, i ja i moja supruga patimo od hroničnih upala sinusa i svako olakšanje je dobrodošlo. B)
Javi mi ako vredi to što si kupio, i ja i moja supruga patimo od hroničnih upala sinusa i svako olakšanje je dobrodošlo. B)
Javljam chim stigne i zena proba…Njoj do sada jedino shto je pomagalo je akupunktura…svakog proleca uradi 10 tretmana i mirna je do iduce godine…Nijedan lek nije uspevao da joj smiri problem…Jedini problem sa akupunkturum je shto je skupo ko djavo /Vitalis/...
@Mario
Šta ti to treba brate mili da se šlihtaš hrvatima na mackorisniku (‘tvornički’,‘iznimkom’...)? Piši bre Srpski da te ceo svet razume. Da je kojim slučajem Luka komentarisao ovde, ne verujem da bi pokušavao da se ‘prilagodi’. http://www.mackorisnik.com/2009/03/04/iphone-krece-u-prodaju-u-crnoj-gori/
Post edited by: sale, at: 2009/03/04 19:17
Знаћи брате потписујем докле ће нама усташе да се шире по форуму и то као модератори а када би неки Србин могао да буде модератор на усташком форуму? Знаћи срамота за ову државу и за овај форум овде модератор а тамо пише усташки докле ћемо више сагињати главу?!
P.S. Imam dosta rodbine po Crnoj Gori i Sloveniji pa ako ispalim nešто ”neprilagođeno’ - slobodno me ispravi.
Da se vratimo na temu…izašao je cenovnik za CG…bez ugovora model od 8GB-589 evra, 16GB-689 evra. Što se mene tiče najpovoljnije posle Italije i Grčke, tako da Macola store i ostali sa sve sertifikatima mogu da se slikaju!!!
Знаћи брате потписујем докле ће нама усташе да се шире по форуму и то као модератори а када би неки Србин могао да буде модератор на усташком форуму? Знаћи срамота за ову државу и за овај форум овде модератор а тамо пише усташки докле ћемо више сагињати главу?!
wtf?
LOL, DS je na vrlo duhovit način skrenuo pažnju Saletu na glupost koju je primetio 😊
Elem, Sale, kad već moram da se pravdam 😊 Ne šlihtam se. Ja sam odrastao u Bosni, duže sam pričao srpsko-hrvatski, nego srpski, duže ijekavicu, nego ekavicu.
Zanemarimo šaljivu poruku koju sam ostavio o različtom maternjem i faternjem jeziku, iako je tačna. Na svakom forumu pišem onako kako je potrebno da bi me ljudi kojima je poruka namenjena što bolje razumeli. Tim pre što mi taj jezik nije stran. Ja i dalje u krugu porodice pričam ijekavicu, govorim kruh, ladica, tvornica i sl. Nadam se da nemaš ništa protiv 😉
wtf?
LOL, DS je na vrlo duhovit način skrenuo pažnju Saletu na glupost koju je primetio 😊
Elem, Sale, kad već moram da se pravdam 😊 Ne šlihtam se. Ja sam odrastao u Bosni, duže sam pričao srpsko-hrvatski, nego srpski, duže ijekavicu, nego ekavicu.
Zanemarimo šaljivu poruku koju sam ostavio o različtom maternjem i faternjem jeziku, iako je tačna. Na svakom forumu pišem onako kako je potrebno da bi me ljudi kojima je poruka namenjena što bolje razumeli. Tim pre što mi taj jezik nije stran. Ja i dalje u krugu porodice pričam ijekavicu, govorim kruh, ladica, tvornica i sl. Nadam se da nemaš ništa protiv 😉
kapiram da se salis?!? ili to ili i na ovom forumu postoji ogranak obraza… :sick:
japanci dobijaju iPhone besplatno uz paket. zasto? zato sto iPhone nije tehnicki dobar za njih. od sada, i ja sam japanac! :laugh:
Знаћи брате потписујем докле ће нама усташе....
[/quote]
razumijem da ima ljudi koji su emotivniji
i apsolutno mi ne smeta da iznesu svoje misljenje
al daj mici ovu cetnicku zastavu
samo su mi po familije pobili
aj vrnimo se na ozbiljne price
24mjeseca je svaki ugovor koji se moze potpisati za iPhone u Crnoj Gori,tako da cu do novog modela da iskuliram
Koliko se bjese cekalo u evropi na iPhone 3g od premijere u USA?